Ο δήμαρχος Τάσος Φαρούπος για τις ευκολίες που προσφέρει το νέο site του Δήμου

Υπενθύμιση για τις νέες δυνατότητες πληρωμών στην Αντίπαρο

Ο Δήμος Αντιπάρου, θέλοντας να προσφέρει τις καλύτερες δυνατές παροχές προς τους δημότες του, έχει εκσυγχρονίσει τις υφιστάμενες λειτουργίες με την υλοποίηση του Κέντρου Ηλεκτρονικών Πληρωμών - GovPay. Οι ιθύνοντες του Δήμου, θέλησαν με τις νέες δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Δήμου, να υπενθυμίσουν στους δημότες τις συγκεκριμένες δυνατότητες, καθώς όπως αναφέρει στην "Κοινή Γνώμη", ο δήμαρχος του νησιού, Τάσος Φαρούπος, "αυτή η δυνατότητα έχει υλοποιηθεί περισσότερο από ένα χρόνο πριν, αλλά δυστυχώς έχει πολύ μικρή συμμετοχή από τους δημότες."

Α. Φαρούπος: "Δεν το ξέρει πολύς κόσμος και για αυτό το λόγο το επαναφέραμε"

Ο δήμαρχος Αντιπάρου, μιλώντας στην εφημερίδα, είπε μεταξύ άλλων, ότι, "αυτή η δυνατότητα έχει υλοποιηθεί περισσότερο από ένα χρόνο πριν, αλλά δυστυχώς έχει πολύ μικρή συμμετοχή από τους δημότες, δεν το ξέρει πολύς κόσμος και για αυτό το λόγο το επαναφέραμε και εμείς, μέσω των μέσων που διαθέτει ο Δήμος. Οι δημότες πηγαίνουν και πληρώνουν ακόμη με τον κλασσικό τρόπο και προσπαθούμε να τους κάνουμε να μάθουν το νέο, για τη διευκόλυνσή τους. Εμείς το καταφέραμε αφού πήραμε άδεια από την ΑΑΔΕ, το οποίο δεν ήταν και κάτι πολύ εύκολο μπορώ να σας πω, γιατί προσπαθούσαμε τουλάχιστον 9 μήνες να το κάνουμε, μέχρι να μας δώσει έγκριση η ΑΑΔΕ, να πάρουμε πρωτόκολλα ασφαλείας και πολλά ακόμα. Το καταφέραμε εν τέλει και οι δημότες μας έχουν τη δυνατότητα, να πληρώνουν όλα τα δημοτικά τέλη, πολύ εύκολα, όπως την ύδρευση, τα πεζοδρόμια και οτιδήποτε αφορά το Δήμο, μπορούν να το κάνουν πλέον μέσω του site. Μάλλον δεν το είχαμε επικοινωνήσει αρκετά και τώρα αποφασίσαμε να το ξανακάνουμε."

Οι δυνατότητες μέσω του site του Δήμου

Οι κάτοικοι της Αντιπάρου είναι σε θέση να εξοφλούν τις οφειλές τους προς το Δήμο χωρίς την ταλαιπωρία και την καθυστέρηση των πληρωμών στα ταμεία. Η καινοτόμα αυτή πλατφόρμα υλοποιήθηκε με την υποστήριξη της Ελληνικής εταιρείας τεχνολογίας και καινοτομίας Crowdpolicy, η οποία έχει διακριθεί μέσα από διεθνείς και εθνικές συνεργασίες με Δήμους και Περιφέρειες, φορείς του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα αλλά και σε μεγάλης κλίμακας δράσεις προώθησης της επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.

Μέσω του GovPαy Δήμου Αντιπάρου οι πολίτες μπορούν να πληρώσουν online και με ασφάλεια:

● Τέλη Παρεπιδημούντων

● Τέλη χρήσης κοινόχρηστων χώρων

● Λογαριασμούς Ύδρευσης

● Δικαίωμα ανακομιδής και χρήσης οστεοφυλακίου

● Αγορά τάφου

Παράλληλα, υποστηρίζεται η σύνδεση μέσω taxisnet, ενώ παρέχονται χρήσιμες πληροφορίες προς τον χρήστη μέσω της πλατφόρμας.

Η ηλεκτρονική υπηρεσία GovPay

Η ηλεκτρονική υπηρεσία GovPay απευθύνεται σε πολίτες και επιχειρήσεις του Δήμου Αντιπάρου και έχει ως στόχο την απλοποίηση των διαδικασιών σε μια σειρά θεμάτων πληρωμών που σχετίζονται με το Δήμο, όπως είναι το παράβολο πολιτικού γάμου, τα τέλη άρδευσης κ.ά. Όσο για την είσοδο και για να αποκτήσει κάποιος πρόσβαση σε προσωποποιημένες υπηρεσίες, θα πρέπει να δημιουργήσει έναν λογαριασμό, ώστε να παρακολουθεί την κατάσταση αιτημάτων, καθώς και την θυρίδα του. Για πλήρη πρόσβαση στις e-Υπηρεσίες, θα πρέπει να συνδεθεί μέσω TAXIS NET.