Δράσεις για την παράδοση στο 6ο Πειραματικό Νηπιαγωγείο Ερμούπολης

  • Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024 - 14:54

Δράσεις που αφορούν την παράδοση πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Πέμπτη στους χώρους του 6ου Πειραματικού Νηπιαγωγείου Ερμούπολης.

Συγκεκριμένα και στο πλαίσιο του "Ομίλου Δημιουργικότητας και Καινοτομίας" που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2023-2024, η Μαρία Κορφιάτου, χοροδιδάσκαλος του Λυκείου Ελληνίδων Παράρτημα Σύρου, μετά από πρόσκληση του σχολείου, μαζί με τα παιδιά «έντυσαν» τον τσολιά δίνοντας παράλληλα στοιχεία και επεξηγώντας συμβολισμούς που αφορούν τα μέρη της φορεσιάς. Έπειτα, αφού τους παρουσίασε κούκλες- ομοιώματα με γυναικείες παραδοσιακές φορεσιές, προσάρμοσε κεφαλόδεσμους στα κορίτσια μεταφέροντας μας σε άλλες εποχές και ενεργοποίησε το ενδιαφέρον και τη φαντασία των παιδιών. Της δράσης αυτή, ακολούθησε άλλη μία με την αναβίωση του εθίμου του Λαζάρου.

"Ευχαριστούμε από καρδιάς το Λύκειο Ελληνίδων Παράρτημα Σύρου και ιδιαίτερα την κα Κορφιάτου για την ευκαιρία που προσέφερε στους μικρούς μας μαθητές να προσεγγίσουν στοιχεία της ελληνικής παράδοσης", αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση των διδασκόντων του 6ου Πειραματικού Νηπιαγωγείου Ερμούπολης.