Δήμος Τήνου

Αίτημα χρηματοδότησης στο Πράσινο Ταμείο για την ανάπλαση πλατειών της Τήνου

  • Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου, 2020 - 14:49

Ο Δήμος Τήνου υποβάλλει αίτημα χρηματοδότησης στο Πράσινο Ταμείο στα πλαίσια του Προγράμματος «ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ 2020» συνολικού προϋπολογισμού 140.000,00 ευρώ για το έργο «Ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων πρασίνου Δ. Τήνου».
Η ανάπλαση αφορά δύο από τις κεντρικότερες πλατείες της πόλης μας την  πλατεία Φειδίου και την πλατεία Πέτρου Βιδάλη που σχεδιάζεται να αποτελέσουν χώρους κοινωνικής συμβίωσης, δραστηριοποίησης, καθώς και χώρους πρασίνου, στο πλαίσιο της υποχρέωσης του Δήμου να προσφέρει στους κατοίκους του αλλά και στους επισκέπτες, λειτουργικούς δημόσιους χώρους.
Σε σχετική δήλωση ο Δήμαρχος Τήνου τόνισε: «Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία επιλέγουμε την διεκδίκηση όλων των διαθέσιμων πόρων που θα μας επιτρέψουν να αναβαθμίσουμε τις υποδομές,που αφορούν κατά κύριο λόγο την οικογένεια και το παιδί.Καλύτερες και πιο λειτουργικές πλατείες, εστίες ψυχαγωγίας και διασκέδασης για τους συμπολίτες μας, αλλά και τους επισκέπτες μας κατά την τουριστική περίοδο. Ελπίζουμε οι αρμόδιοι να κατανοήσουν τη σημασία της στήριξης των τοπικών κοινωνιών και να ανταποκριθούν  θετικά στις προτάσεις μας.»

Ειδικότερα: 

α) αρχιτεκτονική μελέτη για την πλατεία Φειδίου. 

β) αρχιτεκτονική μελέτη για την πλατεία Βιδάλη (Μανέλα).