ΕΛΤΑ: Λουκέτα σε πολλά ταχυδρομεία της χώρας

  • Δευτέρα, 10 Ιουλίου, 2023 - 18:47

Τα 65 θα φτάσουν την ερχόμενη Δευτέρα 17 Ιουλίου τα καταστήματα των ΕΛΤΑ που θα έχουν βαλει λουκέτο, στο πλαίσιο υλοποίησης του σχεδίου αναδιάρθρωσης του ταχυδρομείου, το οποίο, πάντως, έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στις τοπικές κοινωνίες.

Αναστολή δραστηριότητας σε ακόμη 40 κατααστήματα των ΕΛΤΑ, σε μεγάλους δήμους της Αττικής

Οπως είχε ήδη αποκαλύψει το ethnos.gr, τα πρώτα 25 ταχυδρομικά καταστήματα έκλεισαν σήμερα Δευτέρα 10 Ιουλίου με το πλάνο να προβλέπει ότι ρολά θα κατεβάσει συνολικά το 10% των 1.150 σημείων φυσικής πρόσβασης, χωρίς ωστόσο να έχει ακόμα ανακοινωθεί ακριβής αριθμός. 

Μέσα στο Σαββατοκύριακο που πέρασε αναρτήθηκαν στη «Διαύγεια» αποφάσεις για την αναστολή συναλλακτικής δραστηριότητας σε ακόμα 40 καταστήματα των ΕΛΤΑ. Σε αυτά μάλιστα περιλαμβάνονται και τα καταστήματα μεγάλων δήμων της Αττικής, όπως της Καισαριανής, του Παπάγου, της Παιανίας, ενώ μετά το λουκέτο στο κατάστημα του Κολωνακίου από σήμερα, σειρά παίρνει και αυτό του Βοτανικού, σύμφωνα με τον νέο κατάλογο.

Το ζήτημα θεωρείται μείζον για τις δημοτικές αρχές της χώρας δεδομένου ότι συντείνει στην περαιτέρω απομόνωση περιοχών της περιφέρειας, με την Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) να ετοιμάζει ηχηρή παρέμβαση: «Εκφράζουμε την απόλυτη αντίθεσή μας με την πολιτική που ανακοινώθηκε από τα ΕΛΤΑ και για την οποία οι δήμοι δεν είχαμε καμία προηγούμενη ενημέρωση. Θα κάνουμε άμεσα παρέμβαση στο αρμόδιο υπουργειο», επισημαίνει στο ethnos.gr ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου. 

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έχουν διαβεβαιώσει πηγές της εταιρίας, κανένας δήμος σε όλη την Ελλάδα δε θα μείνει χωρίς φυσικό κατάστημα, υπογραμμίζοντας πως τα καταστήματα που κλείνουν - πολλά εκ των οποίων είναι μονοπρόσωπα, δηλαδή έχουν μόνο έναν υπάλληλο - δεν έβγαζαν σε τζίρο ούτε τους μισθούς των υπαλλήλων που εργάζονταν σε αυτά. Πλέον θα συνενωθούν με κοντινά καταστήματα με στόχο να παρέχουν καλύτερης ποιότητας εξυπηρέτηση στους πολίτες και να μειωθούν οι ουρές. Παράλληλα, σημειώνουν πως από τις αλλαγές αυτές δε θα πληγούν οι θέσεις εργασίας.

Θα πρέπει, πάντως, να σημειωθεί ότι με την τελευταία μεταρρύθμιση για τους δήμους, τον Καλλικράτη, υπήρξε συνένωση σε μια αυτοδιοικητική οντότητα ακόμα και σχετικά μεγάλων δήμων της Αττικής, ενώ στην περιφέρεια συνενώθηκαν δήμοι και χωριά με τον νέο ΟΤΑ που προέκυψε να έχει πολλαπλάσια της αρχικής του έκταση και κατά συνέπεια και των αποστάσεων με τη συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση για τη μετακίνηση των δημοτών να παραμένει ζητούμενο σε πολλές περιπτώσεις. 

Γεγονός είναι, πάντως, ότι τα ΕΛΤΑ βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε μία οριακή κατάσταση, καθώς η χρηματοδοτική ένεση των 280 εκ. ευρώ που δόθηκε στα ΕΛΤΑ για τη διασωσή τους το 2020 από χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, όχι μόνο δεν έφερε αποτελέσματα, αλλά πλέον το κεφάλαιο της χρηματοδότησης έχει εντελώς εξαντληθεί.

Δείτε αναλυτικά εδώ

Πηγή ethnos.gr

Ετικέτες: