Επισήμως λειτουργεί ο νέος αθλητικός χώρος για ομάδες και αθλητές

Αποκτά κανονισμό λειτουργίας το γήπεδο Καμινίων

Προσεχώς η διαχείρισή του από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καμινίων

Επισήμως “ανοίγει” τις πύλες του το γήπεδο 5x5 των Καμινίων, καθώς αποκτά κανονισμό λειτουργίας και οι ομάδες του νησιού, μπορούν να τον αξιοποιούν για να καλύπτουν τις ανάγκες τους σε προπονητικό και αγωνιστικό επίπεδο.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης προέβη στη σχετική εισήγηση του θέματος, ενημερώνοντας και για τη διοικητική παραλαβή του, σε συνέχεια των απαιτούμενων και σχετικών αποφάσεων της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Υπενθυμίζεται πως το γήπεδο στα Καμίνια και η διαμόρφωσή του σε έναν σύγχρονο αθλητικό χώρο έγινε από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και αποδόθηκε προσεχώς στον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης.

Γ. Βρούτσης: Σε επαφή με τον Πολιτιστικό Σύλλογο της περιοχής

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα με αφορμή την ανωτέρω εξέλιξη για το γήπεδο, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού δήλωσε χαρούμενος που η νεολαία του νησιού αποκτά έναν νέο αθλητικό χώρο, μιλώντας παρακάτω και για τον τρόπο λειτουργίας του.

“Θέτουμε τον Κανονισμό Λειτουργίας του γηπέδου προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Γενικά για τη λειτουργία του θα προχωρήσουμε με προσεκτικά βήματα. Αρχικά θα δίνουμε τα κλειδιά στις ομάδες για να ανοίγουν το γήπεδο, με υπεύθυνο άτομο και εν συνεχεία, όταν μπορέσουμε να έχουμε υπάλληλο, θα έχει εκείνος την ευθύνη για το άνοιγμα και το κλείσιμο” ανέφερε σε πρώτο επίπεδο, εξηγώντας παράλληλα πως, μελλοντικά αναμένεται η διαχείρισή του να περάσει στον Πολιτιστικό Σύλλογο της περιοχής.

“Βέβαια επεξεργαζόμαστε και τη διαχείριση του γηπέδου στον Σύλλογο Καμινίων. Είναι κάτι που το θέλουμε εμείς και το θέλει και ο Σύλλογος. Απλώς περιμένουμε να περάσει στο καταστατικό του την πρόβλεψη να έχει χρήση γηπέδου. Το έχουμε συζητήσει εδώ και μήνες και περιμένουμε την απόφασή τους και την ενημέρωσή τους” συμπλήρωσε ο Αντιδήμαρχος, λέγοντας τέλος, πως, “Χαιρόμαστε που ολοκληρώθηκε το γήπεδο και που οι νέοι του νησιού και της περιοχής θα έχουν έναν σύγχρονο αθλητικό χώρο”.

Βασική λειτουργία

Λαμβάνοντας υπόψη το έγγραφο με αρ. Πρωτ. 22689-20/12/21 έγγραφο της Τεχνικής Υπηρεσίας (περί διοικητικής παραλαβής του γηπέδου ποδοσφαίρου 5x5 στα Καμίνια) παρακαλούμε όπως εγκρίνεται την ένταξη του γηπέδου ποδοσφαίρου στο Τμήμα Παιδείας, Νεολαίας και Αθλητισμού με τις κατωτέρω σχετικές ενέργειες.

Τροποποίηση της 335/2015 ΑΔΣ Κανονισμός Λειτουργίας Αθλητικών Εγκαταστάσεων.

Ένταξη του γηπέδου ποδοσφαίρου 5x5 Καμινίων στο άρθρο 1 του Κανονισμού.

Τροποποίηση της με αρ. 158/14 ΑΔΣ περί καθορισμού εσόδων χρήσης των εγκαταστάσεων και συγκεκριμένα της περ. Α που εισηγούμαστε την ένταξη ως εξής:

Α.1. Τέλος χρήσης γηπέδου ποδοσφαίρου 5x5 Καμινίων. Η προπονητική περίοδος (η διάρκεια της οποίας καθορίζεται σε μία ώρα και τριάντα λεπτά) για χρήση από τα επίσημα σωματεία της Σύρου (πιστοποιητικό εγγραφής ΓΓΑ), για προπόνηση των Ακαδημιών τους και ορίζεται στο ποσό των 15 ευρώ συν 15 ευρώ εάν γίνει χρήση προβολέων.

Α.2. Οι αγώνες μεταξύ των Ακαδημιών θα είναι δωρεάν και θα καταβάλλονται 20 ευρώ εάν πραγματοποιείται αγώνας με χρήση προβολέων.

Παράλληλα μετά την ένταξη από την Τεχνική Υπηρεσία του γηπέδου ποδοσφαίρου 5x5 Καμινίων στις διατάξεις του Ν.4479/17 (κατηγορία εγκατάστασης) να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την έκδοση άδειας λειτουργίας.

Μετά την εφαρμογή όλων των ανωτέρω για την ομαλή λειτουργία του γηπέδου σε συνεργασία με τα σωματεία που κάνουν χρήση ακολουθούν οι κατωτέρω οδηγίες που προστίθενται στο άρθρο 11 της 335/14 ΑΔΣ Κανονισμός λειτουργίας Αθλητικών εγκαταστάσεων:

1. Απαγορεύεται η είσοδος στον αγωνιστικό χώρο και στα αποδυτήρια, εκτός των αθλητών – αθλητριών, προπονητών και εφόρων των ομάδων.

2. Η είσοδος των αθλητών – αθλητριών στον αγωνιστικό χώρο θα πραγματοποιείται με τα κατάλληλα υποδήματα όπως ορίζουν οι εκάστοτε προδιαγραφές του τάπητα. 3. Απαγορεύεται η στάθμευση οχημάτων στην είσοδο του γηπέδου (για την άμεση πρόσβαση οχήματος για την αντιμετώπιση ατυχήματος).

4. Οι ομάδες που κάνουν χρήση θα προσέρχονται 30 λεπτά πριν την έναρξη της προπόνησης και θα αποχωρούν από τα αποδυτήρια 30 λεπτά μετά τη λήξη της προπόνησης. 5. Σε περίπτωση αγώνα το γήπεδο θα ανοίγει 1 ώρα και 15 λεπτά πριν τη δηλωμένη έναρξη του αγώνα. 6. Μέχρι την τοποθέτηση προσωπικού, τα σωματεία που κάνουν χρήση είναι υπεύθυνα για τη σωστή λειτουργία του ωραρίου του γηπέδου, την ακεραιότητα των εγκαταστάσεων καθώς και του αθλητικού εξοπλισμού.

7. Μέχρι την τοποθέτηση προσωπικού, οι προβολείς θα ανοίγουν μία ώρα πριν τη δύση του ηλίου. 8. Οι ομάδες – ακαδημίες έχουν την υποχρέωση να ακολουθούν το ωράριο προπόνησης όπως έχει οριστεί από τον φορέα διαχείρισης δηλ. Δήμος Σύρου – Ερμούπολης και να αποχωρούν στην ώρα τους από τον αγωνιστικό χώρο ώστε να μην παρεμποδίζεται η ομαλή λειτουργία του γηπέδου. 9. Τα σωματεία – ακαδημίες έχουν την υποχρέωση να ενημερώνουν 1 ημέρα πριν εγγράφως, την ακύρωση δηλωμένης προπόνησής τους εκτός από την ακύρωση που θα γίνει λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. Σε περίπτωση που δεν ενημερωθεί η υπηρεσία θα γίνεται η αντίστοιχη χρέωση της προπονητικής περιόδου.

10. Οι φροντιστές της ομάδας θα επιμελούνται την ομαλή αποχώρηση της ομάδας από την εγκατάσταση φροντίζοντας να μη μένουν προσωπικά αντικείμενα των αθλητών στον αγωνιστικό χώρο και στα αποδυτήρια.

11. Ο χώρος των αποδυτηρίων κατά τη διάρκεια της ημέρας θα πρέπει να παραμείνει όσο το δυνατόν καθαρός ώστε η εναλλαγή των ομάδων στους χώρους των εγκαταστάσεων να γίνεται απρόσκοπτα (π.χ. απομάκρυνση μπουκαλιών, χαρτιών και κάθε είδους αντικείμενα).

12. Σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας των εγκαταστάσεων το Σάββατο και την Κυριακή η εγκατάσταση χρησιμοποιείται μόνο για αγώνες. Σε κάθε περίπτωση το πρόγραμμα χρήσης του γηπέδου ορίζεται από τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης και έχετε την υποχρέωση τήρησής του.

Παράλληλα τα Σωματεία θα πρέπει να εναρμονίζονται πλήρως με τις οδηγίες για τον περορισμό της διασποράς του κορωνοϊού όπως κάθε φορά ορίζονται και να προσκομίσουν στο γραφείο Αθλητισμού, ότι ο νόμος ορίζει για τη χρήση των γηπέδων.