Συνάντηση στην Αθήνα για τον Αλέξη Αθανασίου με εταιρείες που "τρέχουν" το master plan

  • Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023 - 14:11
  • /   Eνημέρωση: 4 Δεκ. 2023 - 15:17

Σε συνέχεια σειράς συναντήσεων εργασίας που πραγματοποιεί στην Αθήνα ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Αλέξης Αθανασίου, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 27/11, συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν και στελέχη της νεοεκλεγείσας Δημοτικής Αρχής, με την εταιρεία μελετητών- μηχανικών “ΜΑΡΝΕΤ”, η οποία μαζί με τις εταιρείες “ΤΡΙΤΩΝ” και “ROGAN” έχουν αναλάβει την αδειοδότηση του λειτουργικού σχεδιασμού Λιμένα Ερμούπολης, - το γνωστό σε όλους πλέον ως Master plan- ζήτημα που απασχολεί ήδη, όλες τις Δημοτικές Αρχές εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των εταιρειών, από την MARNET, κ. Χάρης Αντωνόπουλος και κα. Αγγελική Χιώνη, από την ΤΡΙΤΩΝ, κ. Νίκος Παναγόπουλος και από τη ROGAN, κ. Αντώνης Μπουτάτης.

Εκτενής υπήρξε η αναφορά στα προβλήματα που κατά καιρούς έχουν τεθεί από διάφορους φορείς των αρμόδιων Υπουργείων και τα οποία –σύμφωνα πάντοτε με την εκτίμηση των μελετητών- δεν αποτελούν ανυπέρβλητα εμπόδια ικανά να αποτρέψουν, κυρίως,  τη μελλοντική μεταφορά του ακτοπλοϊκού λιμένα της Ερμούπολης, στη θέση «Λαδόπουλου».

Κατά κοινή ομολογία όλων των συμμετεχόντων στη συζήτηση, κατέστη ξεκάθαρο το πόσο σημαντικό είναι να εγκριθεί και να αδειοδοτηθεί ο συγκεκριμένος σχεδιασμός, καθώς τα οφέλη που θα προκύψουν είναι εξαιρετικά σημαντικά και καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου, τόσο σε ό,τι αφορά στη λειτουργία της πόλης άλλα και σε ότι αφορά στη γενικότερη και ευρύτερη ανάπτυξη της νότιας αλλά και της βόρειας λιμενολεκάνης της Ερμούπολης.

Στην ίδια συνάντηση, παρουσιάστηκε επίσης από τους μελετητές της ΜΑΡΝΕΤ, προσχέδιο επέκτασης της μαρίνας του Φοίνικα, σχεδιασμός που όταν ολοκληρωθεί θα τεθεί ασφαλώς σε διαβούλευση, προκειμένου η Σύρος να αποκτήσει μια ακόμη σοβαρή λιμενική υποδομή προς όφελος της τοπικής οικονομίας αλλά και της εν γένει  τουριστικής αναβάθμισης και ανάπτυξης, που αποτελούν κομβικές επιλογές της δημοτικής παράταξης «Αναγέννησί μας».