Ανοικτός διαγωνισμός για μονάδες παραγωγής και διάθεσης πόσιμου νερού στην Άνδρο

Ένα ακόμη έργο με σημαντικά οφέλη για τους κατοίκους της Άνδρου έρχεται με την απόφαση για διακήρυξη ανοικτού διαγωνισμού για την "Προμήθεια 5 αυτόνομων μονάδων παραγωγής και διάθεσης πόσιμου νερού για το Δήμο Άνδρου». Οι μονάδες αυτές θα δίνουν την δυνατότητα στους κατοίκους να εξασφαλίζουν άμεσα πόσιμο νερό για τις καθημερινές τους ανάγκες.

Η δράση αυτή αποσκοπεί σε αύξηση ελκυστικότητας της περιοχής, προστασία και βελτίωση του περιβάλλοντος και προστασία και βελτίωση των υποδομών. Η παρούσα σύμβαση χρηματοδοτείται από Πιστώσεις του έργου «Υδροδότηση Άνυδρων Νησιών και Έργα Βελτίωσης Υποδομών Ύδρευσης των νησιών» του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Περιγραφή του έργου

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η προμήθεια και εγκατάσταση 5 μονάδων επεξεργασίας, με τη μέθοδο της αντίστροφης ώσμωσης, του υφάλμυρου νερού του δικτύου ύδρευσης της Άνδρου, για ημερήσια παραγωγή και διάθεση 5 m3 πόσιμου νερού (τα τέσσερα συστήματα) και 6 m3 το άλλο.

Τα εν λόγω συστήματα πρόκειται να εγκατασταθούν, σε συγκεκριμένα σημεία που θα υποδειχθούν από την υπηρεσία, στην Δ.Ε. Υδρούσας (2 μονάδες των 5 m3/ημ.), στην Δ.Ε. Άνδρου (2 μονάδες των 5 m3/ημ) και στην Δ.Ε. Κορθίου (1 μονάδα των 6 m3/ημ).

Η κάθε μονάδα θα μεταφερθεί, θα εγκατασταθεί και θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία με μέριμνα, ευθύνη και επιβάρυνση του αναδόχου.

Το παραγόμενο νερό θα είναι απολύτως κατάλληλο για πόσιμο, σύμφωνα με την ισχύουσα υγειονομική διάταξη του Ελληνικού κράτους, την Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οδηγία του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και γενικότερα των διατάξεων που ισχύουν τη χρονική περίοδο εγκατάστασης της κάθε μονάδας.

Τα προς προμήθεια είδη κατατάσσονται στα «Μηχανήματα και συσκευές διήθησης ή καθαρισμού νερού». Προσφορές υποβάλλονται για το σύνολο των ειδών της προμήθειας και για τις 5 μονάδες επεξεργασίας νερού.

Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 99.200,00€ και η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται σε 3 μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της.

Επικαιροποιήθηκε η έναρξη του ανοικτού διαγωνισμού

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Άνδρου, αφού αναλύθηκαν οι όροι και η αναγκαιότητα του συγκεκριμένου έργου, αποφάσισε ομόφωνα να εγκρίνει τις τεχνικές προδιαγραφές, τη μελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης για τον διαγωνισμό με τίτλο «Προμήθεια 5 αυτόνομων μονάδων παραγωγής και διάθεσης πόσιμου νερού για το Δήμο Άνδρου», τη διενέργεια ηλεκτρονικού ανοικτού διαγωνισμού, με κριτήριο για την ανάθεση της σύμβασης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά μόνο βάσει τιμής, συνολικού προϋπολογισμού 99.200,00€ με ΦΠΑ 24% και να καθορίσει τους όρους διακήρυξης του ηλεκτρονικού ανοικτού διαγωνισμού.