Καταγραφή από τον Σύλλογο Μελετητών Μηχανικών ν. Κυκλάδων

Σχεδόν 500 επικίνδυνα κτίρια στην Ερμούπολη

Παρουσίαση στοιχείων σε εκδήλωση το βράδυ της Παρασκευής

Σε αναλυτική καταγραφή των κτιρίων της Ερμούπολης προχώρησε εθελοντικά ο Σύλλογος Μελετητών Μηχανικών ν. Κυκλάδων, διαπιστώνοντας πως υπάρχουν σχεδόν 500 εξ αυτών που είναι επικίνδυνα.

Η σημαντική δουλειά που πραγματοποίησαν τα μέλη του Συλλόγου, αποτυπώνει τη σημερινή εικόνα της Ερμούπολης, σε συνέχεια της κραυγής αγωνίας που έχουν εκφράσει πολλές φορές τα ίδια, για την απώλεια σημαντικότατου κτιριακού αποθέματος της πόλης, με το πέρασμα των ετών.

Από τις κύριες αιτίες αυτής της κατάστασης τα υψηλά γραφειοκρατικά εμπόδια, η μη ύπαρξη κινήτρων για τη διάσωση και αξιοποίησή τους, που ως γνωστές συνθήκες, έρχονται δυστυχώς(!) να γιγαντώσουν το πρόβλημα της καταρρέουσας Ερμούπολης.

Τα αποτελέσματα της πολύτιμης δουλειάς που έκανε ο Σύλλογος Μελετητών Μηχανικών ν. Κυκλάδων παρουσιάστηκαν αναλυτικά σε ειδική εκδήλωση στην αίθουσα Βαλμά του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, το βράδυ της Παρασκευής, με το Δ.Σ. του Συλλόγου και τον πρόεδρο, Μηνά Μπουγιούρη να αναφέρουν παράλληλα και προτάσεις – μέτρα “ανατροπής” των σημερινών δεδομένων.

Η καταγραφή θα δοθεί στον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης από την πλευρά του Συλλόγου, ώστε να διαθέτει ακριβή στοιχεία για την κατάσταση της πόλης.

Για μία ακόμη φορά ο Σύλλογος έκρουσε το καμπανάκι κινδύνου, σημειώνοντας πως το θέμα είναι και πολιτικό ώστε να δοθούν λύσεις και να διαμορφωθεί ένα ελκυστικό περιβάλλον για επενδύσεις, αλλά και για διάσωση των κτιρίων.

Αμέσως μετά την παρουσίαση ακολούθησε ουσιαστική συζήτηση με τους παρευρισκόμενους.

Όλο το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση.