Συνεχίζει για τρίτη συνεχή θητεία ως χωρικός αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, ο Γιώργος Λεονταρίτης

Τα πρόσωπα της Σύρου σε θέσεις ευθύνης στην Περιφέρεια

Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών Κυκλάδων, ο Μ. Δαδάος και πρόεδρος της Αναπτυξιακής Κυκλάδων Α.Ε., ο Ν. Φωτεινιάς

Ως χωρικός αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων θα συνεχίσει να υπηρετεί στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και για τρίτη συνεχή θητεία, ο Γιώργος Λεονταρίτης, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου, αναφορικά με το νέο σχήμα διοίκησης στα νησιά.

Ο κ. Λεονταρίτης συνεχίζει στο “τιμόνι” των Κυκλάδων για τη νέα 5ετη θητεία, θέτοντας σταθερά σε προτεραιότητα τις ανάγκες των νησιωτών καθώς και τη βελτίωση και ανάπτυξη των υποδομών των νησιών. Σε συνέχεια ανακοίνωσης που εξέδωσε προκειμένου να ευχαριστήσει δημόσια τον περιφερειάρχη για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό του, μίλησε στην “Κοινή Γνώμη” για τις προτεραιότητες που έχει αναφορικά με τη Σύρο, ενώ υπογράμμισε την εποικοδομητική συνεργασία που θα επιδιώξει με τους Δήμους των Κυκλάδων, συνολικά.

Παράλληλα, σημαντικές θέσεις ευθύνης αναλαμβάνουν οι δύο περιφερειακοί σύμβουλοι της Σύρου, Μάκης Δαδάος και Νίκος Φωτεινιάς. Ο πρώτος ορίστηκε αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών για τις Κυκλάδες, ενώ ο δεύτερος αναλαμβάνει πρόεδρος της Αναπτυξιακής Κυκλάδων Α.Ε. και εντεταλμένος επιχειρηματικότητας.

Και τα δύο πρόσωπα μέσω της εφημερίδας ευχαριστούν τον Γιώργο Χατζημάρκο για την απόφασή του.

Τυχερό το Ν. Αιγαίο με περιφερειάρχη τον Γ. Χατζημάρκο”

Ειδικότερα, ο Γιώργος Λεονταρίτης επισημαίνει πως, με την ανακοίνωση του περιφερειάρχη, συνεχίζει να υπηρετεί τις Κυκλάδες με αυξημένο αίσθημα ευθύνης.

“Με οδηγό τις δύο προηγούμενες θητείες τις οποίες αξιολογήσατε στις περιφερειακές εκλογές του 2023 και μας δώσατε ισχυρότατη εντολή να συνεχίσουμε την άσκηση διοίκησης στα νησιά μας και σε πνεύμα συνεργασίας με τους συναδέλφους περιφερειακούς συμβούλους, τους δημάρχους, τους δημοτικούς συμβούλους και τους φορείς των νησιών μας, θα συνεχίσω την προσπάθεια για την πρόοδο και την ανάπτυξή τους”, σημειώνει αρχικά, δεσμευόμενος απέναντι στους Κυκλαδίτες και τις Κυκλαδίτισσες. “Ευχαριστώ τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο, για την εκτίμηση και την αμέριστη εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου. Το 2014 ξεκινήσαμε μαζί αυτό το ταξίδι και συνταξιδέψαμε στα εύκολα και στα δύσκολα. Η συνεργασία μας υπήρξε άριστη. Πέραν της εκτίμησης που τρέφω προς το πρόσωπό του, δηλώνω για ακόμη μια φορά ότι το Νότιο Αιγαίο είναι τυχερό που έχει στο “τιμόνι” του τον Γιώργο Χατζημάρκο”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Οι προτεραιότητες για τη Σύρο

Παρακάτω, ο κ. Λεονταρίτης ρωτήθηκε ειδικότερα για τις κύριες προτεραιότητες όσον αφορά στη Σύρο. Σύμφωνα με όσα εξήγησε, η σημαντικότερη υπόθεση είναι ο Πολυχώρος, ωστόσο, έργα αθλητικών υποδομών και οδοποιία έχουν σημαντική θέση στην ατζέντα.

“Έχουμε σαφείς προτεραιότητες. Φυσικά να ολοκληρωθεί το στάδιο κλασικού αθλητισμού στη Βάρη για να καλύψει σημαντικές ανάγκες της νεολαίας της Σύρου και της περιοχής. Εκτιμώ πως μέχρι τον Ιούνιο, αυτό το έργο θα έχει τελειώσει”, γνωστοποίησε, επισημαίνοντας παράλληλα πως, “αυτό το διάστημα, λόγω καιρικών συνθηκών έχουν σταματήσει οι εργασίες”.

Εστιάζοντας παρακάτω στο θέμα του Πολυχώρου, κατέστησε σαφές πως έχουν ληφθεί όλες οι απαραίτητες εγκρίσεις, σε αυτό το στάδιο.

“Βεβαίως ο μεγάλος στόχος μας είναι ο Πολυχώρος στο Μάννα. Είναι το μεγαλύτερο έργο σε όλες τις θητείες της Περιφερειακής Αρχής, σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα. Για την υπόθεση του Πολυχώρου έχουμε τελειώσει με όλες τις αδειοδοτήσεις (και από Εφορεία Αρχαιοτήτων και Νεοτέρων Μνημείων, από τη Δασών και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού) και απομένει η απόφαση του ΚΕΣΥΠΟΘΑ για τους όρους δόμησης”, σχολίασε, επισημαίνοντας πως, “είναι μία τυπική διαδικασία, άρα, θα προχωρήσουμε και με αυτή την απόφαση”.

Ερωτηθείς για το πότε χρονικά θα βγει ο διαγωνισμός, υπογράμμισε: “Θεωρώ πως το έργο του Πολυχώρου θα το έχουμε δημοπρατήσει μέσα στην άνοιξη. Πολύ πιο σύντομα, απ΄ ό,τι υπολόγιζα εξ αρχής”.

Επιπλέον, μίλησε και για τις παρεμβάσεις οδοποιίας. “Θα αρχίσουμε ξανά παρεμβάσεις οδοποιίας στο νησί. Συγκεκριμένα, θα προχωρήσουμε στο τμήμα από τη Βάρη, στη Φάμπρικα που σταματήσαμε, θα προχωρήσουμε μέχρι το Αχλάδι, επίσης από τα Άδειατα μέχρι τον Σταυρό στον εσωτερικό δρόμο και από το κομμάτι που έχουμε σταματήσει στο Κίνι μέχρι το Φθισιατρείο και στον Φοίνικα. Θέλουμε να καλύψουμε όσα περισσότερα κομμάτια έχουν μείνει στο οδικό δίκτυο ευθύνης μας, για τη ασφάλεια των οδηγών”, συμπλήρωσε σε απόλυτο τόνο.

Φυσικά δεν παρέλειψε να αναφερθεί και για την περαιτέρω ανάδειξη της πρόσοψης του θεάτρου “Απόλλων”. “Θα προχωρήσουμε και με το στέγαστρο του θεάτρου “Απόλλων”. Πιστεύω προς το τέλος του 2024 θα είναι εφικτή η τοποθέτησή του”, γνωστοποίησε συγκεκριμένα.

Συνεργασία με Δήμους Κυκλάδων

Επιπρόσθετα, μιλώντας για όλα τα νησιά των Κυκλάδων, ενδεικτικά αναφέρθηκε στα έργα οδοποιίας, λέγοντας τα εξής: “Τέλος, για τα άλλα νησιά, ο κ. Λεονταρίτης επεσήμανε πως θα αρχίσει το μεγάλο έργο οδοποιίας σε τρία νησιά. Συγκεκριμένα, στην Άνδρο, στην Τήνο και στη Μύκονο, το οποίο δεν έγινε μέχρι στιγμής γιατί υπήρχε δικαστική διαμάχη μεταξύ των εταιρειών και μας καθυστέρησαν τρία χρόνια”.

“Έκλεισε η υπόθεση και θα αρχίσουμε και σε αυτά τα νησιά ένα μεγάλο έργο οδοποιίας (άνω των 6 εκατ. ευρώ)”, πρόσθεσε, λέγοντας μάλιστα πως, “τα έργα οδοποιίας θα συνεχιστούν και στα άλλα νησιά των Κυκλάδων. Και στη Μήλο και στη Σαντορίνη και στη Νάξο και στην Πάρο.

Στην Κέα και την Κύθνο, τα έργα έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί”.

Για την αναγκαιότητα συνεργασίας με τις νέες Δημοτικές Αρχές, ο κ. Λεονταρίτης δεσμεύθηκε από πλευράς του. “Θα συνεχίσουμε με το ίδιο πνεύμα συνεργασίας με όλους τους Δήμους των νησιών και στην περίπτωσή μου, τους Δήμους των Κυκλάδων. Είναι ευτυχής συγκυρία πως με όλους τους δημάρχους και τους προηγούμενους και αυτούς που εξελέγησαν, γνωριζόμαστε πολλά χρόνια και προσωπικά έχω και καλές σχέσεις. Σε πνεύμα συνεργασίας θα προχωρήσουμε σε όλα”, δήλωσε κατηγορηματικά.

Σημαντική ευθύνη και μεγάλα καθήκοντα

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση μίλησε και ο Μάκης Δαδάος για την απόφαση του περιφερειάρχη που τον φέρνει στη γνώριμη θέση που κατείχε και στην περασμένη θητεία.

“Ευχαριστώ πολύ τον περιφερειάρχη τον κ. Χατζημάρκο που με κάλυψε με την εμπιστοσύνη του και μου ανέθεσε τα καθήκοντα του αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών Κυκλάδων.

Μου είναι γνωστός ο χώρος γιατί είχα υπηρετήσει ξανά στη συγκεκριμένη θέση. Οπότε, θα έχω ενημέρωση αναλυτικά και θα προχωρήσουμε για να δώσουμε λύσεις σε προβλήματα που πιθανόν να υπάρχουν”, ανέφερε, λέγοντας τέλος πως, “είμαι τριπλά ευτυχής γιατί εξελέγην, ορίστηκα θεματικός αντιπεριφερειάρχης και μάλιστα στο αντικείμενο που είχα”.

Σε ανάλογο θετικό τόνο, ευχαρίστησε τον Γιώργο Χατζημάρκο και ο Νίκος Φωτεινιάς που για πρώτη φορά περνάει στον Β΄ Βαθμό της Αυτοδιοίκησης και ορίζεται πρόεδρος της Αναπτυξιακής Κυκλάδων Α.Ε. και εντεταλμένος επιχειρηματικότητας.

“Ευχαριστώ πολύ τον περιφερειάρχη μας, τον Γιώργο Χατζημάρκο για τη θέση που μου εμπιστεύθηκε, την οποία θα υπηρετήσω με συνέπεια, με ήθος και αποτελεσματικότητα, όπως έχω αποδείξει μέχρι τώρα, με την παρουσία μου στα κοινά του τόπου μας”, δήλωσε χαρακτηριστικά.