Κοπή πίτας στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου στη Σύρο με “οικοδεσπότη” τον χωρικό αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη

Υποδέχτηκαν το 2024 με αισιοδοξία και διάθεση συνεργασίας

Με σαφή προσανατολισμό την παραγωγή έργου προς όφελος των νησιών του Νοτίου Αιγαίου και φυσικά της Σύρου που είναι η έδρα της Περιφέρειας, υποδέχθηκαν το 2024, ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης, από κοινού με τους εκπροσώπους των δύο Εκκλησιών, των τοπικών αρχών, των φορέων, του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας.

Στην καθιερωμένη εκδήλωση για το καλωσόρισμα της νέας χρονιάς στο κτήριο της πλατείας Τσιροπινά στην Ερμούπολη, την πίτα ευλόγησε ο μητροπολίτης Σύρου, Δωρόθεος Β΄, πλαισιωμένος από τον καθολικό επίσκοπο Σύρου, π. Πέτρο Στεφάνου, καθώς επίσης, τον δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης, Αλέξη Αθανασίου, τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, Γιάννη Ρούσσο, τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Σύρου, Βαγγέλη Αλεξανδρίδη, τον συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Πολύκαρπο Πολυχρονάκη και εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης.

Όλα τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, ένα νησί”

Ο Γιώργος Λεονταρίτης ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά και υγεία, δεσμευόμενος πως για τρίτη συνεχή θητεία, από την πλευρά του θα προσπαθήσει να αναπτύξει έργο για την πρόοδο και την ανάπτυξη των νησιών. Σημείωσε πως έχει διάθεση συνεργασίας με όλες τις νέες Δημοτικές Αρχές των νησιών και φυσικά με τους φορείς κάθε τόπου, προκειμένου να ξεπεραστούν εμπόδια και “φουρτούνες”. Τόνισε ακόμη, πως, τα αντανακλαστικά της Περιφερειακής Αρχής παραμένουν υψηλά, καθώς όλα τα τελευταία χρόνια υπήρξαν κρίσεις που άφησαν συνέπειες, ωστόσο, με αισιοδοξία και διάθεση υπερπήδησης όλων των εμποδίων, ανέφερε πως και τη νέα θητεία, θα υπάρξουν διεκδικήσεις και έργο για τις Κυκλάδες και για τα Δωδεκάνησα.

Μάλιστα, δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει την αξία που έχει η ανάπτυξη και διατήρηση περιφερειακής συνείδησης, υπενθυμίζοντας ότι επί θητείας Γιώργου Χατζημάρκου, όλοι έκαναν συνείδηση τη θέση “όλα τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου είναι ένα νησί”.

Προτού κλείσει το μήνυμά του, μετέφερε τις ευχές του περιφερειάρχη προς όλους για ένα γόνιμο και παραγωγικό έτος, ευχόμενος τέλος στον νέο δήμαρχο, Αλέξη Αθανασίου, καλή θητεία στα ευθυνοφόρα καθήκοντα που αναλαμβάνει για τη Σύρο.

Η συνεργασία να περάσει στην πράξη”

Αμέσως μετά, ευχές απηύθυναν ο μητροπολίτης Σύρου, Δωρόθεος και ο καθολικός επίσκοπος, Πέτρος Στεφάνου, οι οποίοι τόνισαν πως η Περιφέρεια πρέπει να σταθεί αρωγός στα νησιά και να συνδράμει και στο πεδίο της Υγείας, αν αυτό είναι εφικτό, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα, παρουσία και του διοικητή του Νοσοκομείου Σύρου, Νίκου Ρούσα. Από την πλευρά του, ο Γιάννης Ρούσσος ως πρόεδρος του Επιμελητηρίου επεσήμανε την ανάγκη η ευχή για συνεργασία όλων, να μετουσιωθεί σε πράξη για τη στήριξη τόσο της κοινωνίας, όσο και των επιχειρήσεων, σε μία εποχή υψηλών και μεγάλων προκλήσεων.

Στο ίδιο μήκος κύματος εξέπεμψαν και ο κ. Πολυχρονάκος, όπως και ο κ. Αλεξανδρίδης.

Τέλος, ο νέος δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Αλέξης Αθανασίου ευχαρίστησε την Περιφέρεια για όλη τη στήριξή της μέχρι σήμερα στον Α΄ Βαθμό της Αυτοδιοίκησης, δεσμευόμενος πως ο ίδιος και οι συνεργάτες του, θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων για την πρωτεύουσα των Κυκλάδων και θα προχωρήσουν με διάθεση συνεργασίας. Άλλωστε, όπως υπογράμμισε “πυξίδα” τους αποτελεί η πρόοδος της Σύρου για την καλυτέρευση της ζωής των κατοίκων της.