Επισήμως ανακοινώνει τα πρώτα τριάντα πρόσωπα που συμπορεύονται με την παράταξη “Η Σύρος που αξίζουμε” στις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου, ο Γιώργος Μαραγκός

“Η επιλογή προσώπων διασφαλίζει την προσφορά για το κοινό καλό”

Με γνώμονα τη διάθεση προσφοράς για το κοινό καλό, την πρόθεση συνεννόησης και συνεργασίας και την ικανότητα παραγωγής έργου για την πρόοδο της Σύρου επελέγησαν τα πρόσωπα που απαρτίζουν τον συνδυασμό “Η Σύρος που αξίζουμε” με επικεφαλής τον Γιώργο Μαραγκό, όπως ο ίδιος ανέφερε, στο πλαίσιο των δηλώσεων που έκανε, αμέσως μετά την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του Μαΐου του 2019.

Ανακοινώνοντας τα πρώτα τριάντα πρόσωπα που συμπορεύονται μαζί του και αποτελούν τις πρώτες υποψηφιότητες που γίνονται γνωστές προς την τοπική κοινωνία της Σύρου, ο Γιώργος Μαραγκός καθιστά γνωστή, τη “φιλοσοφία” που ακολούθησε για τη σύνθεση του ψηφοδελτίου του, επισημαίνοντας κατηγορηματικά πως, ξεκάθαρη πρόθεση του ίδιου αλλά και των ανθρώπων που τον πλαισιώνουν είναι να αποτελέσουν μία ομάδα εκλογικής νίκης που θα συνεχίσει το έργο που προωθεί η σημερινή Δημοτική Αρχή.

Ο κ. Μαραγκός ρωτήθηκε σχετικά με το στίγμα του ψηφοδελτίου του, αναφέροντας με σαφήνεια πως, από τις πρώτες ανακοινώσεις των τριάντα προσώπων, φαίνεται η πρόθεση αξιοποίησης κάθε ατόμου που έχει προτεραιότητα την ανάπτυξη της Σύρου στο σύνολό της, αφού μάλιστα οι υποψήφιοι προέρχονται από κάθε περιοχή και χωριό του νησιού.

Στην πρώτη κατηγορία των υποψηφίων του έχει συμπεριλάβει εν ενεργεία αιρετούς καθώς και νέους στη δημόσια πολιτική ζωή, που όπως υποστήριξε, έχουν κύριο μέλημά τους τη συνεργασία για το καλό της Σύρου.

Η Σύρος είναι μία και αδιαίρετη”

Δίνοντας ο ίδιος την ταυτότητα του συνδυασμού του, θέλησε εξ αρχής να καταστήσει ξεκάθαρο πως, “Ο Δημοτικός συνδυασμός “Η Σύρος που αξίζουμε” είναι ένας δημοτικός συνδυασμός ακηδεμόνευτος, χωρίς κομματικές εξαρτήσεις, χωρίς γεωγραφικούς ή τοπικιστικούς διαχωρισμούς”, διευκρινίζοντας μάλιστα πως, “δηλαδή δεν διαχωρίζουμε την πόλη από τα χωριά”. Ο κ. Μαραγκός εξηγώντας πως, βαθιά πεποίθησή του αποτελεί πως “Η Σύρος είναι μία και αδιαίρετη, χωρίς θρησκευτικούς ή άλλους προσδιορισμούς”, τόνισε πως, ο ίδιος και η ομάδα του που σταδιακά θα “αποκαλύπτεται”, “Πρεσβεύουμε και προάγουμε την ενότητα, τη συνεργασία, την ομοθυμία και πιστεύουμε ότι η αγαστή συνεργασία, η συνεννόηση, η συναίνεση και η σύνθεση είναι ο μόνος δρόμος ώστε να καταφέρουμε να τρέξουμε το νησί μας εμπρός”.

Σύμφωνα με όσα επανέλαβε, προτεραιότητα αλλά και “χρέος όλων απέναντι στο νησί είναι να συνεχίσουμε την προσπάθεια, να καταστήσουμε τη Σύρο όπως την ονειρευόμαστε και όπως τη θέλουμε”.

Ένας πλήρης συνδυασμός 100 ατόμων

Ο Γιώργος Μαραγκός θέτοντας ξανά τον εαυτό του στην κρίση των Συριανών και προλογίζοντας τα πρώτα τριάντα ονόματα, πρόσθεσε πως, “Ο δημοτικός συνδυασμός “Η Σύρος που αξίζουμε” είναι ένας συνδυασμός που θα περιλαμβάνει υποψηφίους από όλο το φάσμα της κοινωνίας, από όλες τις γεωγραφικές ενότητες του νησιού μας, από την πόλη, από τα χωριά, από τις γειτονιές και θα είναι ένας συνδυασμός της τάξεως των 100 υποψηφίων. Δηλαδή θα είναι ο μέγιστος αριθμός υποψηφίων με βάση τον νόμο όπως αναμένουμε να ψηφιστεί”.

Δίνοντας τα γενικά χαρακτηριστικά των προσώπων αυτών και μιλώντας για το σκεπτικό της επιλογής τους, υπογράμμισε πως, “Οι άνθρωποι αυτοί έχουν ορισμένα κοινά χαρακτηριστικά κι αυτά έχουν να κάνουν με την ποιότητά τους, την ικανότητα, με τη διάθεση συνεργασίας και προσφοράς, με την αποφασιστικότητά τους να συμβάλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη και βελτίωση και προαγωγή και πρόοδο και ευημερία του νησιού μας και ουσιαστικά αποτελούν μέλη μίας οικογένειας, μίας μεγάλης οικογένειας που είναι “Η Σύρος που αξίζουμε””.

Προτού εστιάσει αυτοκριτικά στις επιλογές του, όπως κλήθηκε να πράξει και με φόντο την εμπειρία του από την τρέχουσα θητεία, ο ίδιος συμπλήρωσε πως, “Την Πέμπτη το βράδυ ανακοινώσαμε την πρώτη ομάδα τριάντα υποψηφίων. Είναι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και υποψήφιοι των Συμβουλίων Κοινότητας. Είναι υπάρχοντες αιρετοί και νέοι άνθρωποι που θα πλαισιώνουν αυτή την πολύ μεγάλη προσπάθεια”.

Πληρώσαμε λάθος επιλογές. Προχωράμε με αυτοκριτική και γνώμονα την πρόοδο της Σύρου”

Ερωτηθείς αν η νέα σύνθεση του ψηφοδελτίου του, η οποία και θα γνωστοποιηθεί προσεχώς συνολικά προς την τοπική κοινωνία, προκλήθηκε μετά και από αυτοκριτική για τις επιλογές της πρώτης θητείας, με φόντο εξελίξεις, γεγονότα και πολιτική εμπειρία, ο ίδιος απάντησε καταφατικά.

“Κατά το ξεκίνημά μας και την παρουσία μας στα δημοτικά πράγματα του τόπου μας, ιδιαίτερα το 2013 και το 2014 όταν συγκροτούσαμε και στελεχώναμε το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, είχαμε πραγματοποιήσει την επιλογή προσώπων κυρίως με γνώμονα την ποιότητα, την ικανότητα, την αντικειμενική δυνατότητα και τη διάθεση προσφοράς στα κοινά. Όμως, θέλετε λόγω απειρίας μερικές φορές, θέλετε λόγω αστοχίας, θέλετε λόγω παραλείψεων ή παραβλέψεων και αντικειμενικής αδυναμίας τότε - γιατί ήμασταν ένας νέος συνδυασμός που συνετέθη εκ του μηδενός -, είχαμε κάνει και λάθος επιλογές προσώπων, τις οποίες λάθος επιλογές τις πληρώσαμε και μας πόνεσαν. Μας μάτωσαν καθ΄ όλη την προηγούμενη περίοδο και τη διάρκεια της προηγούμενης δημοτικής θητείας και οφείλω να πω και το πιστεύω ακράδαντα ότι έχουμε παραδειγματιστεί από τα λάθη μας”.

Ως εκ τούτου, πρόσθεσε πως, “Θέλουμε λοιπόν αυτή τη φορά η επιλογή προσώπων να είναι τέτοια, η οποία θα διασφαλίζει όλα όσα προανέφερα. Δηλαδή την απροσχημάτιστη διάθεση προσφοράς πρώτα στα κοινά για το κοινό καλό κι από εκεί και πέρα τη δυνατότητα συνεργασίας κι ομοθυμίας με γνώμονα την πρόοδο της Σύρου”.

Πολιτικός αιφνιδιασμός” και ροή ανακοίνωσης νέων υποψηφίων

Προβαίνοντας σε διευκρινίσεις σχετικά με τον ρυθμό της ανακοίνωσης των υπολοίπων υποψηφίων που συνθέτουν τον συνδυασμό του, ο Γιώργος Μαραγκός υπήρξε συγκεκριμένος: “Ανακοινώνουμε σήμερα τους πρώτους τριάντα υποψηφίους. Θα μπορούσαμε να ανακοινώσουμε και περισσότερους και εξήντα κι εβδομήντα, όμως δεν είναι πρέπον αυτή τη στιγμή, διότι ξέρετε πολύ καλά ότι στην πολιτική ένα από τα σημαντικότερα “όπλα”, τα οποία μπορεί κάποιος να έχει είναι ο “πολιτικός αιφνιδιασμός””. Ως εκ τούτου, πρόσθεσε πως, “Δεν έχει λοιπόν κανένα νόημα αυτή τη στιγμή να ανακοινώσουμε περισσότερα πρόσωπα, όμως, από την πρώτη ομάδα τριάντα υποψηφίων, μπορεί οποιοσδήποτε να καταλάβει κανείς ότι όλα αυτά τα πρόσωπα έχουν τα χαρακτηριστικά που προανέφερα”.

Συμπλήρωσε μάλιστα αναφορικά με τον χρόνο των επόμενων ανακοινώσεων των υποψηφίων του, πως, “Χωρίς να θέλω να είναι δεσμευτικό αυτό που θα πω, θα έβλεπα με βάση και τον ρυθμό ανακοίνωσης των υποψηφίων κι από τους άλλους δημοτικούς συνδυασμούς ότι ενδεχομένως σε τριάντα, σαράντα ημέρες, προς το τέλος Φεβρουαρίου θα μπορέσει να γίνει και μία ανακοίνωση της δεύτερης ομάδας υποψηφίων, οι οποίοι μπορεί να είναι τριάντα, σαράντα ή είκοσι υποψήφιοι. Αυτό θα εξαρτηθεί εν πολλοίς από τη ροή της ανακοίνωσης των υποψηφίων και από τους άλλους υποψήφιους δημοτικούς συνδυασμούς”. Ο κ. Μαραγκός έκλεισε τη δήλωσή του, σημειώνοντας πως, ακολουθούν “περίπου δεκαπέντε εν ενεργεία αιρετοί δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι καθώς επίσης και δεκαπέντε νέα πρόσωπα” του συνδυασμού “Η Σύρος που αξίζουμε”.

Σχετικά αρχεία: