Μητσοτάκης σε αγρότες: Δρομολογήθηκε η δέσμευση για χαμηλό ηλεκτρικό ρεύμα

  • Παρασκευή, 15 Μαρτίου, 2024 - 14:38
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Με τους θεσμικούς φορείς αγροτών, κτηνοτρόφων και αλιέων της Θεσσαλίας συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Σημαντική παρέμβαση το φθηνότερο ρεύμα»

Κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στάθηκε μεταξύ άλλων στην τροπολογία για το αγροτικό ρεύμα, η οποία θεσπίστηκε ως νομοθέτημα. Όπως είπε «δρομολογήθηκε η νομοθετική ρύθμιση για να προσφέρουμε χαμηλότερο ρεύμα στους αγρότες και στους κτηνοτρόφους μας σε ορίζοντα 10ετίας, είναι μια σημαντική παρέμβαση που εξασφαλίζει προβλεψιμότητα για έναν σημαντικό συντελεστή κόστους».

Ακόμη, αναφέρθηκε στις προσεχείς ευρωεκλογές, λέγοντας πως ένα από τα σημαντικά ζητήματα είναι η Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ). «Χρειάζονται άμεσες παρεμβάσεις στην ΚΑΠ, το υπουργείο έχει καταθέσει προτάσεις στο Συμβούλιο Υπουργών, αλλά θα χρειαστεί μια ευρύτερη συζήτηση πιθανόν και σε επίπεδο συνόδου Κορυφής για την πράσινη μετάβαση και τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι».

«Έχουμε στηρίξει την συνεταιριστική γεωργία», τόνισε και αναφερόμενος στον πρωτογενή τομέα, σημείωσε πως μπορεί να είναι «καινοτόμος και εξαγωγικός».

ethnos.gr

Ετικέτες: