Αντεγκλήσεις δημοτικών παρατάξεων στο Δήμο Σύρου-Ερμούπολης

  • Κυριακή, 10 Οκτωβρίου, 2021 - 10:08

Δημοτική παράταξη "Η Σύρος που αξίζουμε"

"Συνεργάτες δύο ταχυτήτων και απόλυτο κουμάντο ο εξής ένας…"

Τις τελευταίες ημέρες, βγαίνοντας ο Δήμαρχος από το κλουβί της ανυπαρξίας, μας εκπλήσσει δυστυχώς αρνητικά.

Θέλοντας να αποδείξει τις ηγεμονικές του ικανότητες, απαξιώνει τους συνεργάτες του, αφού κανέναν από τη Δημοτική ομάδα του δεν θεωρεί ικανό να αναλάβει τη θέση του παραιτηθέντα Αντιδημάρχου καθαριότητας.

Κρίνει έναν και μόνο έναν ως ικανό για να διαχειριστεί, όπως λέει για ένα μήνα, την εξαιρετικά δύσκολη (?) θέση του Αντιδημάρχου καθαριότητας.

Κατατάσσει τους συνεργάτες του σε δύο ομάδες. Μία του ενός ατόμου, που θεωρεί εξαιρετικά ικανό, και τους λοιπούς στην ομάδα της απαξίωσης και ανικανότητας. Τελικά ποιος διοικεί αυτό το Δήμο, ο κ. Λειβαδάρας ή κάποιος άλλος;

Και αν κύριε Δήμαρχε δεν ήθελε κανείς να αναλάβει τη συγκεκριμένη θέση (αν και οι δημότες σας επέλεξαν όλους και σας θεώρησαν ικανούς για τη διοίκηση του Δήμου), καλά θα κάνατε να αναλαμβάνατε εσείς για το χρονικό διάστημα του ενός μήνα, μέχρι να σας συμβουλεύσουν ποιόν να τοποθετήσετε, όπως άλλωστε προέβλεπε η 190/2019 απόφασή σας για τον ορισμό των Αντιδημάρχων («…Β. Οι ανωτέρω μεταβιβαζόμενες αρμοδιότητες στους Αντιδημάρχους, σε περίπτωση που απουσιάζουν ή κωλύονται, ασκούνται από τον ίδιο το Δήμαρχο»).

Αν εσείς, κύριε Δήμαρχε, θεωρείτε τους συνεργάτες σας δύο ταχυτήτων, σκεφτείτε πώς σας θεωρούν πλέον οι δημότες που σας εμπιστεύτηκαν.

Η ανυπαρξία σας συνοδεύεται από ένδεια σωστής διοίκησης και αντιμετώπισης κρίσεων.

Δεν εμπιστεύεστε τους συνεργάτες που εσείς επιλέξατε και οι δημότες της Σύρου εξέλεξαν!!!

Απάντηση δημοτικής αρχής Δήμου Σύρου - Ερμούπολης στο δημοσίευμα της παράταξης «Η Σύρος που αξίζουμε»

"Και δήμαρχος υπάρχει και δημοκρατικές διαδικασίες εφαρμόζει"

Και ως εκ θαύματος!

Η μείζων μειοψηφία ξύπνησε από την παρατεταμένη της ύπνωση, για να κάνει τι;

Για να κάνει προτάσεις; Για να προτείνει λύσεις;

Όχι!

Για να σχολιάσει εσωτερικές διαδικασίες της Δημοτικής Αρχής, θεσμικές επιλογές και αποφάσεις του Δημάρχου στα νομοθετημένα πλαίσια των καθηκόντων του.

Και μάλιστα με θράσος περισσό, εξανίσταται και διαρρηγνύει τα ιμάτιά της για την αποχώρηση ενός στελέχους της πλειοψηφίας, όταν κατά την περίοδο της θητείας της «η Σύρος, που, νομίζουν ότι,  αξίζουμε» οδήγησε σε παραίτηση σύμβουλό της και διέγραψε άλλους τρεις! 

Έλεος!!!

Τι  πιστεύουν, αλήθεια,  ότι θα πετύχουν με τη λασπολογία και την ψευδολογία;

Ας το πάρουν απόφαση ότι και Δήμαρχος υπάρχει και  υπεύθυνα διοικεί και δημοκρατικές διαδικασίες εφαρμόζει, κάτι άγνωστο για την συγκεκριμένη παράταξη.

Δυο χρόνια τώρα, ακόμα  να καταλάβουν οι κύριοι της μείζονος μειοψηφίας ποιος είναι ο ρόλος τους και ότι η αήθης στάση τους,  με την πανηγυρική ψήφο του Συριανού λαού, τους έθεσε στην Αντιπολίτευση;

Αλλά δεν πειράζει!

Θα έχουν πολλές θητείες στη διάθεσή τους για να μάθουν να αντιπολιτεύονται σωστά και εποικοδομητικά!

 

Η δημοτική παράταξη "Η Σύρος που Αξίζουμε" του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, απαντά στη  δημοτική αρχή

Η αλαζονεία της «υπνωτισμένης» εξουσίας

Κατανοούμε απόλυτα τη σύγχυση που διακατέχει τη δημοτική αρχή λόγω των εσωτερικών της προβλημάτων τα οποία ήταν γνωστά εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, όμως διογκώθηκαν τις τελευταίες ημέρες. Το πως θα βρει λύσεις σε αυτά, είναι δικό της θέμα και πρόβλημα.

Αυτό που δεν κατανοούμε είναι το γνωστό αλαζονικό ύφος με το οποίο αντιμετωπίζει οποιονδήποτε τολμά να εκφράζει διαφορετική άποψη από τη δική της ή ασκεί κριτική στις αποφάσεις της.

Σίγουρα θα βόλευε τη δημοτική αρχή – που κατά τα άλλα επαίρεται για τις δημοκρατικές αντιλήψεις και τα ιδεώδη της – να έχει απέναντί της μια αντιπολίτευση φιμωμένη, η οποία δε θα ασχολείται με την τοπική επικαιρότητα, δε θα εκδίδει δελτία τύπου και δε θα καυτηριάζει τις επιλογές της που, δυστυχώς, όσο περνάει ο χρόνος οδηγούν το Δήμο και το νησί μας σε έναν επικίνδυνο κατήφορο.

Εννοείται ότι δεν πρόκειται να της κάνουμε το χατίρι, γι’ αυτό και θα συνεχίσουμε να ασκούμε υπεύθυνη αντιπολίτευση, με προτάσεις για τα ζητήματα του νησιού μας και με κριτική όπου αυτή θεωρείται επιβεβλημένη.

Το ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου μας θα εμφανιζόταν το φαινόμενο του διπλοθεσίτη αντιδημάρχου, έστω και για ένα μήνα, προφανώς είναι άξιο αρνητικού σχολιασμού και αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι η δημοτική αρχή διαθέτει στελέχη δύο ταχυτήτων με τον κ. Δήμαρχο να μην εμπιστεύεται και να μη θεωρεί άξια αρκετά από αυτά. 

Επιστρέφουμε στη δημοτική αρχή και ιδιαίτερα στον κ. Δήμαρχο τη λέξη «υπνωτισμένη» με την οποία χαρακτήρισε την παράταξή μας, απαντώντας στην αρχική μας ανακοίνωση. Είναι γνωστό στο σύνολο της τοπικής κοινωνίας πλέον, ποιος είναι ο υπνωτισμένος, ποιος αδυνατεί να σηκώσει το ειδικό βάρος που απορρέει μέσα από τον πολιτικό ρόλο που κατέχει, ποιος εμφανίζεται ανήμπορος να ανταπεξέλθει στις ευθύνες που του ανατέθηκαν από τους δημότες, ποιος είναι εκείνος ο οποίος δεν έχει την ικανότητα να ασκήσει ορθή διοίκηση και να αναλάβει πρωτοβουλίες διεκδικώντας δυναμικά ένα καλύτερο μέλλον για το νησί του.

Κυρίες και κύριοι της δημοτικής αρχής, στον ισχυρισμό σας ότι: «… δήμαρχος υπάρχει και διοικεί υπεύθυνα το Δήμο», η απάντηση δεν μπορεί να είναι παρά μόνο μία. Το ποιοι διοικούν μέσα στο Δήμο αυτό είναι ευρέως γνωστό. Δυστυχώς, όχι για σας αλλά για το νησί μας, ναι μεν υπάρχει δήμαρχος, όμως η παρουσία του είναι διακοσμητική σε όλα τα μικρά και μεγάλα ζητήματα και όχι απλά δεν έχει την ικανότητα να διοικήσει το Δήμο, αλλά παρακολουθεί απαθής τις εξελίξεις και την πορεία του νησιού, το οποίο βαδίζει στον αυτόματο πιλότο. Δεν είναι καν ικανός και άξιος να συντάξει τις απαντήσεις στα δελτία τύπου που εκδίδουμε, τις οποίες γράφουν τα λιγοστά στελέχη της «αυλής» του (αυτοί που πραγματικά κάνουν κουμάντο στο Δήμο) με ένα ειρωνικό ύφος που περιέχει ισχυρή δόση από την αλαζονεία της εξουσίας που τους διακρίνει και από το καβαλημένο τους καλάμι.    

Η δημοτική αρχή, αντί να κρύβεται πίσω από τα προβλήματα και να παρελθοντολογεί, θα πρέπει κάποια στιγμή να αναλάβει τις ευθύνες της, να κάνει την αυτοκριτική της και να αντιληφθεί ότι μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια που κλήθηκε να διοικήσει το Δήμο, η κοινώς ομολογούμενη απραξία, ανεπάρκεια και έλλειψη οράματος/δράσεων, είναι φαινόμενα που έχουν απογοητεύσει οικτρά ακόμη και τους δημότες που την εμπιστεύθηκαν, τους οποίους εξαπάτησε με ψεύτικες προσδοκίες.

Απάντηση Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης κ. Νικόλαου Λειβαδάρα στη δημοτική παράταξη «Η Σύρος που αξίζουμε»

Κύριοι,

Σταματήστε τον κατήφορο που έχετε επιλέξει και στον οποίο προσπαθείτε να συμπαρασύρετε και ολόκληρο το νησί μας.

Η αήθης στάση σας δεν ταιριάζει ούτε στην ιστορία και τον πολιτισμό του νησιού μας ούτε στους Συριανούς.

Έχουμε εκλεγεί για να ασχοληθούμε με τον τόπο μας και την πρόοδό του και κάνεις δεν μπορεί να μας αποσπάσει από το καθήκον μας!

Μην έχοντας πολιτικά επιχειρήματα, προσπαθείτε να σπιλώσετε την προσωπικότητά μου με συνεχείς αναφορές «ανίκανος, άνευρος, άφαντος».

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, η μια αιτία της ήττας σας στις εκλογές ήταν αυτή η προσωπικότητα, στην οποία τόσο υποτιμητικά αναφέρεστε. Δε μάθατε, όμως, ακόμα ότι η άλλη αιτία ήταν ακριβώς αυτή η κακή συμπεριφορά σας.

Και τον Δήμο διοικώ και γράμματα γνωρίζω  και δεν έχω την ανάγκη κανενός να μου γράφει απαντήσεις.

Δεν υποτιμάτε εμένα. Υποτιμάτε τον εαυτό σας και τη νοημοσύνη των συμπολιτών μας. Ο τόπος πρέπει να πάει μπροστά και με αυτό ασχολούμαι και ασχολείται η δημοτική αρχή, η οποία θα συνεχίσει να υπηρετεί το συμφέρον του νησιού με κάθε τρόπο. Οι καρποί αυτής της προσπάθειας είναι ήδη ορατοί και προφανώς αυτό είναι που δεν μπορείτε να διαχειριστείτε.

Οι διαπληκτισμοί τέτοιου είδους, μόνο δυσφορία μπορεί να προκαλούν στους δημότες.

Επιτέλους, ασχοληθείτε με το ουσιαστικό έργο που σας ανέθεσε ο Συριανός λαός!

Δεν πρόκειται να σας ακολουθήσω σε αυτό τον κατήφορο!

 Και μια συμβουλή! Μην χάνετε την ψυχραιμία σας! Εκτίθεστε….

"Η Σύρος που Αξίζουμε" του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, σε απάντηση της τελευταίας ανακοίνωσης της δημοτικής αρχής

Αφού ο κ. Λειβαδάρας ξέρει γράμματα, εμείς κοιμόμαστε ήσυχοι…

 

Κύριε Λειβαδάρα, αν σας χαλάσαμε άλλο ένα χαλαρό σαββατοκύριακο και σας αναγκάσαμε να συντάξετε απάντηση στο δελτίο τύπου της παράταξής μας, πραγματικά λυπούμαστε πολύ!

Μόνο μην μας κατηγορείτε ότι χάνουμε την ψυχραιμία μας, διότι από την απάντησή σας και μόνο είναι ηλίου φαεινότερο – αν και νύκτα – ποιος έχασε την ψυχραιμία του.

Προς στιγμήν, διαβάζοντας την φράση «και το Δήμο διοικώ και γράμματα γνωρίζω…», νομίσαμε ότι διαβάζαμε αγγελία για ανεύρεση εργασίας.

Αλήθεια, αφού όπως λέτε γνωρίζετε γράμματα, άρα και ανάγνωση, που ακριβώς διαβάσατε τις συνεχείς αναφορές όπως «ανίκανος, άνευρος, άφαντος» και θεωρείτε ότι σπιλώνουμε την προσωπικότητά σας;

Μήπως έχετε ακούσει δημότες μας να το λένε όλο και συχνότερα στην πορεία της δημοτικής θητείας και σας έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι αυτή συνείδηση, που έχει παγιωθεί πλέον στην τοπική κοινωνία, αποτελεί απλά μια «φήμη» που διαδίδεται μόνο από τη δική μας παράταξη;

Καλό σαββατόβραδο!