Η πρόεδρος της Κοινότητας Ερμούπολης, Ανθή Χαλκιά παρουσιάζει το τεχνικό πρόγραμμα για το έτος 2023

Καθημερινότητα, υποδομές και κυκλοφοριακό

Προτάσεις προς τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης με βάση τις ανάγκες όλων των συνοικιών της πόλης

Τις προτάσεις της για το έτος 2023 καταθέτει η Κοινότητα Ερμούπολης προς τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, έχοντας συνυπολογίσει τις ανάγκες των δημοτών προς βελτίωση της καθημερινότητάς τους, αλλά και προωθώντας τα ανοικτά θέματα στο πεδίο των υποδομών.

Η πρόεδρος της Κοινότητας Ερμούπολης, Ανθή Χαλκιά μιλάει στην “Κοινή Γνώμη” σχετικά με το μίνι τεχνικό πρόγραμμα που έχουν συντάξει από κοινού όλα τα μέλη, ώστε να δοθούν λύσεις σε όσα περισσότερα θέματα παρουσιάζει το ιστορικό κέντρο, καθώς όμως και όλες οι συνοικίες που είναι στην ευθύνη της.

Σύμφωνα με όσα δηλώνει η ίδια, η Κοινότητα είναι το “μαξιλάρι” ανάμεσα στην επικοινωνία των δημοτών με τον Δήμο και ως εκ τούτου, οι προτάσεις που προτείνει για το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2023, χρήσιμο είναι να ληφθούν σοβαρά υπόψιν στη δημοτική ατζέντα.

Η πρόεδρος της Κοινότητας αφού πρωτίστως μιλάει για τις παρεμβάσεις που “τρέχουν” και που θα συνεχιστούν, ακολούθως επισημαίνει την ανάγκη συζήτησης του σοβαρού προβλήματος του κυκλοφοριακού, το οποίο είναι και το πιο σοβαρό που ταλαιπωρεί την πόλη.

Στις υποδομές οι περισσότερες “πληγές”

“Η Κοινότητα αναμφίβολα αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ πολιτών και Δήμου. Ανεξάρτητα από τις διάφορες τροποποιήσεις που κατά καιρούς έχει υποστεί ο θεσμός της Κοινότητας. Οι άνθρωποι που υπηρετούν στις Κοινότητες προσπαθούν καθημερινά με γνώμονα την καλυτέρευση της καθημερινότητας των πολιτών” αναφέρει προλογικά η Ανθή Χαλκιά, εξηγώντας παρακάτω πως σε αυτή την κατεύθυνση η Κοινότητα Ερμούπολης με συνέπεια όπως κάθε χρόνο καταθέτει τις προτάσεις της.

“Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος καλούμαστε να καταθέσουμε τις προτάσεις μας για την σύνταξη του τεχνικού Προγράμματος. Τα περισσότερα προβλήματα είναι χρόνια και αφορούν περισσότερο σε υποδομές” προσθέτει η ίδια, εξηγώντας αναλυτικότερα τα εξής. “Αν και το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2022 είναι ακόμα σε εξέλιξη ειδικά στο κομμάτι των ασφαλτοστρώσεων σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε τον Οκτώβριο θα ξεκινήσουν οι ασφαλτοστρώσεις με άξονα διετίας (θα συνεχιστούν δηλαδή και το 2023). Συνεπώς κάποια έργα ασφαλτοστρώσεων και ηλεκτροφωτισμού τα οποία ήδη αναφέρουμε πρόκειται να υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα. Στην πρόταση που έχει κατατεθεί στο σώμα αναφορικά με τις ασφαλτοστρώσεις έχει προστεθεί ο δρόμος που βρίσκεται στα Γυμνάσια Σύρου (Παναγούλη και Βιζηινού) ο οποίος παρουσιάζει προβλήματα”.

Διευκρινίζει ακόμη πως, “ο ηλεκτροφωτισμός στην περιοχή Κοράκι στο κομμάτι που αφορά την κατοικημένη περιοχή μιας και εκεί έχουμε διάφορα προβλήματα. Και τέλος ο φωτισμός του πευκόφυτου αλσυλλίου πλησίον του Ιερού Ναού Αναστάσεως αλλά και η τοποθέτηση εξωτερικών οργάνων γυμναστικής στην περιοχή της Δόξας”.

Προτεραιότητα στον εφιάλτη του κυκλοφοριακού

Η κα Χαλκιά στην ερώτηση για το πιο σοβαρό πρόβλημα της πόλης, απαντά ξεκάθαρα.

“Αναφορικά με την πόλη μας και το μείζον θέμα του κυκλοφοριακού θεωρώ ότι πρέπει ο χειμώνας να αποτελέσει μια περίοδο διαλόγου με όλους τους φορείς προκειμένου να χαραχθεί ένα σχέδιο το οποίο θα βοηθήσει στην καλύτερη λειτουργία της πόλης δημιουργώντας όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα”. Σύμφωνα με όσα προσθέτει δε, δεν χωράει άλλη αναβολή για τη διαχείριση του προβλήματος. “Είναι καιρός επιτέλους να γίνει κάτι το οποίο ναι μεν μπορεί να ξεκινήσει τώρα θα πρέπει όμως να συνεχιστεί και από την επόμενη δημοτική αρχή έτσι ώστε να μην πηγαίνουμε μια φορά μπροστά και δέκα πίσω δεδομένου ότι η διοίκηση έχει συνέχεια” παρατηρεί η ίδια.

Καθημερινότητα

Αναλυτικά οι προτάσεις για το τεχνικό πρόγραμμα του 2023 όσον αφορά την καθημερινότητα είναι οι εξής: 1. Κατασκευή μόνιμων ραμπών ΑΜΕΑ στην οδό Σταματίου Πρωΐου, Πρωτοπαπαδάκη, Θυμάτων Σπερχειού. 2. Κατασκευή πεζοδρομίων από οδό Λαδόπουλου έως οδό Αγίου Ελευθερίου στα Λαζαρέττα. 3. Επισκευή τοπικής καθίζησης στην οδό Αθηνάς στη περιοχή Βαπόρια. 4. Ασφαλτόστρωση περιοχής Πευκακίων. 5. Ασφαλτόστρωση στην οδό Κυπρίων Αγνοουμένων (Αγ. Δημήτριος – Δήλι). 6.Ασφαλτόστρωση οδού Αλέκου Παναγούλη (Είσοδος Γυμνασίων). 7. Ασφαλτόστρωση οδών Παπαδάκη, Μέγγουλα, Κούρμη, Δρίτσα (Φύλακας). 8. Ασφαλτόστρωση δημοτικής οδού θυμάτων Χρυσής Αυγής και Μικράς Ασίας. 9. Ασφαλτόστρωση οδού Παπαδιαμάντη. 10. Τσιμεντόστρωση & απόξεση δρόμου στη πλατεία Μουστακλή. 11. Eπισκευή κιγκλιδωμάτων στη περιοχή Βαπόρια και στο κηπάριο του Αγίου Νικολάου. 12. ανάπλαση και τοποθέτηση οργάνων γυμναστική στο αλσύλλιο Δόξας. 13.Πλακόστρωση πεζοδρομίων Ν. Τεμπονέρα. 14. Επέκταση τοιχίου λιθοδομής στην οδό Κουντουριώτου. 15. Μελέτη Φωτισμού στο αλσύλλιο πλησίον του Ιερού Ναού Αναστάσεως. 16. Κατασκευή πεζοδρομίου στην περιοχή Γιόρδα Δόξας. 17. Ηλεκτροφωτισμός στην περιοχή Κοράκι. 18. Καταγραφή και μελέτη ανάπλασης και αποκατάστασης οδών στην Ερμούπολη (Παπαγλύκα, Ρ. Φεραίου, Ωρίωνος, Θεμιστοκλέους). 19. Εξωραϊσμός - πλακόστρωση κοινόχρηστου χώρου στην οδό Πριάμου στην Ερμούπολη.

Υποδομές

Σχετικά με τις υποδομές η Κοινότητα Ερμούπολης προτείνει τα εξής: 1. Ανάπλαση παιδικής χαράς Ξηροκάμπου. 2. Ανάπλαση περιοχής χώρου πολιτισμού ''Μάνος Ελευθερίου''. 3. Κατασκευή δρόμου που να ενώνει την οδό Σεφέρη με την οδό Π. Κατραμάδου. 4. Εξωραϊσμός γηπέδου στην περιοχή Μπαρούμη. 5. Κατασκευή δημοτικού πάρκινγκ στη περιοχή των Ταξιαρχών.

Προμήθειες

Στο κομμάτι των προμηθειών αναφέρονται τα εξής: 1. Τοποθέτηση πληροφοριακών πινακίδων (χάρτες με απεικονιζόμενα αξιοθέατα και πληροφορίες επισκεπτών) σε διάφορα σημεία της πόλης. 2. Τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων σε κεντρικές διασταυρώσεις της Ερμούπολης, όπως επίσης και σε σημείο που βρίσκεται κάτω από τα 3 γεφύρια.