Προμήθεια πινακίδων σήμανσης στη Σαντορίνη

  • Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2022 - 06:11

Ο Δήμος Θήρας προκήρυξε ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου για προμήθεια νέων πινακίδων εκτός Κ.Ο.Κ., εκτιμώμενης αξίας 95.703,20 ευρώ.

Η προμήθεια πινακίδων εκτός ΚΟΚ γίνεται με σκοπό την κάλυψη των συνεχώς αυξανόμενων απαιτήσεων σε πινακίδες ονοματοθεσίας οδών, πληροφοριακών πινακίδων, στύλων στερέωσης πινακίδων και μεταλλικών κατασκευών τοποθέτησης ώστε να διευκολύνεται η κίνηση πεζών και οχημάτων συμπληρωματικά με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ), να αυξάνεται η οδική ασφάλεια για τους οδηγούς με την παροχή πληροφοριών για όλους όσοι χρησιμοποιούν το δίκτυο, σχετικά με την εκλογή κατευθύνσεων, τα χαρακτηριστικά της οδού, την εφαρμογή κυκλοφοριακών μελετών και την αντικατάσταση των παλαιών επικινδύνων και φθαρμένων που ήδη υπάρχουν στο Δήμο Θήρας.

Τρία θα είναι τα βασικά είδη των πινακίδων και θα αφορούν σε:

- πινακίδα ονοματοθεσίας οδών μοντέρνου τύπου,

- πολυπινακίδα τύπου SLEEK, η οποία θα έχει έως 5 πληροφοριακές ενδείξεις. Η πινακίδα Sleek προσφέρει τη μοναδική δυνατότητα θέασης των δύο αναγραφόμενων οδών από οποιαδήποτε γωνία παρατήρησης,

- εύκαμπτη πινακίδα παθητικής ασφάλειας, από συνθετικό καουτσούκ στιβαρής κατασκευής με αντοχή στις καιρικές συνθήκες, μετά από κρούση ή βανδαλισμό. Θα διαθέτει μεμβράνη υψηλής αντανάκλασης η οποία εξασφαλίζει εξαιρετική ορατότητα ανεξαρτήτως των συνθηκών του περιβάλλοντος (χαμηλός φωτισμός, άσχημες καιρικές συνθήκες).

Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός της προμήθειας ανέρχεται στο ποσό των 95.703,20 ευρώ και η παραλαβή της θα γίνει με τμηματικές παραδόσεις με συνολικό χρόνο 12 μηνών.