Κοπή πίτας της Τοπικής Κοινότητας και του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ο Ποσειδών»

Αισιόδοξο το 2019 για την "οικογένεια" της Ποσειδωνίας

  • Τρίτη, 15 Ιανουαρίου, 2019 - 06:16

Με την ευχή το 2019 να αποτελέσει πρόσφορο έτος για να σκεφτούμε όλοι με μαθηματική σκέψη και να προσθέσουμε ελπίδες, να αφαιρέσουμε προβλήματα, να πολλαπλασιάσουμε όνειρα και να διαιρέσουμε αγάπη, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της περασμένης Κυριακής η κοπή της της πίτας της Τοπικής Κοινότητας Ποσειδωνίας και του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ο Ποσειδών».

Στην έναρξη της εκδήλωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Έπαυλη Τσιροπινά, παρουσία του Καθολικού Επισκόπου Σύρου Σεβ. π. Πέτρου Στεφάνου, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και πλήθους κόσμου, ο πρόεδρος των δύο Συμβουλίων, Δημήτρης Νταλαχάνης αναφέρθηκε στα έργα τα οποία υλοποιήθηκαν την περασμένη χρονιά στην Τοπική Κοινότητα Ποσειδωνίας.

Στόχος η συνεχής αναβάθμιση του χωριού

Ειδικότερα, εντός του 2018 ασφαλτοστρώθηκε η οδός Μαντούς Μαυρογένους, που βρίσκεται έμπροσθεν του Δημοτικού Σχολείου Ποσειδωνίας, συντηρήθηκε το γραφείο της Πρώην Κοινότητας με τη μόνωση της ταράτσας του και συντάχθηκε ψήφισμα διαμαρτυρίας για την αύξηση των αντικειμενικών αξιών στην περιοχή, το οποίο απεστάλη στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στην έναρξη της πλήρους αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης του χωριού, ένα έργο που θα βελτιώσει την ποιότητα του νερού στην περιοχή.

Μία νέα χρονιά γεμάτη δράσεις

Στη συνέχεια, ο κ. Νταλαχάνης έκανε έναν σύντομο απολογισμό των δράσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποσειδωνίας, ο οποίος για το 2019 έχει προγραμματίσει μέχρι στιγμής 25 εκδηλώσεις με σημαντικότερες τις δύο θεατρικές παραστάσεις στο Θέατρο Απόλλων στις 23 και 24 Φεβρουαρίου με τη Θεατρική Ομάδα Κέας και το έργο “Ράους” των Ρέππα-Παπαθανασίου, το Εικαστικό εργαστήρι για παιδιά από 17 έως 22 Ιουνίου, “Το τράβηγμα της πεζότρατας” στην παραλία των Αγκαθωπών στις 3 Αυγούστου, τη συμμετοχή του Συλλόγου στο 13ο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας “Νικόλαος  Τσελεμεντές” στη Σίφνο από 5-7 Σεπτεμβρίου και "Το Σπίτι του Άη Βασίλη" από 26-30 Δεκεμβρίου.

Ωστόσο, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το μέλος του «Ποσειδώνα» Δημήτρη Παλιόπορτα, ο οποίος συνέβαλε οικονομικά στην ανακαίνιση των γραφείων του Συλλόγου. Σημειώνεται ότι, στο χώρο αυτό θα λειτουργήσει προσεχών δανειστική βιβλιοθήκη.

Τέλος, ο κ. Νταλαχάνης απένειμε τιμητική πλακέτα στον πρώην Αντιπρόεδρο του Συλλόγου κ. Παναγιώτη Καραμολέγκο, για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσέφερε επί σειρά ετών στον Ποσειδώνα και ειδικά στη μεγάλη εκδήλωση του Σπιτιού του Άη-Βασίλη. «Ο Παναγιώτης θα πρέπει να αποτελεί παράδειγμα σε όλους εμάς, για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζει και να βοηθά κάποιος το σύλλογο του χωριού του».