Πάγια θέση της Δημοτικής Κοινότητας Κουφονησίων και παρέμβαση προς τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Αντίθετη στην εκμετάλλευση παραλιών

  • Παρασκευή, 6 Μαΐου, 2016 - 06:10

Τη μη αλλοίωση του φυσικού περιβάλλοντος των παραλιών στο Κουφονήσι απαιτεί μέσω νέας παρέμβασής της, η αρμόδια Δημοτική Κοινότητα, επισημαίνοντας προς τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ότι δεν επιθυμεί την εκμετάλλευσή τους με κανέναν τρόπο.

Με φόντο τις αποφάσεις που λαμβάνουν οι Δήμοι σχετικά με την εκμίσθωση τμημάτων χώρων αιγιαλών για την άσκηση δραστηριοτήτων που εξυπηρετούν τους λουόμενους και την αναψυχή του κοινού, ο πρόεδρος, Αντώνης Κωβαίος τάσσεται εκ νέου κατά της εκμετάλλευσης των παραλιών στο Κουφονήσι, απευθυνόμενος με επιστολή του τόσο προς τον δήμαρχο, Μανόλη Μαργαρίτη, όσο και προς τους αντιδημάρχους, κκ. Λιανό και Ανεβλαβή.

Κατοχύρωση μίας ήπιας ανάπτυξης

Υπενθυμίζοντας εξ αρχής τη διαφωνία της Κοινότητας η οποία κι έχει διατυπωθεί από το 2011, κατόπιν λήψης σχετικής απόφασης των μελών της, τότε, ο κ. Κωβαίος επαναδιατυπώνει σήμερα το συγκεκριμένο αίτημα εναντίωσης στην εκμετάλλευση των παραλιών, ζητώντας από τον Δήμο να ενεργήσει καταλλήλως στην κατεύθυνση της διασφάλισης μίας ήπιας ανάπτυξης στο μικρό Κυκλαδονήσι.

Αυτούσιο το περιεχόμενο της παρέμβασης προς τον Δήμο έχει ως ακολούθως: “Σε απάντηση του υπ’ αριθμό 6165 /25-04-2016 έγγραφο του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων με θέμα την εκμίσθωση τμημάτων κοινόχρηστου χώρου αιγιαλού για την άσκηση δραστηριοτήτων που εξυπηρετούν τους λουόμενους ή την αναψυχή του κοινού στην Δημοτική Ενότητα των Κουφονησίων. Ρητά σας επισημαίνουμε πως η Δ. Κ. Κουφονησίων με την υπ’αριθμό 06/2011 απόφαση που έλαβε στις 06/02/2011 αποφάσισε ομόφωνα τα κάτωθι: α) Να μην δύναται στα Κουφονήσια η εκμίσθωση τμημάτων κοινόχρηστου χώρου αιγιαλού για την άσκηση δραστηριοτήτων που εξυπηρετούν τους λουόμενους ή την αναψυχή του κοινού. β) Οι παραλίες στο Κουφονήσι να διατηρηθούν αναλλοίωτες χωρίς να επιτρέπεται καμία μορφή παρέμβασης, οργάνωσης. γ) Να μην δίνεται η δυνατότητα ενοικίασης ομπρελών, σκηνών, ξαπλωστρών, μέσων θαλάσσιων σπορ και η άδεια λειτουργεία τροχήλατου – αυτοκινούμενου ή μη αναψυκτήριου κ.ο.κ.. δ)Να μην δύναται η δυνατότητα παραχώρησης τέτοιων ειδών από ιδιώτες, καταστήματα, ξενοδόχους κλπ. Έκτοτε πάγια θέση και αίτημα μας (τόσο γραπτό όσο και προφορικό) είναι η απόφαση να επικυρωθεί και από το Δημοτικό Συμβούλιο, να αποσταλεί στις αρμόδιες Υπηρεσίες προκειμένου να γίνει ΦΕΚ (προεδρικό διάταγμα) και να διασφαλίσουμε οριστικά την ήπια ανάπτυξη του νησιού μας. Προκειμένου να μην βρεθούμε στο μέλλον προ τετελεσμένων (καθώς η πολιτεία κάποιες φορές αγνοεί την τοπική αυτοδιοίκηση) παρακαλούμε να προωθήσετε το αίτημα μας προβαίνοντας στις σχετικές σύννομες ενέργειες για την διασφάλιση της απόφασης της Δ.Κ.Κουφονησίων. Με εκτίμηση, Εκ Του Συμβουλίου, Ο Πρόεδρος της Δ.Κ.Κουφονησίων, Κωβαίος Αντώνιος”.

Ετικέτες: