Το πρόγραμμα δράσεων της Ένωσης Γονέων του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης

  • Πέμπτη, 7 Μαρτίου, 2024 - 17:18

Ολοκληρώθηκε την περασμένη Τετάρτη η εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση της Ένωσης Γονέων Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, όπου εκπροσωπήθηκαν οι Σύλλογοι Γονέων των σχολείων της Σύρου.

Συγκεκριμένα, εκπ΄ροσωπήθηκα τα νηπιαγωγεία 1ο ,4ο,6ο Άνω Σύρου, Βάρης-Μάννα, Φοίνικα, τα δημοτικά σχολεία 1ο,2ο,4ο, Βάρης – Μάννα, Ποσειδωνίας, το 2ο Γυμνάσιο, το Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο.

Μετά από εισήγηση της προέδρου για τα πεπραγμένα και διαλογική συζήτηση, εγκρίθηκαν ομόφωνα ο Διοικητικός και ο Οικονομικός απολογισμός του απερχόμενου Δ.Σ.

Ακολούθησε διαλογική συζήτηση, για το πρόγραμμα δράσεων της νέας περιόδου (2024 -2026) της Ένωσης, για το οποίο εγκρίθηκαν ομόφωνα : α. Η προσπάθεια οργάνωσης και λειτουργίας, σε συνεργασία με τον Δήμο, χώρου παραμονής μαθητών ( κυρίως εκτός Ερμούπολης) το απόγευμα στο χρόνο μεταξύ των εξωσχολικών δραστηριοτήτων. β. Η προσπάθεια ίδρυσης Μουσικού Σχολείου στην Σύρο. γ. Η βελτίωση των συνθηκών μεταφοράς των μαθητών προς και από τα σχολεία. δ. Η προσπάθεια για την δημιουργία χώρων άθλησης και ψυχαγωγίας, σε συνεργασία με τον Δήμο, για παιδιά σχολικής ηλικίας. ε. Η ανάληψη και η στήριξη πρωτοβουλιών που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος. στ. Η ενίσχυση των προσπαθειών για την επαναλειτουργία του εργαστηρίου Ρομποτικής στην Σύρο. ζ. Η συμμετοχή και η διοργάνωση επιμορφωτικών, πολιτιστικών και άλλων εκδηλώσεων που αφορούν στην νεολαία μας.

Στην ψηφοφορία για το νέο Δ.Σ. (2024 -2026) και την εξελεγκτική επιτροπή που ακολούθησε, εκλέχτηκαν, κατά σειρά ψήφων οι :

Για το Δ.Σ. και Αντιπρόσωποι για την (υπό ίδρυση) Περιφερειακή Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων:

1. Ζεπάτος Χαράλαμπος

2. Μηλιού Φραγκίσκα.

3. Γαλαντή Αργυρώ.

4. Παπαευθυμίου Δήμητρα.

5. Πρίντεζης Ιωάννης.

6. Γιαννακόπουλος Βαγγέλης.

7. Βουτσινά Μαρία

Αναπλ. Μέλη : Μανώλη Φωτεινή, Πάγγου Βασιλική.

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή :

1. Γκόλφης Χρήστος.

2. Μπριλάκη Βιργινία.

3. Φωσκόλου Μαρία.

Το αμέσως επόμενο διάστημα το νέο Δ.Σ. θα συνεδριάσει για την συγκρότησή του σε σώμα.