«ΕΡΜΗΣ» ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Γαλιατσάτος: “Μετά τα όσα έγιναν με την Πορτογαλία, έχουμε ακυρώσεις από τη Βρετανία ακόμη και για Σεπτέμβριο”

  • Πέμπτη, 1 Ιουλίου, 2021 - 06:24

Την τουριστική εικόνα που έχει διαμορφώσει στα νησιά μας η  κρίση της βρετανικής αγοράς, αποτύπωσε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Ερμή ο κεφαλλονίτης ξενοδόχος και περιφερειακός σύμβουλος Σπύρος Γαλιατσάτος, σημειώνοντας πως οι προβλέψεις ορισμένων για υψηλά ποσοστά κρατήσεων που θα έφτασαν το 70% του 2019, έπεσαν στο κενό.

«Τα πράγματα δυστυχώς έχουν πάρει άσχημη τροπή και οι συνέπειες στις επιχειρήσεις, όχι μόνο τις τουριστικές, θα είναι δυσοίωνες. Δυστυχώς θα υπάρχουν απώλειες εσόδων και συνέπειες από το γεγονός αυτό» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Γαλιατσάτος, υπογραμμίζοντας για ακόμη μια φορά πως ο τουρισμός επηρεάζει το σύνολο της οικονομίας στα νησιά μας και όχι μόνο τις επιχειρήσεις που είναι τουριστικές.

Ο περιφερειακός σύμβουλος τόνισε πως ακόμη και να πάνε καλά τα πράγματα σε όλες τις υπόλοιπες αγορές, το κενό της Βρετανίας δεν αναπληρώνεται, ενώ σημείωσε πως φέτος ούτε οι υπόλοιπες αγορές  έχουν την ίδια δυναμική με τα προηγούμενα χρόνια.

Τα δεδομένα αυτά τον κάνουν να μιλά για μια χρονιά ακόμη και …χειρότερη από το 2020 ενώ τόνισε πως ακόμη και αν αύριο το πρωί άνοιγαν τα σύνορα της Βρετανίας, δεν είναι σίγουρο πως θα ανταποκριθούν τα δίκτυα διανομής των τουριστών και φυσικά οι ίδιοι οι Βρετανοί, καθώς οι χειρισμοί με την Πορτογαλία δημιουργήθηκε ένα πολύ κακό προηγούμενο.

«Μετά την Πορτογαλία δημιουργήθηκαν τραυματικές εμπειρίες στους τουρίστες. Πακέτα με 400 λίρες , χρυσοπληρώθηκαν για το εισιτήριο της επιστροφής για να αποφύγουν την καραντίνα.  Μετά την Πορτογαλία αρχίσαμε να έχουμε ακυρώσεις ακόμη και για τον Σεπτέμβριο και τα πακέτα μεταφέρονται για το 2022» ανέφερε.

Ο περιφερειακός σύμβουλος δε δίστασε να υπογραμμίσει πως η Ελλάδα οδηγήθηκε στην μονοκαλλιέργεια του τουρισμού, όταν απαξιώθηκε ο πρωτογενής και δευτερογενής τομέας.

Σε σχέση δε με το ενδεχόμενο να έχουμε παράταση της τουριστικής σεζόν, ανέφερε πως αυτό το σενάριο, αν και ευκταίο δεν μπορεί να αφορά τα νησιά μας που έχουν εποχιακό τουρισμό.

«Έχουμε δεν έχουμε 4ο κύμα, κατά τη γνώμη μου δε θα ξεπεράσουμε το 2020» τόνισε.