Οι θέσεις του ΚΚΕ - Εκδήλωση στη Σαντορίνη

Το νέο «ΕΣΥ» και οι επιπτώσεις του στις υγειονομικές δομές της Σαντορίνης

  • Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, 2021 - 10:11

Με αφετηρία το κάλεσμα για αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ, η Κομματική Οργάνωση Σαντορίνης πραγματοποίησε εκδήλωση με θέμα : «Το νέο «ΕΣΥ» και οι επιπτώσεις του στις υγειονομικές δομές της Σαντορίνης (Νοσοκομείο, Περιφερειακά Ιατρεία, τμήμα νεφροπαθών, φάρμακα) – Οι θέσεις του ΚΚΕ». Η εκδήλωση περιλάμβανε:

1. Παρουσίαση των θέσεων του ΚΚΕ για την Υγεία και την κριτική για το νέο «ΕΣΥ» από τη Δήμητρα Σταματέλου, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ). Η ομιλήτρια τόνισε την ξεκάθαρη πρόθεση της κυβέρνησης η οποία υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της Ευρωπαικής Ένωσης να μειώσει ακόμα περισσότερο τη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, να προχωρήσει παραπέρα στην ιδιωτικοποίηση των υπησεσιών υγείας σε όλες τις υγειονομικές δομές της χώρας και έτσι να υποβαθμίσει ακόμα περισσότερο την υγεία των λαικών οικογενειών.

2. Συνάντηση με το Σωματείο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας και συζήτηση με τους εργαζόμενους για τα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από τη λειτουργία του υπό τη διοίκηση της ΑΕΜΥ. Από τους εργαζόμενους αναδείχθηκε η υποστελέχωση σε όλα τα τμήματα με συνακόλουθη την εξουθένωση του υγειονομικού προσωπικού, οι διαφορετικές εργασιακές σχέσεις, οι μετακινήσεις ιατρικού προσωπικού, υπολειτουργία εξωτερικών ιατρείων και πολλά άλλα.

3. Συνέντευξη στο κανάλι VOLCANO TV όπου η κ. Σταματέλου απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με την πανδημία και την εγκληματική διαχείριση της από την κυβέρνηση, τον εμβολιασμό και την απουσία εκστρατείας ενημέρωσης, τα προβλήματα υποστελέχωσης και εξάντλησης των υγειονομικών στο ΓΝΘ αλλά και σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία, αλλά και την κατεύθυνση του νέου ΕΣΥ που μετατρέπει τα νοσοκομεία σε αυτοχρηματοδοτούμενες μονάδες με τραγικές συνέπειες στις λαϊκές ανάγκες για δημόσια υγεία. Κάλεσε τέλος όλο το λαό σε αγωνιστική συμπόρευση για δυναμική διεκδίκηση δημόσιων, δωρεάν ποιοτικών υπηρεσιών υγείας σε όλη τη χώρα με μοναδικό κριτήριο την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών και όχι το κέρδος.

Ετικέτες: