Ερώτηση στον πρόεδρο της ΔΕΥΑΣ ώστε να γνωρίζουν οι δημότες αν θα επαναληφθούν ή όχι, εικόνες όπως στον επαρχιακό δρόμο Βάρης, την προσεχή περίοδο επειδή εκτελείται το αποχετευτικό έργο

Αγωνία και απαντήσεις για την ασφάλεια στον δρόμο του Μέγα Γιαλού

Η αποκατάσταση με άσφαλτο κλειστού τύπου δεν είναι εφικτή λόγω κόστους, σύμφωνα με διευκρινίσεις από τον Ανδρέα Γιαλόγου

Η αποκατάσταση του ανοικτού τμήματος του επαρχιακού δρόμου του Μέγα Γιαλού με άσφαλτο κλειστού τύπου, δεν θα είναι εφικτή λόγω κόστους, όπως ανέφερε στις απαντήσεις του εντός Δημοτικού Συμβουλίου, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Σύρου, Ανδρέας Γιαλόγλου, σε συνέχεια ερώτησης που τέθηκε, με φόντο την αγωνία πολιτών αλλά και τη φημολογία που μεταφέρθηκε, για σχετική προσφυγή πολιτών στην Εισαγγελική Αρχή.

Το θέμα της ποιότητας της αποκατάστασης του επαρχιακού δρόμου του Μέγα Γιαλού από τον οποίον διέρχονται καθημερινά δεκάδες κάτοικοι, αλλά και προσεχώς επισκέπτες για να μεταβούν σε παραλίες της Σύρου, απασχόλησε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, εξ αφορμής της ανησυχίας που υπάρχει για την ασφάλεια των διερχομένων και με φόντο την εξαιρετικά κακή εμπειρία του παρελθόντος από τον δρόμο της Βάρης.

Όσο το άκρως απαραίτητο και μεγάλο έργο του αποχετευτικού επεκτείνεται για να καλυφθεί και ο οικισμός του Μέγα Γιαλού, όπως όλα δείχνουν φαίνεται να “επεκτείνεται” και η αγωνία πολιτών αλλά και αιρετών σχετικά με την ασφάλειά τους.

Σύμφωνα με όσα παρατήρησε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Αλέξης Αθανασίου, η εικόνα της συμπύκνωσης στον δρόμο δεν λειτουργεί καθησυχαστικά, με τον ίδιο να ρωτά τι μέτρα θα πάρει η ΔΕΥΑ Σύρου ώστε να μην επαναληφθούν εικόνες όπως στον δρόμο της Βάρης με ανομοιομορφίες, λακκούβες και χαντάκια. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Σύρου από την πλευρά του, τόνισε πως το θέμα της αποκατάστασης με άσφαλτο κλειστού τύπου δεν είναι ένα εφικτό σενάριο κι αυτό λόγω κόστους όπως το έχουν εξετάσει ο εργολάβος με τον υπεργολάβο, ωστόσο, πρόσθεσε, πως, ακριβώς γι αυτό τον λόγο, έχει δοθεί εντολή στον ανάδοχο να μεριμνήσει για πυκνή συμπύκνωση πριν τη ρίψη της ασφάλτου ανοικτού τύπου.

Ο ίδιος δεσμεύθηκε μάλιστα πως το τμήμα που θα έχει ανοιχτεί για να περάσει η αποχέτευση στο κεντρικό δίκτυο, θα έχει κλείσει απαραιτήτως πριν την έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν.

Ζήτησε μέτρα ο Αλ. Αθανασίου για την ασφάλεια

Συγκεκριμένα, σχετικό ερώτημα έθεσε ο Αλέξης Αθανασίου, ζητώντας από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΣ να γνωστοποιήσει τι μέτρα έχει λάβει ώστε η περιοχή να μην έχει τα σοβαρά προβλήματα που είχε ο δρόμος της Βάρης.

“Με το θέμα του οδοστρώματος της Βάρης παρατηρείται κ. Γιαλόγλου ότι συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο τη συμπύκνωση, από πλευράς εργολάβου. Η ΔΕΥΑΣ δεν έχει καμία δουλειά, ο επιβλέπων μόνο και η Υπηρεσία εν γένει. Το πρόβλημα είναι ότι πηγαίνουμε προς τον Μέγα Γιαλό και ξεκινά η πασχαλινή και η τουριστική περίοδος. Αν συνεχίσουμε να συμπυκνώνουμε έτσι και όχι ανά 20 – 30 εκατοστά, μηχανικοί δεν είμαστε, δεν γνωρίζουμε, θα δημιουργηθεί πρόβλημα και στο τέλος θα προκληθεί ατύχημα” σημείωσε χαρακτηριστικά, μεταφέροντας μάλιστα και φημολογία από πλευρά πολιτών, η οποία θέλει το έργο να... φθάνει στην Εισαγγελική Αρχή.

“Επειδή ακούγονται φήμες ότι από ομάδες πολιτών θα σταλεί το έργο στον Εισαγγελέα, θέλω να μας πείτε τι μέτρα θα πάρετε, ούτως ώστε να μην έχουμε αυτό το πρόβλημα στους δρόμους” συμπλήρωσε σε απόλυτο τόνο.

Πρόεδρος ΔΕΥΑ Σύρου: Εντατική συμπύκνωση και αποκατάσταση με άσφαλτο ανοικτού τύπου

Σε απαντήσεις προχώρησε ο Ανδρέας Γιαλόγλου εξηγώντας πως ο επιβλέπων μηχανικός του έργου από την πλευρά της ΔΕΥΑΣ έχει δώσει σαφείς εντολές για πυκνή συμπύκνωση στο κομμάτι της αποκατάστασης, ώστε η ασφαλτόστρωση ανοικτού τύπου να οδηγήσει σε ένα αποτέλεσμα καλύτερο από την εικόνα της Βάρης.

“Όσον αφορά το έργο αποχέτευσης της Βάρης, το οποίο πλέον επεκτείνεται στον Μέγα Γιαλό, όπως έχω πει επανειλημμένως και εδώ αλλά και στις συνεντεύξεις, θα θέσω τα εξής ζητήματα. Πρώτον το έργο επιβλέπεται εντατικά. Έχουμε τη χαρά να έχουμε έναν νεαρό επιβλέποντα, ο οποίος είναι διαρκώς πάνω από το έργο. Όπως έχω πει, οι εργασίες στο επαρχιακό δίκτυο θα σταματήσουν και θα κλείσει το οδόστρωμα και θα ασφαλτοστρωθεί πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου” ανέφερε αρχικά ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ, εξηγώντας όμως πως αυτό δεν θα είναι εφικτό για το Πάσχα.

“Αυτό δεν είναι εφικτό όπως αντιλαμβάνεστε να γίνει πριν το Πάσχα” διευκρίνισε σχετικά, επαναλαμβάνοντας όμως πως, “Θα εξαντληθεί η δυνατότητα διάνοιξης και αποκατάστασης πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου”.

Στο κομμάτι της επίβλεψης του αναδόχου από πλευράς Δημοτικής Επιχείρησης στάθηκε ιδιαιτέρως, τονίζοντας στη συνέχεια, πως, “Όσον αφορά την αποκατάσταση του ασφαλτομίγματος, επειδή αυτό είναι ένα ζήτημα που αφορά τον εργολάβο και τον υπεργολάβο που κάνει την ασφαλτόστρωση, παρότι καταβλήθηκαν προσπάθειες, η αποκατάσταση να γίνει με άσφαλτο κλειστού τύπου, λόγοι κοστολόγησης για τους οποίους δεν μπορώ εγώ να έχω άποψη, δεν κατέστησαν αυτήν την αποκατάσταση σε αυτή τη φάση. Εννοώ για την αποκατάσταση μόνον του συγκεκριμένου σκάμματος. Συνεπώς, δόθηκε έμφαση στη συμπύκνωση”. Πρόσθεσε μάλιστα πως, ο ανάδοχος, “Έχει σαφείς εντολές να κάνει εντατική συμπύκνωση πλέον και η αποκατάσταση θα γίνει με άσφαλτο ανοικτού τύπου αλλά με εντατική συμπύκνωση όπως με διαβεβαιώνει καθημερινά ο επιβλέπων του έργου”.

Κλείνοντας τις απαντήσεις του, ο Ανδρέας Γιαλόγλου εξήγησε πως, “Σε κάθε περίπτωση νομίζω πως και τα μέτρα ασφάλειας τηρούνται και όπως είπα και πριν, όταν ξεκινήσει η τουριστική περίοδος, οι εντολές που θα δοθούν είναι να πάει σε περιοχές που δεν θα επιβαρύνουν τη λειτουργία της οικονομίας εκείνη την περίοδο.”.