Μεγάλες, καινοτόμες και προσαρμοσμένες στα δεδομένα της Μυκόνου αθλητικές διοργανώσεις αναμένονται για το νησί των ανέμων

Η Μύκονος των μεγάλων αθλητικών events

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μυκόνου ενέκρινε τη διοργάνωση του 1ου Mykonos Running Festival

Τη διοργάνωση μίας ακόμη μεγάλης αθλητικής διοργάνωσης, με στόχο την καθιέρωση της Μυκόνου ως αθλητικού προορισμού, ενέκρινε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μυκόνου.

Μετά τις μπασκετικές διοργανώσεις, ο Δήμος Μυκόνου προτίθεται να καθιερώσει ως «πεντάστερο» αθλητικό event και το Mykonos Running Festival, η προετοιμασία του οποίου εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Μάλιστα, η διοργάνωση, αναμένεται να ξεφεύγει από τα καθιερωμένα πρότυπα, έχοντας διαμορφωθεί με γνώμονα το ιδιαίτερο προφίλ της Μυκόνου, επιφυλάσσοντας καινοτόμες πτυχές για τους συμμετέχοντες, αλλά και το κοινό.

Τρίτος σε σειρά μεγάλος αθλητικός θεσμός στη Μύκονο

Σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση, την οποία ανέλαβε η Εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς, κ. Ελένη Κοντιζά, «στο πλαίσιο της προώθησης του αθλητικού ιδεώδους, αλλά και του αθλητικού τουρισμού, πέρυσι διοργανώσαμε δύο πολύ σημαντικά αθλητικά events στο νησί μας. Το πρώτο αφορούσε το 1ο Mykonos Basketball Camp με καλεσμένες διεθνούς φήμης προσωπικότητες στο νησί μας για πρώτη φορά, όπως ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο Κωνσταντίνος Φλεβαράκης, η Ελένη Καπογιάννη και οι μπασκετμπολίστριες Λολίτα Λύμουρα και Όλγα Χατζηνικολάου και το δεύτερο στη συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού επίσης για πρώτη φορά στο νησί με την συμμετοχή των τοπικών μας αθλητικών τμημάτων του ΑΟ Μυκόνου».

Σύμφωνα με την εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο, «η Μύκονος για πρώτη φορά άρχισε να κινείται συστηματικά και να ακούγεται το όνομά της για σοβαρές αθλητικές διοργανώσεις οι οποίες ξέφευγαν από τα στενά τοπικά πλαίσια, δείχνοντας και την άλλη πλευρά του νησιού μας και δίνοντας το στίγμα και την πρόθεσή μας για την προώθηση και άλλων μορφών τουρισμού πέραν αυτών που μέχρι σήμερα είναι γνωστή».

Επιθυμώντας την συνέχιση των αθλητικών δρώμενων με γνωστές προσωπικότητες που δίνουν την ευκαιρία στα παιδιά να έρθουν σε επαφή με μεγάλους αστέρες του αθλητισμού που αποτελούν πρότυπα και να τα ενθαρρύνουν να συνεχίσουν την προσπάθειά τους, δίνοντας ταυτόχρονα ώθηση και σε άλλα παιδιά να έρθουν κοντά στα γήπεδα, τη φετινή χρονιά εκτός από τις δύο προαναφερόμενες διοργανώσεις που επίσης προωθούμε για δεύτερη συνεχή χρονιά σε συνεργασία με φορείς του νησιού, προτάθηκε η πραγματοποίηση από τον Δήμο Μυκόνου και ενός διεθνούς μαραθωνίου με παράλληλες δράσεις που θα τον καθιστούν κάτι παραπάνω από ένα αθλητικό event, το 1ο Mykonos Running Festival.

Αγώνες για αθλητές, παιδιά, οικογένειες και... επιχειρήσεις(!)

Στα πρότυπα των μεγάλων διεθνών διοργανώσεων το Mykonos Running Festival θα είναι για όλους τους συμμετέχοντες μια πολυήμερη εμπειρία που με βασικό άξονα τον αθλητισμό και τη συμμετοχή τους τις διαδρομές του αγωνιστικού προγράμματος θα παρέχει την ευκαιρία για ποιοτικό τουρισμό με παράλληλη συμμετοχή σε περιβαλλοντικές δράσεις, πολιτισμικά δρώμενα και εκδηλώσεις κοινωνικού χαρακτήρα και προσφοράς.

Στόχος του Δήμου, σύμφωνα με την κ. Κοντιζά, είναι το Mykonos Running Festival να καταγραφεί στη συνείδηση του κόσμου ως αθλητικό, κοινωνικό, τουριστικό και επιχειρηματικό γεγονός πλήρως αξιοποιήσιμο για την αθλητική – κοινωνική προβολή του νησιού και της χώρας συμβάλλοντας μεταξύ άλλων στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με δράσεις εναλλακτικού τουρισμού.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα θα καλύπτει όλες τις κατηγορίες των αθλουμένων και όλες τις ηλικίες. Η διοργάνωση θα διαθέτει υψηλού επιπέδου πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων επιχειρηματικού, κοινωνικού, ψυχαγωγικού και πολιτιστικού χαρακτήρα.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του Mykonos Running Festival θα αποτελείται από:

  • Mykonos Gold: Διεθνής Ημιμαραθώνιος Δρόμος. Διοργάνωση Μέλος AIMS. Πιστοποιημένη διαδρομή WORLD ATHLETICS.
  • Mykonos Run: Χάραξη διαδρομής μήκους 6-8 χλμ. απευθυνόμενη σε δρομείς πρωταθλητισμού αλλά και σε μέσου επιπέδου δρομείς υγείας.
  • Mykonos Family Run: Χάραξη διαδρομής μήκους 3χλμ. για όλους
  • Mykonos Kids: Για παιδιά έως 12 ετών

Επιπλέον των παραπάνω, καινοτόμα πρόκληση αποτελεί το Mykonos Business Relay που περιλαμβάνει την Ομαδική συμμετοχή επιχειρήσεων (Τουριστικές, Ξενοδοχειακές, Αεροπορικές, Ναυτιλιακές κ.α.) στον αγώνα. Πρόκειται για έναν ξεχωριστό και ιδιαίτερο δρόμο που διαθέτει αθλητικό και επιχειρηματικό ενδιαφέρον και στόχος μας είναι να συνδυαστεί με την παράλληλη διοργάνωση επιχειρηματικού forum, το οποίο θα διαθέτει παράλληλα σημαντικό πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης και προσφοράς.

Οι παράλληλες εκδηλώσεις μπορούν να περιλαμβάνουν εκτός από το επιχειρηματικό forum, kids athletics και μουσική συναυλία ή άλλη εκδήλωση πολιτιστικού ενδιαφέροντος την τελευταία ημέρα της διοργάνωσης.

«Το Mykonos Running Festival να τοποθετηθεί στο παγκόσμιο αθλητικό στερέωμα»

Όπως διευκρίνισε κατά την εισήγησή της η κ. Κοντιζά, η προσπάθεια αυτή του Δήμου Μυκόνου θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τη ΜΕΑΣ «Τρίτων», διοργανώτριας εταιρείας του Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος» και του Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης και με την συμμετοχή της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων.

Υπάρχει η βούληση για τη συμμετοχή καταξιωμένων αθλητών από όλο τον κόσμο σε μία γιορτή του αθλητισμού, με στόχο την ανάπτυξη του αθλητικού πνεύματος και την προώθηση της Μυκόνου και ως προορισμού για αθλητικό τουρισμό σε περιόδους με χαμηλότερη τουριστική κίνηση.

Για την πραγματοποίηση του event θα σχεδιαστούν, από ειδικό κλιμάκιο που θα επισκεφθεί το νησί, και θα πιστοποιηθούν διαδρομές του αγωνιστικού προγράμματος, ώστε να καταστιστεί ο πλήρης φάκελος της διοργάνωσης, ο οποίος θα αποσταλεί προς την Ομοσπονδία του ΣΕΓΑΣ, ώστε να ενταχθεί στο ελληνικό και διεθνές καλεντάρι της AIMS.

«Στόχος μας είναι το Mykonos Running Festival να τοποθετηθεί στο Παγκόσμιο αθλητικό στερέωμα ως ένα γεγονός ανάλογο με την αναγνωρισιμότητα και την αίγλη του ονόματος του νησιού, αποκτώντας συγκεκριμένη “ταυτότητα” που θα αναδεικνύει την μοναδικότητα του τόπου μας. Παράλληλα για τους συμμετέχοντες δρομείς, ομάδες, επιχειρήσεις να είναι μία πολυήμερη εμπειρία που με βασικό άξονα τον αθλητισμό και τη συμμετοχή τους σε κάποιον από τους δρόμους του αγωνιστικού προγράμματος, θα παρέχει την ευκαιρία για ποιοτικό τουρισμό με την συμμετοχή τους παράλληλα σε περιβαλλοντικές δράσεις, πολιτισμικά δρώμενα και κοινωνικές εκδηλώσεις που θα τους φέρουν κοντά στον πολιτισμό, την παράδοση και την αυθεντικότητα του τόπου μας», τόνισε κλείνοντας η κ. Κοντιζά, με τη σχετική εισήγηση να εγκρίνεται ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Μυκόνου, λαμβάνοντας υπόψιν, ότι η οικονομική συμμετοχή του Δήμου στη διοργάνωση ανέρχεται σε 10.000 ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα έξοδα αναμένεται να καλυφθούν από χορηγούς της ΜΕΑΣ «Τρίτων».

Ετικέτες: