Μουσική εκδήλωση όλων των τμημάτων της Ορχήστρας των Κυκλάδων στο Anassa Cycladic Village

Μελωδικές φωνές “έκλεισαν” μία πλούσια χορωδιακή χρονιά

Αισιοδοξία, χαρά και μουσική μαγεία χάρισαν στο κοινό, όλα τα μέλη της Ορχήστρας των Κυκλάδων το απόγευμα της Κυριακής, στο πλαίσιο της μουσικής εκδήλωσης που πραγματοποίησαν στο Anassa Cycladic Village, για να κλείσουν τη φετινή χορωδιακή χρονιά τους.

Υπό την καθοδήγηση του διευθυντή και μουσικού, Νίκου Ρούσσου και των δασκάλων τους, τα μικρά και μεγάλα παιδιά της Ορχήστρας, τραγούδησαν όμορφα κομμάτια που δούλεψαν μεθοδικά όλους τους προηγούμενους μήνες, αποσπώντας το θερμότατο χειροκρότημα των παρισταμένων γονέων και φίλων τους. Η προχθεσινή μίνι συναυλία, απέδωσε γλαφυρά το πλούσιο έργο που έγινε όλη τη χορωδιακή χρονιά 2022 - 2023, με την Ορχήστρα των Κυκλάδων να αναδεικνύεται σταθερά σε ένα σπουδαίο “θεμέλιο” μουσικής εκπαίδευσης στη Σύρο για όλα τα παιδιά.

Το προπαρασκευαστικό τμήμα μάγεψε με την τσαχπινιά του και τις γλυκές φωνούλες του, ενώ το παιδικό τμήμα, επιβεβαίωσε πως η Ορχήστρα προετοιμάζει σπουδαία μέλη στο χορωδιακό πεδίο. Η εκδήλωση έκλεισε με το Τμήμα των Γονέων και Φίλων, τα μέλη του οποίου τραγούδησαν στον υπέροχο χώρο.

Ο κ. Ρούσσος ευχαρίστησε θερμά τον συνθέτη Ζωζέφ Ακεψιμιά και τη σοπράνο Χριστίνα Ασημακοπούλου για την παρουσία τους, όπως όμως και τη Δέσποινα Παρασκευαΐδου για την πολύτιμη στήριξή της στην Ορχήστρα.

Ένα χορωδιακό έτος γεμάτο δράση

Εξαιρετικά πλούσια σε δράσεις και δημόσια παρουσία η φετινή χορωδιακή χρονιά για την Ορχήστρα των Κυκλάδων. Τα μέλη της, μικροί και μεγάλοι που συμμετέχουν σε αυτήν, “κόσμησαν” με την παρουσία τους τη Σύρο και τα νησιά αλλά και την Αθήνα, πραγματοποιώντας αρκετές συναυλίες.

Ο Νίκος Ρούσσος προχώρησε σε έναν απολογισμό των δράσεων. Ειδικότερα, στις 8 Σεπτεμβρίου του 2022 έγινε συναυλία στη Δρυοπίδα Κύθνου με τα παιδιά του Μουσικού Εργαστηρίου Κύθνου. Ακολούθως στις 26 Νοεμβρίου υπήρξε η συμμετοχή όλων των τμημάτων στη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Μιαούλη, ενώ μία ημέρα μετά, κυκλοφόρησε επίσημα το τραγούδι “Ο Μικρός Τυμπανιστής” από την FM Records με τη συμμετοχή 44 παιδιών από το νεανικό και παιδικό τμήμα. Επιπλέον, η Ορχήστρα των Κυκλάδων στις 11 Δεκεμβρίου του 2022 τραγούδησε και παρουσίασε χριστουγεννιάτικους ύμνους και κάλαντα στο θέατρο “Απόλλων”, ενώ στις 17 Δεκεμβρίου υπήρξε η συμμετοχή του νεανικού τμήματος στη χριστουγεννιάτικη συναυλία του Διεθνούς Φεστιβάλ ΑΝΩ 2022 στον καθεδρικό ναό του Αγίου Γεωργίου στην Άνω Σύρο. Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης στην έπαυλη Τσιροπινά, το προπαρασκευαστικό και παιδικό τμήμα της Ορχήστρας υποδέχθηκε τον Άι Βασίλη.

Τον επόμενο μήνα και συγκεκριμένα στις 14 Ιανουαρίου το παιδικό τμήμα συμμετείχε στη φιλανθρωπική συναυλία του Γιώργου Μπάιλα για την υποστήριξη στου Σωματείου Ατόμων με Προβλήματα Όρασης νομού Κυκλάδων “ΑΡΩΓΗ”.

Στις 25 Ιανουαρίου του 2023 το Τμήμα Γονέων και Φίλων της Ορχήστρας συμμετείχε στην κοπή πίτας του Συλλόγου Κατ΄ Οίκον Νοσηλείας Σύρου, ενώ στις 28 Φεβρουαρίου έγινε η ηχογράφηση του τραγουδιού “Ήρθε Χελιδόνα” του Κανάρη Κεραμάρη, από τα παιδιά του προπαρασκευαστικού τμήματος. Ιδιαίτερη ήταν η παρουσία των γονέων και στην εκδήλωση του Δήμου για την Ημέρα της Γυναίκας στις 11 Μαρτίου του 2023, αλλά και του νεανικού τμήματος στο τραγούδι του finale της παιδικής όπερας “Το μαγικό βιολί” που παρουσίασε το Μουσικό Σχολείο Αλίμου. Έναν μήνα μετά, στις 10 Απριλίου στο θέατρο “Απόλλων” πραγματοποιήθηκε η συμμετοχή του παιδικού και νεανικού τμήματος στη συναυλία του Ανδρέα Καρακότα “Τρεις Βυζαντινοί ύμνοι και επτά ποιήματα”, ενώ στις 22 Απριλίου η Ορχήστρα συμμετείχε στο 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικών Συνόλων που διεξήχθη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Η πλούσια δραστηριότητά της ολοκληρώθηκε χθες, αφού όμως λίγες ημέρες νωρίτερα, στις 29 Απριλίου έγινε συναυλία στην Πάρο για τα εγκαίνια της νέας ανακατασκευασμένης βιβλιοθήκης του Δημοτικού Σχολείου Νάουσας.

Μουσικό ραντεβού και το καλοκαίρι

Η Ορχήστρα των Κυκλάδων ανανεώνει το ραντεβού της με το κοινό της Σύρου αλλά και της Τήνου και για φέτος το καλοκαίρι. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί συναυλία στις 18 Ιουνίου στο θέατρο “Απόλλων” για την Ημέρα του Πατέρα από το παιδικό και νεανικό τμήμα, ενώ στις 29 Ιουνίου μέλη της θα συμμετέχουν στο Φεστιβάλ χορού “Συριανοπατώ”. Αμέσως μετά, στις 15 Ιουλίου η χορωδία του Τμήματος Γονέων και Φίλων θα δώσει συναυλία στην Τήνο, ενώ στις 7 Αυγούστου, θα συμμετέχει στη μουσική συναυλία του Γιώργου Μπάιλα “Μουσικές Οδύσσειες” στην πλατεία Μιαούλη.

Τέλος, το προπαρασκευαστικό τμήμα της Ορχήστρας θα συμμετέχει στη συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα στην έπαυλη Τσιροπινά στην Ποσειδωνία Σύρου στις 8 Αυγούστου, ενώ το παιδικό και νεανικό τμήμα στη συναυλία των Μπάση και Μάνου στη Σύρο, στις 17 Αυγούστου.