Δήμαρχοι των Κυκλάδων μιλούν για την “Κοινή Γνώμη”

  • Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου, 2022 - 06:14

∆ηµήτρης Λιανός: ∆ήµαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

«Η συµπλήρωση 40 χρόνων ζωής µιας εφηµερίδας είναι επίτευγµα, ειδικά σήµερα που ο έντυπος περιφερειακός τύπος δοκιµάζεται σκληρά και η ψηφιακή εποχή αλλάζει τα δεδοµένα στη δηµοσιογραφία.

Αξίζουν θερµά συγχαρητήρια στους συντελεστές της εφηµερίδας, που κρατούν ψηλά τη σηµαία της έντυπης ενηµέρωσης και µάλιστα σε έναν δύσκολο, πολυνησιακό νοµό. 

Εύχοµαι η «Κοινή Γνώµη» να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στην πληροφόρηση των Κυκλαδιτών, µε προσήλωση στις αρχές της δηµοσιογραφικής δεοντολογίας, µε έγκυρη και αντικειµενική ενηµέρωση».

Κωνσταντίνος Κουκάς: ∆ήµαρχος Μυκόνου

«40 χρόνια στην υπηρεσία της ενηµέρωσης. 40 χρόνια στην υπηρεσία των Κυκλάδων.

Αυτά δεν αποτελούν, απλά, τίτλους. Είναι η αποτύπωση µιας πολύχρονης και συνεχούς προσφοράς στην ενηµέρωση των πολιτών, αλλά και στην ανάδειξη των προβληµάτων.

Με µαχητικό ρεπορτάζ, πολύπλευρη καταγραφή των διαφορετικών απόψεων και επιλογή θεµάτων που αφορούν τη καθηµερινότητα της ζωής των πολιτών, η “Κοινή Γνώµη” αποτελεί µία δυναµική και αξιόπιστη δηµοσιογραφική φωνή.

Μία εξαιρετικά χρήσιµη και υπεύθυνη φωνή, σε µία περίοδο, όπου η ανάπτυξη του Νοµού συνδυάζεται µε σηµαντικές προκλήσεις και στο επίπεδο των υποδοµών και στο επίπεδο της προστασίας του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής µας κληρονοµιάς.

Εύχοµαι και τα επόµενα χρόνια, την ίδια συνέπεια, µαχητικότητα και προσφορά».

Μάρκος Κωβαίος: ∆ήµαρχος Πάρου

«Η «Κοινή Γνώµη», ένα σηµαντικό ειδησεογραφικό µέσο διασύνδεσης των Κυκλάδων και ταυτόχρονα ένα µεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία των νησιών µας, συµπληρώνει φέτος 40 χρόνια ζωής.

Με επιτυχηµένη παρουσία στον τοµέα της έγκυρης δηµοσιογραφίας, η εφηµερίδα βρίσκεται σταθερά στις κορυφαίες θέσεις της αναγνωσιµότητας σε ολόκληρες τις Κυκλάδες, και εξακολουθεί µε το ίδιο σθένος να βρίσκεται στις επάλξεις της ενηµέρωσης, αποτελώντας ένα ουσιαστικό βήµα διαλόγου, καθώς και δηµοσιοποίησης και επίλυσης προβληµάτων. Το έµψυχο προσωπικό της «Κοινής Γνώµης», ερευνά, καταγράφει και παρουσιάζει καθηµερινά την επικαιρότητα, και παράλληλα προβάλλει και υποστηρίζει έµπρακτα τις δράσεις που αναπτύσσονται στις τοπικές µας κοινωνίες και όχι µόνο, µε στόχο την ολοκληρωµένη πληροφόρηση του αναγνωστικού κοινού.

Από το πρώτο φύλλο της εφηµερίδας έως σήµερα η έγκαιρη και έγκυρη καταγραφή των γεγονότων που διαδραµατίζονται στον ευρύτερο χώρο των Κυκλάδων αλλά και η δηµοσιογραφική προσέγγιση όλων των σηµαντικών εγχώριων και διεθνών θεµάτων, συνθέτουν την επιτυχία για ένα µέλλον εξίσου λαµπρό µε τα χρόνια της παρουσίας της «Κοινής Γνώµης» στον τόπο µας.

Εύχοµαι να κλείσει ακόµα πολλά χρόνια στην ενηµέρωση».

Αντώνης Σιγάλας: ∆ήµαρχος Θήρας

Στην εποχή της ψηφιακής ενηµέρωσης, όπου ο ηλεκτρονικός τύπος έχει κυριαρχήσει στο χώρο των ΜΜΕ, αποτελεί κυριολεκτικά άθλο η αδιάλειπτη έκδοση και κυκλοφορία εφηµερίδας σε έντυπη µορφή και µάλιστα εφηµερίδας της περιφέρειας και δη νησιωτικής περιφέρειας. 

Αυτό τον άθλο επιτελεί η εφηµερίδα «Κοινή Γνώµη», που συµπληρώνει φέτος 40 χρόνια συνεχούς κυκλοφορίας και είναι ταυτόσηµη της εγκυρότητας και της ποιότητας στην ενηµέρωση, όχι µόνο του κοινού της Σύρου -όπου εκδίδεται- αλλά και όλων των Κυκλάδων.

Σηµαντικό βήµα,  λόγου και διαλόγου, για την Αυτοδιοίκηση και τους πολίτες των νησιών, υπηρετεί απροκατάληπτα, µε αµεροληψία και αντικειµενικότητα το σκοπό της ενηµέρωσης, από την πρώτη µέρα της έκδοσης της µέχρι σήµερα.

Εύχοµαι να συνεχίσει την επιτυχηµένη πορεία της στο χρόνο, αξιοποιώντας ντόπιο δηµοσιογραφικό δυναµικό, µε τον ίδιο δυναµισµό, κύρος και ποιότητα.  Χρόνια πολλά «Κοινή Γνώµη».

Μαρία Ναδάλη: ∆ήµαρχος Σίφνου

«Με αφορµή τη συµπλήρωση 40 χρόνων, θα θέλαµε να ευχαριστήσουµε την εκδοτική και δηµοσιογραφική οµάδα για τη συνολική προσφορά της στο Νοµό µας, για την έγκυρη ενηµέρωση, τη σοβαρή, αξιόπιστη και µαχητική δηµοσιογραφία, που υπηρετεί µε αντικειµενικότητα, συνέπεια και υπευθυνότητα όλα αυτά τα χρόνια.  

Ευχόµαστε σε όλη την οικογένεια της «Κοινής Γνώµης» να συνεχίσει για πολλά ακόµα χρόνια το ίδιο δηµιουργικό «ταξίδι» στις «θάλασσες» του Αιγαίου, ενώνοντας τα νησιά µας µέσα από την πολύπλευρη  &  ουσιαστική ενηµέρωση, τη δηµοσιοποίηση των προβληµάτων τους και την ανάδειξη των θεµάτων τους σε όλους τους τοµείς της δηµόσιας και κοινωνικής ζωής. 

Ένα µεγάλο «ευχαριστώ» για το αδιάλειπτο, εδώ και χρόνια, ενδιαφέρον της εφηµερίδας για το νησί της Σίφνου, µε την ειλικρινή ευχή για καλή συνέχεια!».