Συνελήφθη ο Δήμαρχος Μυκόνου

  • Τρίτη, 17 Αυγούστου, 2021 - 15:50
  • /   Eνημέρωση: 17 Αυγ. 2021 - 17:19

Συνελήφθη από αστυνομικούς της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Μυκόνου ο Δήμαρχος του νησιού, κ. Κωνσταντίνος Κουκάς, έπειτα από μήνυση που υπεβλήθη από επιχειρηματία εις βάρος του, με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι πρόκειται για μία ακόμη εξέλιξη, σχετικά με τον αναβρασμό που έχει προκύψει στο νησί, καθώς συγκεκριμένη επιχείριση στο Καλό Λιβάδι Μυκόνου φέρεται να προβαίνει σε εργασίες αλλοίωσης του φυσικού τοπίου άνευ σχετικής άδειας και τον Δήμο να παρεμβαίνει με σκαπτικά μηχανήματα για την κατεδάφισή τους. Έπειτα από την παρέμβαση αυτή του Δήμου, φαίνεται ο επιχειρηματίας να κατέθεσε σχετική μήνυση, με τις αρχές να κινούν τη διαδικασία του αυτοφώρου και έτσι να προβαίνουν και στη σύλληψη του Δημάρχου, ως πολιτικού προϊστάμενου των δημοτικών υπηρεσιών.

Νωρίτερα σήμερα, ο Δήμαρχος Μυκόνου απευθύνθηκε προς συγκεντρωμένους πολίτες και κατοίκους στη Χώρα Μυκόνου, οι οποίοι όλο αυτό το διάστημα έχουν προβεί σε εντονότατες διαμαρτυρίες σχετικά με την υπόθεση της επιχείρησης, με τον ίδιο να εξηγεί αναλυτικά τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί ο Δήμος για την αντιμετώπιση του ζητήματος. 

Κατόπιν της παροχής εκ μέρους του Δημάρχου των απαραίτητων διευκρινίσεων προς τον Εισαγγελέα, ο πρώτος αφέθη ελεύθερος, καθώς διέθετε τις σχετικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως και τα υπόλοιπα νόμιμα έγγραφα, κατόπιν των οποίων ο Δήμος προέβη στην παρέμβαση επί των κατασκευών του ιδιώτη στο Καλό Λιβάδι.