Ασφάλεια κατά την είσοδο και έξοδο των σκαφών στη θαλάσσια περιοχή, τις βραδινές ώρες

Απέκτησε νέο φάρο το αλιευτικό καταφύγιο στο Κίνι

Η αντικατάσταση του φάρου στο αλιευτικό καταφύγιο του Κινίου πραγματοποιήθηκε τέλος της περασμένης εβδομάδας, μετά από απόφαση της Υπηρεσίας Φάρων της χώρας, η οποία είναι υπεύθυνη για την καλή λειτουργία όλου του φαρικού δικτύου της Ελλάδας.

Επί μακρό χρονικό διάστημα, ο παλιός φάρος δεν λειτουργούσε στο αλιευτικό καταφύγιο του Κινίου, καθώς είχαν προκληθεί μεγάλες φθορές, κάτι που είχαν επισημάνει οι επαγγελματίες και ερασιτέχνες αλιείς της περιοχής, όσο όμως και ο Ναυτικός Οικολογικός Πολιτιστικός Όμιλος Κινίου, η Κοινότητα Άνω Σύρου, αλλά και το Λιμενικό Ταμείο Σύρου, προς πάσα αρμόδια πλευρά.

Ειδικότερα, η ανησυχία εστιαζόταν στις βραδινές ώρες, οπότε και οι ιδιοκτήτες μικρών σκαφών δεν μπορούσαν να εντοπίσουν τον μόλο με το φάρο, καθώς αυτός δεν άναβε. Δεδομένου πως προέχει η ασφάλεια όλων των χρηστών, αποφασίστηκε η απομάκρυνση του παλιού φάρου και η τοποθέτηση νέου. Πλέον, οι ιδιοκτήτες σκαφών μπορούν να εισέρχονται και να εξέρχονται με ασφάλεια. Οι σχετικές εργασίες έγιναν την περασμένη εβδομάδα και η “Κοινή Γνώμη” εξασφάλισε φωτογραφικό υλικό από την αντικατάσταση και την τοποθέτηση του νέου φάρου ενώ παρουσιάζεται και ο παλιός.

Ετικέτες: