Ο Εμποροεπαγγελματικός & Βιοτεχνικός Σύλλογος Τήνου για το Κέντρο Υγείας Τήνου

“Φτάνει πια η αδιαφορία”

SOS εκπέμπει ο Εμποροεπαγγελματικός και Βιοτεχνικός Σύλλογος Τήνου για την υφιστάμενη κατάσταση του τομέα της υγείας στην Τήνο, κάνοντας λόγο για αδιαφορία και αδυναμία του ελληνικού κράτους για την αντιμετώπισή της.

Όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή του, το κύριο θέμα συζήτησης των κυβερνώντων τους τελευταίους μήνες είναι η ανάκαμψη και ανάπτυξη της Ελλάδας, την ίδια στιγμή που στους πιο σημαντικούς τομείς ενός κράτους, όπως η υγεία, επικρατεί χάος, χωρίς καμία ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Υπογραμμίζει δε ότι σε κανένα ευνοούμενο κράτος, οι πολίτες δεν επισκέπτονται το Κέντρο Υγείας της περιοχής τους, κουβαλώντας μαζί τους, γάζες, φάρμακα και ό,τι άλλο χρειάζονται για την αγωγή τους.

Επιπλέον αναρωτιέται σε ποιο κράτος οι πολίτες πληρώνουν ασφάλιστρα και δεν μπορούν να συνταγογραφήσουν τα φάρμακά τους ή να εξεταστούν από γιατρούς. Τέλος, ασκεί έντονη κριτική για το γεγονός ότι σε ένα κράτος, που η οικονομία του στηρίζεται κατά 90% στον τουρισμό, αποδυναμώνεται ο τομέας της υγείας στα κυρίως τουριστικά μέρη, δηλαδή στα νησιά.

Υποβάθμιση της υγείας στην Τήνο

Στη συνέχεια, δεν παραλείπει να αναφέρει ότι όλοι οι κάτοικοι της Τήνου είναι ενήμεροι για την αποδιοργάνωση και την εξαθλίωση του Κέντρου Υγείας Τήνου, την έλλειψη ιατρικού προσωπικού, την έλλειψη αναλώσιμων και φαρμακευτικών σκευασμάτων, την παύση της συνταγογράφησης των φαρμάκων από τις 06/12/2013, αλλά και τις συνεχείς και χωρίς αποτέλεσμα συναντήσεις με αρμόδιες διοικητές. Καθιστά επίσης γνωστό ότι ο Δήμος Τήνου, οι φορείς του νησιού, ο Σύλλογος Φίλων Κέντρου Υγείας Τήνου Ν. Κόγκος, ο Εμποροεπαγγελματικός και Βιοτεχνικός Σύλλογος Τήνου, οι τοπικοί σύλλογοι και κυρίως οι Τηνιακοί πολίτες συνεχίζουν να καταβάλουν τεράστια προσπάθεια για τη λειτουργία και τη συντήρηση του Κέντρου Υγείας.

Βαρβαρότητα και όχι πολιτισμός

Όπως εξηγεί “όταν ζούμε σε ένα πολιτισμένο (;;;;) κράτος, όπου η υγεία του καθενός από εμάς εξαρτάται από την ασφαλιστική του κάλυψη και την οικονομική του δυνατότητα, τότε μιλάμε σίγουρα για βαρβαρότητα και όχι για πολιτισμό”.

Ως εκ τούτου, τονίζει ότι μετά και τις τελευταίες δυσάρεστες εξελίξεις στο Κέντρο Υγείας Τήνου με την παραίτηση της επιστημονικής διευθύντριας και την ακόμα μεγαλύτερη αποδυνάμωσή του, “ενημερώνει όλους τους αρμόδιους που ευθύνονται για την τριτοκοσμική κατάσταση ότι θα έρθουν αντιμέτωποι με τους τοπικούς φορείς και όλους τους Τηνιακούς”. Προσθέτει μάλιστα ότι “οι ίδιοι θα αντιδράσουν με όποιον τρόπο χρειαστεί ενάντια στην εξαθλίωση της ζωής τους, διεκδικώντας τη νησιωτικότητα, την οποία δεν υπολόγισαν ποτέ σε καμία απόφασή τους”.

Καταλήγοντας, επισημαίνει ότι τόσο το Δ.Σ., όσο και τα μέλη του Εμποροεπαγγγελματικού & Βιοτεχνικού Συλλόγου Τήνου θα είναι αρωγοί σε οποιαδήποτε κινητοποίηση και ενέργεια για τη διεκδίκηση όλων των παραπάνω και τη βελτίωση των συνθηκών υγείας στο νησί.

 

Ετικέτες: