Με απόφαση του Δημάρχου, Κ. Κουκά ορίστηκε στη θέση η Ελένη Καλπουρτζή – Κουτσούκου

Νέα αντιδήμαρχος διοίκησης και ανάπτυξης στη Μύκονο

  • Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου, 2019 - 06:21

Ο Δήμαρχος Μυκόνου, Κώστας Κουκάς ορίζει την Δημοτική Σύμβουλο της πλειοψηφίας, Ελένη Καλπουρτζή - Κουτσούκου του Αντωνίου ως Αντιδήμαρχο Διοίκησης και Ανάπτυξης του Δήμου Μυκόνου, με θητεία που διαρκεί ένα έτος έως τις 21/12/2020.

Ατζέντα αρμοδιοτήτων

Ο κ. Κουκάς της μεταβιβάζει τις παρακάτω αρμοδιότητες: - Την εποπτεία, ευθύνη και υπογραφή όλων των εγγράφων και των αποφάσεων και θεμάτων που εκδίδονται από τα Τμήματα Διοικητικού και Δημοτικής Κατάστασης της Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών και του Τμήματος Εξόδων της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών, πέραν αυτών που εκ του νόμου υπογράφονται μόνο από το Δήμαρχο. − Ενεργεί όλες τις υποθέσεις που αφορούν θέματα προσωπικού, μεταθέσεις, μετατάξεις, υπηρεσιακές μεταβολές, αποσπάσεις, μονιμοποιήσεις, απολύσεις και εισηγείται αυτές στον Δήμαρχο. − Την καθοδήγηση, εποπτεία υπαλλήλων των τμημάτων που προΐσταται. − Την εποπτεία και την ευθύνη για τη διακίνηση εισερχομένων – εξερχομένων εγγράφων του Δήμου. − Την εποπτεία και την ευθύνη για την οργάνωση τοπικών και εθνικών εορτών, συσκέψεων, δημοσίων εκδηλώσεων Δήμου (σε συνεργασία με το Δ/ντή). − Έχει την ευθύνη για την λειτουργία της μηχανογράφησης και μηχανοργάνωσης των υπηρεσιών και επιβλέπει τη σωστή κι αποτελεσματική λειτουργία των εγκατεστημένων υπολογιστών. − Επεξεργασία προτάσεων για τη σκοπιμότητα αυτοματοποίησης διαδικασιών μέσω της πληροφορικής, την ανάλυση συστημάτων, την εκτίμηση των αναγκών για την εγκατάσταση και λειτουργία των μηχανογραφικών εφαρμογών, την παραγωγή των προγραμμάτων σε σχεδιασμό, με την επιλογή λειτουργικού συστήματος και υλικού. -Συγκέντρωση πληροφοριών από το εξωτερικό περιβάλλον του Δήμου που επηρεάζουν τις δραστηριότητες του (π.χ. πλαίσια του εθνικού και περιφερειακού προγραμματισμού, χρηματοδοτήσεις, δημόσιες πολιτικές, κατευθύνσεις των συλλογικών οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προγράμματα φορέων υποστήριξης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προγράμματα Ευρωπαϊκής Ένωσης). - Φροντίδα για τη συγκέντρωση μελετών και τεχνογνωσίας που είναι δυνατόν να βοηθήσουν τις επιδιώξεις του Δήμου. - Σε συνεργασία με τον Δ/ντή των Διοικητικών Υπηρεσιών συντάσσει τον Ο.Ε.Υ και εισηγείται ιεραρχικά τις τροποποιήσεις αυτού. - Ενεργεί τις διαδικασίες σε ότι αφορά προσλήψεις όλου του προσωπικού του Δήμου. - Ενημερώνει το προσωπικό σε ότι αφορά εγκυκλίους και αποφάσεις Δημάρχου, καθώς και ενημερώνει για το ωράριο εργασίας, τη μισθοδοσία και μεριμνά για την ακριβή τήρησή τους. - Ενεργεί τα δέοντα ώστε να υποβληθούν θέματα της υπηρεσίας μας στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, ύστερα από συνεννόηση με το Δήμαρχο και το Δ/ντή Διοικητικών Υπηρεσιών.

- Έχει την ευθύνη των καθαριστριών εσωτερικών χώρων. − Συνυπογράφει μετά των αρμοδίων υπαλλήλων όλα τα εκδιδόμενα πιστοποιητικά του Τμήματος Δημοτικής Κατάστασης. - Την ευθύνη διαχείρισης και φύλαξης των Αρχείων του Δήμου. -Την ευθύνη και εποπτεία για την προετοιμασία και τη διεξαγωγή των κάθε είδους δημοπρασιών, που αφορούν στην εκποίηση ή στην εκμίσθωση ακινήτων ή κινητών πραγμάτων του Δήμου και στην αγορά ή μίσθωση εκ μέρους του Δήμου. - Την ευθύνη και επιμέλεια για την ομαλή υλοποίηση της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου Μυκόνου και Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για την εκπόνηση του ερευνητικού προγράμματος «Καταγραφή και ανάδειξη της μεταλλευτικής ιστορίας της Μυκόνου».

Σημειώνεται πως η ανωτέρω Αντιδήμαρχος δεν δικαιούται αντιμισθίας.

Επιπλέον, την ορίζει πρόεδρο της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Η Αντιδήμαρχος φέρει την ευθύνη της υποβολής προτάσεων για την καλύτερη οργάνωση, την βελτίωση της λειτουργίας και τη στελέχωση των υπηρεσιών της αρμοδιότητάς της. Η Αντιδήμαρχος ορίζεται υπεύθυνη για τη μέριμνα, την εποπτεία, την ευθύνη και το συντονισμό των θεμάτων Υγιεινής & Ασφάλειας των εργαζομένων στον Τομέα Ευθύνης της σε συνεργασία με τον Τεχνικό Ασφαλείας και τον Ιατρό Εργασίας για την παροχή μέτρων ατομικής προστασίας στους εργαζόμενους, καθώς και για την εφαρμογή των μέτρων προληπτικής ιατρικής σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.