Ανοικτός διαγωνισμός για τις ασφαλτοστρώσεις του δημοτικού οδικού δικτύου Πάρου

  • Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου, 2022 - 06:19

Εγκρίθηκε η μελέτη για το έργο με τίτλο: «Ασφαλτοστρώσεις δημοτικού οδικού δικτύου Πάρου», προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, για την εκτέλεση του οποίου προκηρύχθηκε δημόσιος ανοικτός ηλεκτρονικός διαγωνισμός για την επιλογή αναδόχου.

Η μελέτη αφορά στην επισκευή και αποκατάσταση τμημάτων του δημοτικού οδικού δικτύου. Το έργο αφορά σε συντήρηση και αποκατάσταση του ασφαλτικού οδοστρώματος, η οποία κρίνεται απαραίτητη για την ασφαλή διέλευση των διερχόμενων οχημάτων. Τα τμήματα που χρήζουν συντήρησης και αποκατάστασης του ασφαλτικού οδοστρώματος είναι τα παρακάτω:

Στην Κοινότητα Πάρου και συγκεκριμένα στην περιοχή Κριός, σε τμήματα της οδού που εμφανίζουν έντονες φθορές, συνολικού μήκους περίπου 1.000 μ.

Επίσης στην Κοινότητα Πάρου, στην περιοχή Καμάρες (βόρειο τμήμα), σε τμήματα της οδού που εμφανίζουν έντονες φθορές, συνολικού μήκους περίπου 400 μ.

Προς αποκατάσταση υπάρχουν τμήματα του δρόμου και στην Κοινότητα Νάουσας, περιοχή Κολυμπήθρες, σε τμήματα της οδού που εμφανίζουν έντονες φθορές, συνολικού μήκους περίπου 850 μ..

Στην Κοινότητα Αρχιλόχου, περιοχή δρόμου προς γήπεδο Αστέρα Μαρμάρων, σε τμήματα της οδού που εμφανίζουν έντονες φθορές, συνολικού μήκους περίπου 250 μ.

Ατην Κοινότητα Μάρπησσας, περιοχή Τσερδάκια, σε τμήματα της οδού που εμφανίζουν έντονες φθορές, συνολικού μήκους περίπου 300 μ.. Τμήμα της οδού αφορά διαμόρφωση εδάφους, κατασκευή βάσης οδοστρωσίας και διάστρωαη ααφαλτικού οδοστρώματος.

Τέλος και στην Κοινότητα Αγκαιριάς, περιοχή Αλυκής, σε τμήματα της οδού που εμφανίζουν έντονες φθορές, συνολικού μήκους περίπου 200 μ..

Οι απαραίτητες εργασίες

Σε όλα τα τμήματα των οδών θα προηγηθεί ασφαλτική συγκολλητική επάλειψη πριν την διάστρωση του ασφαλτομίγματος. Όπου απαιτείται θα προηγηθεί απόξεση του υφιστάμενου οδοστρώματος με χρήση φρέζας για την προσαρμογή της τελικής στάθμης του ασφαλτικού οδοστρώματος στις επαφές με τις διασταυρούμενες οδούς, για την ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων και την ορθή όδευση των ομβρίων υδάτων, καθώς και τη συναρμογή στις εισόδους των παρακείμενων ιδιοκτησιών. Όπου είναι απαραίτητο θα εφαρμοστεί ισοπεδωτική στρώση για την επούλωση καθιζήσεων και τοπικών βυθίσεων του υφιστάμενου οδοστρώματος και την επίτευξη του βέλτιστου αποτελέσματος. Τέλος όπου είναι απαραίτητο θα γίνει προσαρμογή της στάθμης των υφιστάμενων φρεατίων και εσχαρών στην τελική στάθμη του οδοστρώματος. Παράλληλα θα γίνει συντήρηση του υφιστάμενου ασφαλτικού οδοστρώματος, με τοπικές επουλώσεις οπών και τοπικών καθιζήσεων σε παρακείμενα σημεία των αναφερόμενων τμημάτων του οδικού δικτύου. Εφόσον κριθεί απαραίτητο, κατά την εκτέλεση των εργασιών, θα γίνει συντήρηση και αποκατάσταση του ασφαλτικού οδοστρώματος και σε άλλα τμήματα του δημοτικού οδικού δικτύου, που δεν αναφέρονται παραπάνω.

Όλες οι εργασίες και τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν απαιτούν την έγκριση της επιβλέπουσας Υπηρεσίας, πριν την ενσωμάτωσή τους στο έργο. Το έργο θα κατασκευασθεί σύμφωνα με τα σχέδια της μελέτης και τις υποδείξεις της επιβλέπουσας υπηρεσίας επί τόπου του έργου. Ο τρόπος εκτέλεσης των εργασιών σε όλα τα στάδια κατασκευής πρέπει να είναι σύμφωνος με τους κανόνες της τέχνης και της επιστήμης και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία σχετικά με την ποιότητα και την ασφάλεια. Όπου είναι απαραίτητο ο ανάδοχος θα συνεργάζεται με τα σχετικά συνεργεία του Δήμου.

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται σε  2 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.