Εργασίες συντήρησης και λειτουργίας εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων Αντιπάρου

  • Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2022 - 06:12

Εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αντιπάρου, ανοιχτός διαγωνισμός με σκοπό την εύρεση αναδόχου για τις «Εργασίες συντήρησης και λειτουργίας της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων Αντιπάρου για τη χρήση του έτους 2022-2023», συνολικού προϋπολογισμού 74.400 ευρώ.

Η μελέτη που προορίζεται να υλοποιηθεί αφορά στην σύµβαση παροχής υπηρεσιών συντήρησης και λειτουργίας της εγκατάστασης επεξεργασίας λυµάτων για διάστηµα ενός έτους. Επειδή ο ∆ήµος Αντιπάρου, δε διαθέτει το απαραίτητο προσωπικό µε τις απαιτούµενες γνώσεις και εµπειρία για τη λειτουργία και συντήρηση του βιολογικού καθαρισµού και προκειµένου να διασφαλίζεται η ορθή και ασφαλής λειτουργία του και η προστασία του περιβάλλοντος, κρίνεται απαραίτητη η ανάθεση των εργασιών λειτουργίας και συντήρησής τους σε εξωτερικό συνεργάτη.

Ο ανάδοχος οφείλει να παρακολουθεί και να ελέγχει τις διεργασίες που λαµβάνουν χώρα στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων, καθώς επίσης και να ρυθμίζει τις λειτουργικές παραµέτρους αυτών, ώστε να εξασφαλίζεται η άρτια λειτουργία όλων των εγκαταστάσεων και η τήρηση της ισχύουσας νομοθεσίας, για την οποία καθίσταται υπεύθυνος έναντι του ∆ήµου και των εποπτευουσών υπηρεσιών.

Συντήρηση και υποχρεώσεις του αναδόχου

Οι εργασίες συντήρησης και λειτουργίας της εγκατάστασης επεξεργασίας λυµάτων που θα αναλάβει επί 12 µήνες ο ανάδοχος, είναι η παρακολούθηση και ο έλεγχος διεργασιών των εγκαταστάσεων ώστε να εξασφαλίζεται η σωστή λειτουργία τους και να τηρείται η ισχύουσα νοµοθεσία. Σε καθηµερινή βάση θα συµπληρώνεται ηµερολόγιο λειτουργίας σε κάθε εγκατάσταση, στο οποίο θα καταγράφονται ποιοτικές παράμετροι, όπως οσµή, χρώµα, ύπαρξη αφρών, επιπλεόντων, καθώς και οι παράµετροι που µπορούν να µετρηθούν επί τόπου, ανάλογα µε τα όργανα που υφίστανται ή θα εγκατασταθούν, όπως παροχή, θερµοκρασία, διαλυµένο οξυγόνο, συγκέντρωση στερεών. Στο πλαίσιο παρακολούθησης της λειτουργίας της κάθε εγκατάστασης, ο ανάδοχος θα λαµβάνει σε µηνιαία βάση, µε ευθύνη και έξοδά του, δείγµα επεξεργασµένων λυµάτων σε εξειδικευµένο εργαστήριο για τη διενέργεια εργαστηριακών αναλύσεων, τα αποτελέσµατα των οποίων θα κοινοποιούνται στον ∆ήµο.

Παράλληλα ο ανάδοχος θα αναλάβει τη συντήρηση εξοπλισµού των εγκαταστάσεων. Με την έναρξη θα οφείλει να καταγράψει και να ελέγξει τον υπάρχοντα εξοπλισµό. Οποιαδήποτε βλάβη στις υποδοµές και τον ηλεκτροµηχανολογικό εξοπλισµό που µπορεί να αποκατασταθεί µε ή χωρίς µικροϋλικά, επί τόπου, θα γίνεται µε ευθύνη του αναδόχου. Ο ανάδοχος οφείλει να αναφέρει πέραν των µικρο-επισκευών που πραγµατοποιεί και οποιεσδήποτε προτάσεις αφορούν αποκατάσταση βλαβών που απαιτούν προµήθεια νέου ηλεκτροµηχανολογικού εξοπλισµού προµήθειας ∆ήµου, µε σκοπό την εν γένει καλή λειτουργία της εγκατάστασης.

Η εκτιµώµενη αξία της σύµβασης ανέρχεται στο ποσό των 74.400 ευρώ και η διάρκεια της σύµβασης ορίζεται 12 µήνες, από την επομένη της υπογραφής της.

Ετικέτες: