Προμήθεια μηχανημάτων και διάθεση από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Ενίσχυση δομών υγείας στις Κυκλάδες

  • Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου, 2020 - 06:21
  • /   Eνημέρωση: 2 Νοε. 2020 - 18:00

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε συνεννόηση με τις δομές υγείας της χωρικής αρμοδιότητάς της προμηθεύτηκε τα υλικά που ζητήθηκαν προκειμένου για τη θωράκισή τους με υγειονομικό εξοπλισμό απαραίτητο για την αντιμετώπιση των έκτακτων συνθηκών που προέκυψαν από την εμφάνιση του κορωνοϊού.

Έλεγχος λοιμώξεων και της Covid-19

Ο εξοπλισμός αυτός ανήκει κατά κυριότητα στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και πρέπει να δωρηθεί στις υγειονομικές μονάδες για τις ανάγκες των οποίων έγινε η σχετική προμήθεια.

Συγκεκριμένα ενισχύονται το Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγεία Νάξου, το Νοσοκομείο Θήρας και το Κέντρο Υγείας Μυκόνου και η κάθε μία δομή λαμβάνει ένα φορητό σύστημα για έλεγχο λοιμώξεων και 34 κιτ για ανίχνευση παθογόνων σχετικά με αναπνευστικές λοιμώξεις.

Αναλυτικά τα μηχανήματα: Φορητό ολοκληρωμένο σύστημα QIAstar-Dx, Real Τime - PRC για συνδρομικό έλεγχο λοιμώξεων, υψηλής ευαισθησίας με ενσωματωμένο ηλεκτρονικό υπολογιστή και πρόγραμμα λειτουργίας συστήματος και ελέγχου αποτελεσμάτων.

QIAGEN QIAstar-Dx Respiratory 2019-nCoV Panel. Το κιτ έχει την δυνατότητα ταυτόχρονης ανίχνευσης 22 παθογόνων για αναπνευστικές λοιμώξεις, συμπεριλαμβανομένου του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2 σε περίπου μία ώρα. Περιλαμβάνει 6 τεστ, συσκευασμένα σε ειδικές ξεχωριστές κασέτες οι οποίες περιέχουν όλα τα απαραίτητα αντιδραστήρια που χρειάζονται για την προετοιμασία δείγματος και για την πολυπλεκτική PRC πραγματικού χρόνου (multiplex Real-time PCR), συμπεριλαμβανομένου εσωτερικού μάρτυρα ελέγχου. Η κασέτα μπορεί να δεχθεί απευθείας αναπνευστικά δείγματα σε υγρό υλικό μεταφοράς (transport medium UTM) ή βαμβακοφόρο στυλεό (swab copan).

Ετικέτες: