Παρουσίαση των πρώτων 50 υποψηφίων του συνδυασμού “Με σχέδιο για τη Σύρο”, από τον υποψήφιο δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης, Άρη Ρώτα

Ποιότητα, όραμα και νέα αντίληψη στην πολιτική

Από ανθρώπους νέους, αλλά και έμπειρους, τους οποίους ενώνει μία νέα αντίληψη για την πολιτική και διαθέτουν υψηλό όραμα για τη Σύρο και την ανάπτυξή της, απαρτίζεται το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού “Με σχέδιο για τη Σύρο”, του υποψήφιου δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης, Άρη Ρώτα.

Στον κατάμεστο - από φίλους και υποστηρικτές του συνδυασμού - χώρο του πρώην εργοστασίου (κλωστοϋφαντουργείου) Ζησιμάτου στην Ερμούπολη, ο κ. Ρώτας προχώρησε το βράδυ του Σαββάτου, στην παρουσίαση των πρώτων 50 υποψηφίων του, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του, συναντά κανείς πρόσωπα με γνώση της αυτοδιοίκησης, αλλά και νέους ανθρώπους με ορμή και με μεγάλη διάθεση για προσφορά στον τόπο.

Στην εκδήλωση της παρουσίασης των πρώτων 50 υποψηφίων, παρευρέθηκαν και πρώην δήμαρχοι της Σύρου, όπως ο Γιάννης Μανούσος, ο Δημήτρης Ρούσσος, ο Γιώργος Μαραγκός, ενώ παρέστη και ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης.

“Το γεγονός ότι γεμίσατε με την παρουσία σας αυτόν τον χώρο, δείχνει ξεκάθαρα πόσο η κοινωνία έχει αγκαλιάσει αυτή την καινούργια κίνηση και την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη που δείχνετε στον συνδυασμό μας και στα στελέχη που θα παρουσιάσουμε απόψε”, ανέφερε στην ομιλία του προλογικά ο Άρης Ρώτας, καλωσορίζοντας όλους στην εκδήλωση.

Διαδρομή Άρη Ρώτα και συνεργασία με Δήμους

Πριν την αναλυτική παρουσίαση των υποψηφίων, έγινε μία σύντομη αναφορά στο βιογραφικό και την επαγγελματική διαδρομή και πορεία του υποψήφιου δημάρχου του συνδυασμού “Με σχέδιο για τη Σύρο”. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ενασχόλησή του με τους Δήμους, καθώς υπάρχουν πολιτικοί αντίπαλοι που υποστηρίζουν πως δεν διαθέτει γνώση. “Ο Άρης Ρώτας, δεν είναι άπειρος με την αυτοδιοίκηση, όπως υποστηρίζουν κάποιοι έμπειροι κατά τα άλλα πολιτικοί σχολιαστές του νησιού. Η εργασιακή του εμπειρία καταγράφεται από την ενασχόλησή του με την αυτοδιοίκηση από το 2006 έως σήμερα”, αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, ενώ τονίστηκαν τα παρακάτω. “Τα τελευταία 17 χρόνια έχει εργαστεί ως τεχνικός σύμβουλος σε μικρούς και μεγάλους Δήμους του Νοτίου Αιγαίου, σε Νομικά τους Πρόσωπα, στην τέως Νομαρχία Κυκλάδων και στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, υποστηρίζοντάς τους μεταξύ άλλων στην εξεύρεση χρηματοδοτήσεων, στην ωρίμανση και διαχείριση των έργων τους, αλλά και στην εκπόνηση των επιχειρησιακών τους σχεδίων”. Ως εκ τούτου, επισημάνθηκε πως, “Έχοντας αποκομίσει πολυετή εμπειρία σε θέματα που απασχολούν την τοπική Αυτοδιοίκηση είναι σε θέση να γνωρίζει σε βάθος τη δομή και τη λειτουργία των Δήμων, αλλά και τον τρόπο που αυτοί, μπορούν μέσα από έργα και δράσεις να συμβάλουν στην ανάπτυξη ενός τόπου”.

Ισχυρή ομάδα για τη Σύρο της ανάπτυξης

Εν συνεχεία, μίλησε ο ίδιος, δίνοντας απαντήσεις πρώτα, αναφορικά με όσα του καταλόγισαν, πως μέχρι πρότινος, δεν εμφάνιζε τον συνδυασμό του. “Η απάντηση είναι απλή. Εργαζόμασταν εντατικά, μεθοδικά και στοχευμένα, για να καταρτίσουμε το πρόγραμμα δράσεων της επόμενης μέρας, αλλά και το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού μας, μεγάλο μέρος του οποίου παρουσιάζουμε σήμερα”, υπογράμμισε, λέγοντας μάλιστα πως είναι ένα ψηφοδέλτιο, “για το οποίο δηλώνω περήφανος, ένα ψηφοδέλτιο το οποίο το χαρακτηρίζει η ποιότητα. Η ποιότητα και η ικανότητα των υποψηφίων μας να φέρουν εις πέρας οτιδήποτε τους ανατεθεί”.

Δίνοντας μάλιστα το στίγμα του για την πορεία του συνδυασμού του, απηύθυνε μήνυμα νίκης, σημειώνοντας τα εξής: “Όλοι εμείς, εργαστήκαμε μαζί τον τελευταίο χρόνο και γίναμε ομάδα. Αυτή η ομάδα έχει όλα τα εχέγγυα να ανταπεξέλθει την επόμενη ημέρα των εκλογών. Αυτοί οι άνθρωποι που θα παρουσιάσουμε είναι οι άνθρωποι που μπορούν να φέρουν τη Σύρο, ως πρωτεύουσα των Κυκλάδων, στην θέση που της αρμόζει”.

Παντρεύονται” η ορμή για προσφορά με την εμπειρία

Εστιάζοντας στα πρόσωπα του συνδυασμού του, ο ίδιος ανέφερε αναλυτικότερα: “Κατορθώσαμε να πείσουμε ανθρώπους που ήταν εκτός πολιτικής, να συμμετέχουν στις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση. Και κάνουν το τολμηρό βήμα, να εκτεθούν στην κρίση των πολιτών”. Και πρόσθεσε πως, “πέρα από τους νέους στην πολιτική, η ομάδα περιλαμβάνει και έμπειρους αυτοδιοικητικούς. Όπως οι νέοι στην πολιτική που έχουν ορμή και όρεξη, έτσι και οι έμπειροι αυτοδιοικητικοί με τη γνώση και τη σύνεση, θα βάλουν κι αυτοί τα απαραίτητα συστατικά της “συνταγής” ώστε να έχουμε το τέλειο μείγμα”.

Ενδεικτικά αξίζει να σημειωθεί για τον συνδυασμό του κ. Ρώτα πως από τα νέα πρόσωπα που θα δώσουν τη “μάχη” των εκλογών για τον Δήμο Σύρου - Ερμούπολης είναι η Μαρία Μαυρίκου, ο Αντρέας Φρέρης, ο Νίκος Ψαρρός, ενώ υποψήφιοι με εμπειρία είναι μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Κεράνης, η Αγγελική Πρίντεζη, ο Παναγιώτης Κουταβάς.

“Ο καθένας στο είδος του, στον τομέα του αλλά και στην κοινωνία έχει πολύ καλή έξωθεν μαρτυρία και έχουν όλοι την δική τους ξεχωριστή διαδρομή. Είναι ένας συνδυασμός αντιπροσωπευτικός όλης της κοινωνίας,γεωγραφικά, κοινωνικά και επαγγελματικά”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ρώτας.

Οι πρώτοι 50 υποψήφιοι

Αναλυτικά οι πρώτοι 50 υποψήφιοι με τον Άρη Ρώτα και τον συνδυασμό “Με σχέδιο για τη Σύρο” είναι οι ακόλουθοι:

1. Αντώνης Αγγέλικας, επιχειρηματίας

2. Νίκος Βαβουράκης, ιδιωτικός υπάλληλος

3. Ισίδωρος Βακόνδιος, ιδιωτικός υπάλληλος – χειριστής μηχανημάτων

4. Κωνσταντίνος Βαμβακούρης, ηλεκτρολόγος, συνταξιούχος

5. Γιάννης Βουτσίνος, επιχειρηματίας τουρισμού και εμπορίου

6. Αννέτα Βουτσίνου, παιδαγωγός προσχολικής ηλικίας

7. Ευαγγελία Γάγκου, υπάλληλος ΔΥΠΑ, πρώην ΟΑΕΔ

8. Μάνος Γεωργίου, επιχειρηματίας

9. Στέλλα Γιαλόγλου, καθηγήτρια πιάνου και ανωτάτων θεωρητικών

10. Μαίρη Γιαννοπούλου, επιχειρηματίας, γυμνάστρια

11. Μαρία Δουράτσου, γυναικολόγος

12. Ιωάννης Θαλασσινός, συνταξιούχος ΔΕΗ

13. Λάμπρος Καγιαβάς, ναυτιλιακά

14. Αχιλλέας Καλαϊτζής, επιχειρηματίας, διοίκηση επιχειρήσεων

15. Δημήτρης Καραγιάννης, εκπαιδευτικός

16. Γιάννης Κεράνης, φυσικοθεραπευτής

17. Φλώρα Περτέση - Κοντού, επιχειρηματίας

18. Κατερίνα Κοντινοπούλου, μοριακή βιολόγος

19. Παναγιώτης Κουταβάς, πολιτικός μηχανικός

20. Αντωνία Λούβαρη, ιδιωτική υπάλληλος

21. Μάριος Μαραγκός, παραγωγός αγροτικών προϊόντων

22. Κανδιώ Μαραγκού, δικηγόρος

23. Μαρκελίνα (Λίνα) Μαραγκού, σπουδάστρια νοσηλευτικής

24. Μαρία Μαυρίκου, Δρ. Οικονομολόγος, πολιτικός επιστήμων

25. Σμαράγδα (Σμαρώ) Μελεμενή, κομμώτρια

26. Φλώρα Μπαρμπέτα, ιδιωτική υπάλληλος, επικοινωνιολόγος

27. Δημήτρης Μπουζικάκος, ιδιωτικός υπάλληλος

28. Σοφία Νομικού, ηθοποιός

29. Δημήτρης Ξαγοράρης, ελεύθερος επαγγελματίας

30. Ανθούλα Ξενάκη, συνταξιούχος ΟΤΕ

31. Αντρέας Παγώνης, υπάλληλος Υπουργείου Τουρισμού

32. Ειρήνη Πατινιώτη, ιδιωτική υπάλληλος

33. Αγγελική Πρίντεζη, πρώην τραπεζικός υπάλληλος

34. Τερέζα Πρίντεζη, οικιακά

35. Αντώνης Πρίντεζης, δύτης, ναυαγοσώστης

36. Αντώνης Ρηγούτσος, συνταξιούχος

37. Χριστίνα Ρηγούτσου, ψηχολόγος

38. Γιώργος Ρούσσος, πρ. Μαχητικών αθλημάτων και fitness

39. Ισίδωρος Ρούσσος, επιχειρηματίας

40. Σεβαστιανός Ρούσσος, ασφαλιστικός σύμβουλος

41. Χάρης Σαβρακίδης, προπονητής αντισφαίρισης (τένις), περιβαλλοντολόγος

42. Άρτεμις Σερεμέτη – Νινιού, συνταξιούχος

43. Τζώρτζης Φαρδέλλας, ιατρός, γενικός χειρουργός

44. Ευαγγελία Φιλιπποπολίτου, ιδιωτική υπάλληλος

45. Μαιρηλίνα Φρέρη, υπ. Δημοσίων σχέσεων

46. Ανδρέας Φρέρης, επιχειρηματίας

47. Λουκάς Φρέρης, πολιτικός μηχανικός ΑΠΘ

48. Γιώργος Φώσκολος, επιχειρηματίας

49. Νίκος Χατζαντώνης, ιδιωτικός υπάλληλος

50. Νίκος Ψαρρός, επιχειρηματίας