Την επόμενη χρονιά θα ανοίξει και πάλι τις πόρτες του για τους πολίτες

Ξεκινά η συντήρηση του Κολυμβητηρίου Σύρου

  • Πέμπτη, 15 Απριλίου, 2021 - 06:13

Κλειστό θα παραμείνει το επόμενο χρονικό διάστημα το Δημοτικό Κολυμβητήριο του Αθλητικού Κέντρου «Δημήτριος Βικέλας» λόγω έργων εκτεταμένων συντηρήσεων και παρεμβάσεων που θα ξεκινήσουν μετά την υπογραφή σύμβασης μεταξύ του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης και του αναδόχου.

Στο πλαίσιο αυτό, θα υλοποιηθούν οικοδομικές εργασίες, συντηρήσεις στην πισίνα, στις κερκίδες, στις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις και στα αποδυτήρια, όπου παρατηρούνται μεγάλες φθορές σε κάσες, πόρτες και πλακάκια.

Το έργο θα ολοκληρωθεί εντός ενός έτους από την υπογραφή της σύμβασης. Μέχρι τότε δεν θα είναι δυνατή η χρήση του Κολυμβητηρίου από τους πολίτες, καθώς επιθυμία του Δήμου αποτελεί η επαναλειτουργία του χώρου με τις καλύτερες και καταλληλότερες προϋποθέσεις.

«Σε συνδυασμό και με τα έργα στην Α’ και Β’ Αίθουσα που θα βρίσκονται σε εξέλιξη, το Αθλητικό Κέντρο θα είναι ένα μεγάλο εργοτάξιο και σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να διακινδυνεύσει η ασφάλεια του κόσμου», δηλώνει στην «Κοινή Γνώμη», ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Μηνάς Αληφραγκής.

Σημειώνεται ότι την περσινή χρονιά, το Δημοτικό Κολυμβητήριο λειτούργησε κανονικά κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο. Όπως εξηγεί ο κ. Αληφραγκής, «προσπαθούμε να το λειτουργούμε σε περιόδους υψηλής θερμοκρασίας. Στα σχέδιά μας περιλαμβάνεται η ενεργειακή αναβάθμιση του Αθλητικού Κέντρου συνολικά, ώστε να μειωθούν οι ενεργειακές απαιτήσεις και να είναι εφικτή η λειτουργία του Κολυμβητηρίου για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα».