Επαφές του Υπουργού Τουρισμού με Αρχιεπίσκοπο και φορείς του τουρισμού

  • Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2019 - 06:23

Συνεχείς επαφές και συναντήσεις του Υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, τόσο με την κεφαλή της Ορθοδόξου εκκλησίας, για την προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού, όσο και με τη Διοίκηση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών ξενοδοχείων.

Επίσκεψη του Υπουργού Τουρισμού στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών

Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο επισκέφθηκε την Τρίτη το απόγευμα ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης. Η συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, εντάσσεται στο πλαίσιο της καλής και στενής συνεργασίας. Τον κ. Θεοχάρη υποδέχθηκε ο Επίσκοπος Θεσπιών και Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής κ. Συμεών στον αύλειο χώρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Ο υπουργός και ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος όπως ο θρησκευτικός τουρισμός και οι προσκυνηματικές περιηγήσεις που προσελκύουν κάθε χρόνο εκατομμύρια πιστούς από το εξωτερικό.

Με μεγάλη χαρά συνάντησα τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος και συζήτησα μαζί του όλα τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Ιδιαίτερα την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού, η οποία βοηθάει και την πατρίδα μας αλλά και την Ορθοδοξία. Είναι άλλωστε γνωστό ότι η χώρα μας βρίθει πολιτιστικών και θρησκευτικών θησαυρών αρκετοί εκ των οποίων έχουν συμπεριληφθεί στη λίστα με τα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού μετά τη συνάντηση. Ο κ. Θεοχάρης σημείωσε επίσης: “υποσχέθηκα ότι όλα τα προγράμματα τα οποία έχουν ξεκινήσει θα τα συνεχίσουμε με μεγαλύτερη ένταση για να μπορέσουμε να αναδείξουμε αυτούς τους θησαυρούς”.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος εξέφρασε τη χαρά του για τη συνάντηση με τον υπουργό. Όπως σημείωσε: “με τον υπουργό μας δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουμε δημιουργικά και γόνιμα. Πολιτεία και Εκκλησία καλούνται να συνεργαστούν για το καλό και την ανάπτυξη της πατρίδας μας”.

Ο Υπουργός Τουρισμού στο Δ.Σ του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος

Με επίσημο προσκεκλημένο τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη συνεδρίασε εχθές το Δ.Σ του ΞΕΕ. Κατά τη συνεδρίαση συζητήθηκαν διεξοδικά οι μεγάλες προκλήσεις που έχει μπροστά του ο ελληνικός τουρισμός, με έμφαση στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών ξενοδοχείων, την αναβάθμιση των υποδομών για κατοίκους και επισκέπτες σε όλη τη χώρα  καθώς και τη διαχείριση των επιπτώσεων του Brexit. Επίσης, στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το δεκαετές σχέδιο που έχει εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για τον τουρισμό.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης, ο Πρόεδρος του ΞΕΕ κ. Αλέξανδρος Βασιλικός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Ήταν μεγάλη χαρά μας να φιλοξενήσουμε τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ του ΞΕΕ. Είχαμε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και παραγωγική συζήτηση, συμφωνώντας πως ο τουρισμός απαιτεί μακρόπνοη στρατηγική για τα χρόνια που έρχονται, αλλά και άμεσες πρακτικές λύσεις σήμερα,  για σειρά ζητημάτων που χρονίζουν. Στο πλαίσιο του ρόλου και της αποστολής του ΞΕΕ ως θεσμικού συμβούλου της Πολιτείας, ενημερώσαμε αναλυτικά  τον κ. Θεοχάρη αναφορικά με τις επεξεργασμένες προτάσεις και τις τεκμηριωμένες θέσεις μας που μπορούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά το έργο του Υπουργείου. Με πρακτικό πνεύμα που εστιάζει σε μόνιμα αποτελέσματα και όχι σε εφήμερες εντυπώσεις και με σταθερή βούληση συνεργασίας, η σημερινή συνεδρίαση μας έκανε περισσότερο αισιόδοξους για τη συνέχιση  της μεγάλης προσφοράς του ελληνικού ξενοδοχείου στην ανάπτυξη, την απασχόληση και τη συνοχή της χώρας".

Συνάντηση με τις Ομοσπονδίες Τουριστικών Καταλυμάτων

Το Συντονιστικό Όργανο των Ομοσπονδιών Τουριστικών Καταλυμάτων, είχε τη Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου συνάντηση με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη, όπου συζητήθηκαν σημαντικά θέματα του κλάδου των μη κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων.

Ο επτά Ομοσπονδίες που συγκεντρώνουν πανελλαδικά, άνω του 60% των συνδικαλισμένων επιχειρήσεων τουριστικών καταλυμάτων, θα συμμετέχουν με τις προτάσεις τους στις επερχόμενες διαβουλεύσεις.

Στη συνάντηση με τον Υπουργό συμμετείχαν οι Πρόεδροι των Ομοσπονδιών τουριστικών Καταλυμάτων: Σπύρου Αθανάσιος, Ομοσπονδία Ενοικ. Δωμ. – Διαμ. Θεσσαλίας- Βορείων Σποράδων –Πηλίου,  Κοτσώνης Ανδρέας, Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων Ζακύνθου, Χαδαλής Δημήτρης, Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων « Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»,  Καρατάσος Αντώνης, Πανελλήνια Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων «ΚΥΚΛΟΣ», Κατσαρός Περικλής, Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας και Κουκουράκης Ιωάννης, Παγκρήτια Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων.