Νέο σημαντικό έργο ύδρευσης στην Άνδρο, ύψους 910.000€

  • Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023 - 06:28

Ένα ακόμα σπουδαίο έργο ύδρευσης, μπήκε στην τελική ευθεία, για το νησί της Άνδρου. Συγκεκριμένα, χρηματοδοτήθηκε η κατασκευή του έργου της «Βελτίωσης και του Εκσυγχρονισμού των Δικτύων Ύδρευσης της Κοινότητας Μακροτάνταλου», προϋπολογισμού 910.000 ευρώ. Η χρηματοδότηση του έργου αποφασίστηκε μέσα Μαΐου, μετά από σχετική πρόταση του Δήμου και αποτελεί κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αλλά και Οικονομικών.

Τι περιλαμβάνει το έργο

Το έργο, περιλαμβάνει την κατασκευή των απαιτούμενων έργων για τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό όλων των εγκαταστάσεων ύδρευσης των οικισμών Καλυβάρι και Βαρίδι της Κοινότητας Μακροταντάλου της ΔΕ Υδρούσας Δήμου Άνδρου, το οποίο αφορά σε αντικατάσταση του συνόλου των αγωγών του εξωτερικού υδραγωγείου, αντικατάσταση και επέκταση των αγωγών του εσωτερικού υδραγωγείου και οικοδομικές εργασίες για τη βελτίωση και εκσυγχρονισμό των δύο υφιστάμενων δεξαμενών. Το συνολικό μήκος του νέου δικτύου ανέρχεται στα 12.965 μ.

Σε επιλεγμένα σημεία του δικτύου θα τοποθετηθούν βαλβίδες μείωσης της πίεσης, δικλείδες απομόνωσης του δικτύου, δικλείδες εκκένωσης και αεραεξαγωγοί. Καθ’ όλη τη διαδρομή του εσωτερικού δικτύου και όπου υπάρχει υφιστάμενη ιδιοκτησία-κατοικία στον οικισμό θα γίνει ανακατασκευή της υφιστάμενης σύνδεσης με το δίκτυο έως τον υδρομετρητή. Παράλληλα, στις δύο δεξαμενές προβλέπονται εργασίες: αναβάθμισης/αντικατάστασης όλων των σωληνώσεων και των εξαρτημάτων τους, μόνωσης (εξωτερικά και εσωτερικά), εξωτερικών επιχρισμάτων και βαφής και τέλος ανακατασκευής των βανοφρεατίων με σκυρόδεμα και κάλυμμα από ελατό χυτοσίδηρο.

Δ. Λοτσάρης: “Ένα ακόμα έργο, μια ακόμα δέσμευσή μας μπαίνει στην τελικά ευθεία υλοποίησης”

Ο δήμαρχος Άνδρου, Δημήτρης Λοτσάρης, σε δήλωσή του δεν παράλειψε να αναφερθεί στην σπουδαιότητα του έργου αλλά και να ευχαριστήσει, όλους όσους συνέβαλλαν, στην εξέλιξή του, τονίζοντας πως “ένα ακόμα έργο, μια ακόμα δέσμευσή μας μπαίνει στην τελικά ευθεία υλοποίησης. Με έργα και δράσεις από το Μακροτάνταλο μέχρι το Κόρθι, από την Χώρα μέχρι το Μπατσί και το Γαύριο, αλλάζουμε την Άνδρο. Αφήνουμε την μιζέρια και την λάσπη στο ανίκανο παρελθόν και σε αυτούς που το εκπροσωπούν. Αξιοποιούμε κάθε χρηματοδοτική ευκαιρία για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα μόνιμων κατοίκων και επισκεπτών. Για να βελτιώσουμε υφιστάμενες υποδομές και να φτιάξουμε καινούργιες. Για μας κάθε χωριό, κάθε γειτονιά του Νησιού είναι κομμάτι της Άνδρου. Έτσι ξεκινήσαμε, έτσι θα συνεχίσουμε. Θέλω να ευχαριστήσω τους Υπουργούς Περιβάλλοντος, Κώστα Σκρέκα και Οικονομικών, Θόδωρο Σκυλακάκη για την χρηματοδότηση του έργου, τους εργαζόμενους και τους συνεργάτες στον Δήμο, όπου κάνουν όλοι το καλύτερο δυνατό. Συνεχίζουμε, Μαζί για την Άνδρο.”