Ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Τήνου για το γήπεδο στο Βίντσι.

  • Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2019 - 06:30

Η ακαταλληλότητα του δημοτικού γηπέδου στο Βίντσι, τίθεται για ακόμα μία φορά ως θέμα προς επίλυση προς τη Δημοτική Αρχή Τήνου, λόγω των προβλημάτων που προκλήθηκαν στους αθλητικούς συλλόγους του νησιού.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Τήνου, με επιστολή της προς τη Δημοτική Αρχή, αφού περιγράφει το μέγεθος του προβλήματος που προκάλεσε η χείριστη κατάσταση του γηπέδου, γεγονός που αποτέλεσε και την αιτία να χαρακτηριστεί αυτό ως ακατάλληλο, θέτει ερωτήματα τόσο όσον αφορά στις ενέργειες που, μάλλον εξέλειπαν, για την αποσόβηση της αρνητικής κατάστασης του αθλητικού χώρου, όσο και για τον προγραμματισμό αποκατάστασης του.

Συγκεκριμένα, η επιστολή αναφέρει:

“Προς: κ. Δήμαρχο Τήνου

Θέμα: «Εργασίες αποκατάστασης και επαναλειτουργία του γηπέδου στο Βίντσι»

Η Φυσική Αγωγή, η σωματική άσκηση, η ενασχόληση με τον αθλητισμό αποτελεί ανάγκη και ταυτόχρονα δικαίωμα του λαού και της νεολαίας μας. Η συμμετοχή στην άθληση έχει γίνει μία ακριβή πολυτέλεια, οι χώροι όπου κάποιος μπορεί να αθληθεί είναι δυσεύρετοι και στην πλειοψηφία τους παρατημένοι, την ώρα που ο εμπορευματοποιημένος αθλητισμός και η βιομηχανία του θεάματος θέλουν την νέα και τον νέο, αντί για πρωταγωνιστές στο γήπεδο, θεατές και καταναλωτές στην εξέδρα.

Οι κατευθύνσεις που χρόνια τώρα προωθούνται από την ΕΕ και υλοποιούν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα έχουν μετατρέψει μία βασική ανάγκη για τη νεολαία σε δυνατότητα που εξαρτάται από την τσέπη του καθένα.

Με την έναρξη της αγωνιστικής χρονιάς, έχουμε βρεθεί αντιμέτωποι με μία κατάσταση πρωτόγνωρη για το νησί μας. Το δημοτικό γήπεδο στο Βίντσι κρίθηκε ακατάλληλο αναγκάζοντας σωματεία, κι όχι μόνο καθώς πάνε αρκετοί συμπολίτες μας για προπόνηση στο γήπεδο, σε αναστολή των προπονήσεων. Όπως αντιλαμβάνεστε, δεν υπάρχει κανένα χρονικό περιθώριο για περαιτέρω καθυστερήσεις και για το λόγο αυτό ζητάμε να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης, ούτως ώστε οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Τήνου να επαναλειτουργήσουν για το κοινό, να είναι κατάλληλες και προπάντων ασφαλείς.

Ερωτάται

ο κ. Δήμαρχος Τήνου

1. Τι μέτρα και τι κινήσεις έγιναν όλο αυτό το διάστημα για να μην φτάσει το γήπεδο σε αυτή την κατάσταση;

2. Τι προγραμματισμό έχει η δημοτική αρχή και με ποιο χρονοδιάγραμμα για την αποκατάσταση και επαναλειτουργία του γηπέδου;”