ΕΑΣ Νάξου: Τα προβλήματα των παραγωγών στο Mega Σαββατοκύριακο

  • Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024 - 10:57

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης και ο πατατοπαραγωγός, Στέλιος Βαθρακοκοίλης, μίλησαν στο «Mega Σαββατοκύριακο» για τα πολλά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί Πατάτας Νάξου.

«Τα προβλήματα είναι πολλά. Δεν υπάρχει νερό για πότισμα, έτσι φέτος δεν θα είναι μεγάλη η παραγωγή Πατάτας Νάξου», τόνισε μεταξύ άλλων ο Δ. Καπούνης και πρόσθεσε πως στην αγορά εντοπίζονται νοθείες, οι οποίες αφορούν και στην Πατάτα Νάξου αλλά και στις πατάτες από άλλα μέρη της Ελλάδας.
Αναφερόμενος, δε, στο ζήτημα των ελληνοποιήσεων, σημείωσε ότι θα πρέπει να ενταθούν οι έλεγχοι από την πλευρά του κράτους και επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Δεν γίνεται τέτοια εποχή που δεν έχει πατάτα εδώ στην Νάξο, να βλέπουμε “πατάτες Νάξου” σε δέκα και είκοσι πάγκους της λαϊκής!».

Από την πλευρά του, ο Σ. Βαθρακοκοίλης, αφού πρώτα σχολίασε ότι ο πρωτογενής τομέας «οδεύει προς εξαφάνιση», εξήγησε ότι, δεδομένης και της λειψυδρίας που ταλανίζει το νησί μας αλλά και του αυξημένου κόστους παραγωγής της Πατάτας Νάξου, «εμείς οι παραγωγοί, για να καταφέρουμε να σταθούμε στα πόδια μας και να πληρώσουμε τα έξοδά μας θα πρέπει η τιμή του παραγωγού να κυμανθεί από 0,90 λεπτά έως 1 ευρώ».