Την ανάληψη δράσεων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού ζητούν οι Υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων

Χορήγηση μέτρων ατομικής προστασίας σε εργαζομένους και ευπαθείς ομάδες

  • Παρασκευή, 13 Μαρτίου, 2020 - 16:40

Την ανάγκη λήψης άμεσων ενεργειών για την ατομική προστασία τόσο των εργαζομένων, όσο και των οικονομικά ασθενέστερων και ευαίσθητων ομάδων νησιωτών σε όλες τις περιφερειακές ενότητες επισημαίνει σε έγγραφό του προς τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο, ο Σύλλογος Υπαλλήλων (πρώην) Νομαρχιακής Ερμούπολη: 12-03-2020 Αυτοδιοίκησης Νομού Κυκλάδων.

"Σας στέλνουμε το έγγραφο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.) για την λήψη πρόσθετων μέτρων ασφαλείας για την προστασία των εργαζομένων και των ευπαθών ομάδων από το κορονοϊό στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Επιπρόσθετα, λαμβάνοντας υπόψη και τις ιδιαιτερότητες που επικρατούν στις νησιωτικές περιοχές σας καλούμε:

Να προβείτε σε άμεσες ενέργειες για την χορήγηση των προβλεπόμενων μέτρων ατομικής προστασίας σε όλους τους εργαζόμενους και στις προσλήψεις γιατρών εργασίας σε όλες τις περιφερειακές ενότητες, όπως προβλέπεται και σας έχει ζητηθεί και στο παρελθόν. Να εκδώσετε εντολή για απαγόρευση των μετακινήσεων εκτός έδρας των εργαζομένων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου από νησί σε νησί, για το διάστημα που ισχύουν τα έκτακτα μέτρα, ώστε να περιοριστεί τυχόν διασπορά μέσω των μετακινήσεων με τα πλοία. (Οι μετακινήσεις να γίνονται μόνο εφόσον συντρέχουν λόγοι έκτακτης ανάγκης και για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας που θα φιλτράρονται από την Διοίκηση).

Να αναλάβετε πρωτοβουλία για την χορήγηση μέτρων ατομικής προστασίας (μάσκες , γάντια , αντισηπτικά κοκ) από πόρους και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε οικονομικά ασθενέστερες και ευαίσθητες ομάδες νησιωτών, που αδυνατούν να τα εφοδιαστούν καθώς και να φροντίσετε να υπάρξει διατίμηση στις τιμές αυτών των προϊόντων. Η ανάγκη για δημόσια και δωρεάν υγεία είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.

Να αναλάβουμε από κοινού πρωτοβουλίες για την τόνωση και ενίσχυση του εθνικού συστήματος υγείας, με άμεσες προσλήψεις ιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού, χορήγηση πόρων κλπ . Κρίνεται απαραίτητη η ενίσχυση - πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας και τουλάχιστον ΑΜΕΣΑ ενίσχυση των συνεργείων καθαριότητας με επιπλέον προσωπικό , χορήγηση Μέσων Ατομικής Προστασίας σε αυτούς τους εργαζόμενους καθώς η τωρινή κατάσταση απαιτεί πολύ περισσότερη και λεπτομερέστερη καθαριότητα για τους κοινόχρηστους χώρους και τους χώρους υγιεινής.

Τέλος αιτούμαστε συνάντηση μαζί σας, ώστε από κοινού να αναλάβουμε ένα πλαίσιο δράσεων για την αντιμετώπιση της έκτακτης αυτής κατάστασης".