Νέοι αντιδήμαρχοι και νέα πρόσωπα στον Δήμο Μυκόνου

Το παζλ των νέων Δημοτικών Συμβουλίων ανά τις Κυκλάδες ολοκληρώνεται με την ανάθεση αρμοδιοτήτων στους νέους αντιδημάρχους. Αυτό έγινε και στη Μύκονο, όπου πρόσφατα ανέλαβε τα καθήκοντά του ο νέος δήμαρχος, Χρήστος Βερώνης. Ο ίδιος, με απόφασή του, όρισε τους παρακάτω δημοτικούς συμβούλους ως αντιδημάρχους του Δήμου Μυκόνου, με θητεία από 5/1/2024 μέχρι και τις 5/1/2025, εντός της τρέχουσας δημοτικής περιόδου και τους μεταβιβάζει αρμοδιότητες ως εξής:

Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, ο Αθανάσιος Αγορογιάννης

Οι αρμοδιότητες του νέου αντιδημάρχου είναι, μεταξύ άλλων, να έχει:

  • Την ευθύνη για τον προγραμματισμό, τον σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων πολιτιστικών δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων, την προαγωγή και προώθηση της πολιτιστικής παιδείας και των καλλιτεχνικών δεξιοτήτων των πολιτών.

  • Την ευθύνη της υλοποίησης προγραμμάτων σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού που αφορούν την ανάδειξη και την προβολή της Δήλου ως στοιχείου της πολιτισμικής μας κληρονομιάς.

  • Την εποπτεία των Υπηρεσιών και Οργανικών Μονάδων του Δήμου με αρμοδιότητα στα θέματα πολιτισμού, σύμφωνα με τον Ο.Ε.Υ. του Δήμου Μυκόνου όπως ισχύει .

  • Την ευθύνη και εποπτεία της διαχείρισης και εύρυθμης λειτουργίας του «Γρυπάρειου» Πολιτιστικού Κέντρου, του κινηματογράφου «Μαντώ», του θεάτρου της «Λάκκας», του κτηριακού συγκροτήματος «Ζερβουδάκη-Ιγγλέση», της Δημοτικής Πινακοθήκης καθώς και κάθε άλλης πολιτιστικής υποδομής που θα δημιουργηθεί στο μέλλον. Τη συντήρηση και αναβάθμιση των κτιριακών και λοιπών εγκαταστάσεων, καθώς και τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό των πιο πάνω πολιτιστικών χώρων.

  • Την εποπτεία και επιμέλεια της λειτουργίας της Μουσικής Σχολής, των Χορωδιών και της Φιλαρμονικής του Δήμου.

Αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικής Μέριμνας -Προσχολικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας, η Μαρσούλα Χανιώτη

Οι αρμοδιότητες της νέας αντιδημάρχου είναι, μεταξύ αρκετών ακόμα, να έχει:

  • Την εποπτεία και ευθύνη λειτουργίας των Υπηρεσιών Παιδείας και την εποπτεία και ευθύνη λειτουργίας των σχολικών μονάδων του δήμου.

  • την εφαρμογή προγραμμάτων και εθελοντικών δράσεων για την υποστήριξη των μαθητών.

  • Την προώθηση από κοινού με την εκπαιδευτική κοινότητα πολιτιστικών, πνευματικών, παιδαγωγικών και επιμορφωτικών εκδηλώσεων και δράσεων.

  • Την προώθηση προγραμμάτων δια βίου μάθησης.

  • Την εισήγηση για τη διάθεση διδακτηρίου για άλλες χρήσεις κοινής ωφέλειες ή για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων κοινού ενδιαφέροντος σε συνεργασία με τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και την Εκπαιδευτική κοινότητα.

  • Την εποπτεία και τον έλεγχο λειτουργίας των Οργανικών Μονάδων της Υπηρεσίας Προσχολικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας (βρεφονηπιακοί, παιδικοί σταθμοί κλπ).

Αντιδήμαρχος Οικονομικών, ο Πέτρος Σταυρακόπουλος

Οι αρμοδιότητες του νέου αντιδημάρχου είναι, μεταξύ άλλων, να έχει:

  • Την γενική εποπτεία, έλεγχο, συντονισμό και ευθύνη της λειτουργίας και των δράσεων του συνόλου των Οργανικών Μονάδων της Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών (Τμήματα και Γραφεία), όπως περιγράφονται στον ΟΕΥ του Δήμου Μυκόνου, όπως ισχύει. Αναλυτικότερα, θα έχει τον συντονισμό και εποπτεία της κατάρτισης του σχεδίου του Οικονομικού Προϋπολογισμού του Δήμου, την παρακολούθηση της διαδικασίας έγκρισης του από τα αρμόδια όργανα του Φορέα, καθώς και τη διαδικασία αναμόρφωσης του. Την κατάρτιση ,αναμόρφωση, συγκέντρωση και παροχή Οικονομικών στοιχείων και πληροφοριών και υποβολή τριμηνιαίων Εκθέσεων εκτέλεσης του Προϋπολογισμού και τη σύνταξη και τον προέλεγχο του Απολογισμού του Δήμου.

Αντιδήμαρχος Καθαριότητας – Ανακύκλωσης, ο Κωνσταντίνος Σαχάς

Οι αρμοδιότητες του νέου αντιδημάρχου είναι, μεταξύ άλλων, να έχει:

  • Τη γενική ευθύνη, εποπτεία, έλεγχο και επίβλεψη του Γραφείου Καθαριότητας της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος-Εργατοτεχνικού Προσωπικού σύμφωνα με τον ΟΕΥ του Δήμου Μυκόνου, όπως ισχύει κάθε φορά.

  • Την επιμέλεια της εφαρμογής του Κανονισμού Καθαριότητας και την εισήγηση των αναθεωρήσεων και τροποποιήσεων αυτού.

  • Την εποπτεία της διαδικασίας αποκομιδής, μεταφόρτωσης και μεταφοράς των απορριμμάτων στο χώρο της τελικής διάθεσης, σε ολόκληρη την έκταση του Δήμου, με όποιο σύστημα και αν διεξάγεται (από ιδιωτική εταιρία ή με ίδια μέσα).

  • Την εποπτεία του καθαρισμού του οδικού δικτύου, των κοινόχρηστων χώρων, της οδοσάρωσης, της πλύσης των πεζοδρομίων, δρόμων και πλατειών.

Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας, Αδειοδοτήσεων, Εθελοντισμού, ο Δημήτριος Κουτσούκος

Οι αρμοδιότητες του νέου αντιδημάρχου είναι, μεταξύ άλλων, να έχει:

  • Το συντονισμό των εργασιών και τη λειτουργία της Επιτροπής Αισθητικής του Δήμου Μυκόνου.

  • Την επεξεργασία και εισήγηση θεμάτων που σχετίζονται με την αισθητική και τη προστασία του νησιού και ιδίως με την προστασία του παραδοσιακού οικισμού της Μυκόνου, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία .

  • Την εισήγηση και την εποπτεία της εφαρμογής μέτρων προστασίας των κοινόχρηστων χώρων, συμπεριλαμβανομένων των παραλιών, από αυθαίρετες παρεμβάσεις και παράνομες χρήσεις.

  • Τη συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες και όργανα για τη λήψη μέτρων σε βάρος επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων που παραβιάζουν τους κανόνες υγιεινής και αισθητικής.

  • Τον έλεγχο καταστημάτων και επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

  • Την έκδοση, ανανέωση, ανάκληση ή μεταβίβαση πάσης φύσεως αδειών που απαιτούνται για τη λειτουργία επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς και οποιαδήποτε άλλης επιχείρησης ,εκμετάλλευσης, οργανισμού η φορέα.

Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Δόμησης, ο Απόστολος Νάζος

Οι αρμοδιότητες του νέου αντιδημάρχου είναι, μεταξύ άλλων, να έχει:

  • Τη γενική εποπτεία, έλεγχο, επίβλεψη και ευθύνη των Οργανικών Μονάδων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών.

  • Ειδικότερα για το Τμήμα Δόμησης μεταβιβάζονται οι αρμοδιότητες:

  • Της εποπτείας και του ελέγχου λειτουργίας του Γραφείου Έκδοσης Αδειών και του Γραφείου Αυθαιρέτων και Επικίνδυνων Κατασκευών.

  • Της εποπτείας , ευθύνης παρακολούθησης και διατύπωσης προτάσεων κατά την εκπόνηση και θεσμοθέτηση του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Μυκόνου, ρυμοτομικών σχεδίων, πολεοδομικών μελετών κλπ.

Αντιδήμαρχος Συγκοινωνιών -Δημοτικού φωτισμού – Ασφάλειας δημοτικών κτιρίων & Προστασίας Αδέσποτων Ζώων, ο Γεώργιος (Μάγκας) Κουσαθανάς

Οι αρμοδιότητες του νέου αντιδημάρχου είναι, μεταξύ άλλων, να έχει:

  • Την ευθύνη της χάραξης και εφαρμογής της πολιτικής του Δήμου σε θέματα οδικής κυκλοφορίας και ασφάλειας.

  • Την ευθύνη για την ανάθεση, εκπόνηση, έγκριση και εφαρμογή κυκλοφοριακών και συγκοινωνιακών ρυθμίσεων, δημιουργίας και λειτουργίας δημοτικών χώρων στάθμευσης, καθορισμού πεζοδρόμων, μονοδρομήσεων ,σημάνσεων και γενικότερα λήψη μέτρων για την ασφάλεια της οδικής κυκλοφορίας.

  • Την ευθύνη της λήψης μέτρων για τη φύλαξη και ασφάλεια των δημοτικών κτιρίων και εγκαταστάσεων.

  • Την ευθύνη για τον ηλεκτροφωτισμό των δημοτικών χώρων, οδών δημοτικών κτιρίων, πλατειών, κοινόχρηστων χώρων κλπ.

  • Την επιμέλεια και εφαρμογή προγραμμάτων ευαισθητοποίησης των πολιτών σε θέματα προστασίας των ζώων.

  • Τη σύσταση επιτροπών για τον έλεγχο των αυθαιρεσιών των ανεπιτήρητων και αδέσποτων παραγωγικών ζώων και ζώων εργασίας .

Εκ των ανωτέρω ορισθέντων Αντιδημάρχων οι κ.κ Αθανάσιος Αγορογιάννης, Μαρσούλα Χανιώτη, Πέτρος Σταυρακόπουλος, Δημήτριος Κουτσούκος και Απόστολος Νάζος είναι έμμισθοι και θα λαμβάνουν αντιμισθία.

Επιπλέον αρμοδιότητες

Επιπροσθέτως οι ανωτέρω αντιδήμαρχοι θα επιβλέπουν, θα κατευθύνουν και θα ελέγχουν τις υπηρεσίες με το αντίστοιχο προσωπικό, στους τομείς της αρμοδιότητας τους, θα μελετούν και θα εισηγούνται προτάσεις για την αποτελεσματικότερη οργάνωση και λειτουργία τους, θα εκπροσωπούν τον Δήμο στα Δικαστήρια και σε κάθε Δημόσια Αρχή για θέματα του τομέα της αρμοδιότητας τους, θα έχουν την ευθύνη επί θεμάτων διαφάνειας και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης που σχετίζονται με τις υπηρεσίες που εποπτεύουν, θα παραλαμβάνουν δικόγραφα και λοιπά δικαστικά και διοικητικά έγγραφα για λογαριασμό του Δήμου, θα θεωρούν αντίγραφα εγγράφων και θα θεωρούν το γνήσιο της υπογραφής. Όταν ο δήμαρχος απουσιάζει ή κωλύεται, θα αναπληρώνεται, κατά σειρά από τους αντιδημάρχους: Αθανάσιο Αγορογιάννη, Μαρσούλα Χανιώτη και Πέτρο Σταυρακόπουλο.