Θα συνεχιστεί το έργο, σύμφωνα με όσα αποφάσισαν Δήμος Σύρου – Ερμούπολης και εργολάβος στη χθεσινή συνάντηση στην Τεχνική Υπηρεσία

Μπαίνει το γεωτρύπανο στον δρόμο του Βούρλη

Μέχρι τα μέσα Μαΐου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η παρέμβαση

Κανονικά θα συνεχιστεί η υλοποίηση του έργου στον δρόμο της περιοχής του Βούρλη και μάλιστα σε διάστημα 15 ημερών από σήμερα, καθώς σύμφωνα με τις δηλώσεις του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, Φραγκίσκου Βακόνδιου στην “Κοινή Γνώμη”, ο εργολάβος δεσμεύθηκε να φέρει το γεωτρύπανο στο νησί μέχρι την 1η Μαρτίου.

Χθες το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Δημοτικής Αρχής με τον ανάδοχο του έργου για να αποφασιστεί η πορεία ή μη, των εργασιών, με φόντο τον γενικότερο προβληματισμό που υπήρχε σχετικά με το αν το γεωτρύπανο με τις δονήσεις που θα προκαλέσει στον δρόμο, μπορεί να οδηγήσει στην αποκόλληση του τοίχου αντιστήριξης.

Σύμφωνα με τις απαντήσεις του κ. Βακόνδιου, ο εργολάβος θα συνεχίσει βάσει της εγκεκριμένης μελέτης του έργου και αν προκληθεί οποιοδήποτε πρόβλημα, η Τεχνική Υπηρεσία θα κληθεί να το διαχειριστεί και να το αντιμετωπίσει σε επίπεδο συντονισμού κινήσεων.

Στη συνάντηση ήταν και ο δήμαρχος, Αλέξης Αθανασίου, αντιδήμαρχοι του Δήμου, καθώς επίσης ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Άρης Ρώτας και ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Παύλος Χρυσαφίδης.

Είμαστε στην τελική φάση και ελπίζουμε πως όλα θα πάνε καλά”

“Μας διαβεβαίωσε ο εργολάβος ότι από την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσει την προεργασία για να έρθει το γεωτρύπανο μέχρι την 1η Μαρτίου”, ανέφερε σε απόλυτο τόνο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος προς την εφημερίδα, ερωτηθείς να ενημερώσει για την εξέλιξη του έργου.

Ειδικότερα, για τον προβληματισμό όσον αφορά στο γεωτρύπανο, ο ίδιος σημείωσε τα εξής: “Τέθηκαν επί τάπητος προβληματισμοί. Υπάρχει η μελέτη του έργου και θα πάμε να την εφαρμόσουμε. Υπάρχει και τεχνογνωσία όσον αφορά στο έργο. Υπάρχουν προβληματισμοί, αλλά θα είναι και η Τεχνική Υπηρεσία κοντά. Αν δούμε προβλήματα, θα είμαστε εκεί”.

Στην ερώτηση ποια ήταν η θέση του εργολάβου, ο κ. Βακόνδιος επανέλαβε πως μετέφερε τον σχετικό προβληματισμό, ωστόσο, μιλώντας για το τι ζήτησε ο Δήμος, πρόσθεσε: “Του ζητήσαμε να προχωρήσει άμεσα και βάσει της μελέτης που έχουμε παραλάβει”. Υπενθύμισε μάλιστα πως, “τη μελέτη την παρέλαβε ο Δήμος το 2020, εγκρίθηκε τότε από το Δημοτικό Συμβούλιο, οπότε είμαστε στο τελικό στάδιο”.

Σχετικά με το ενδεχόμενο(;) πρόκλησης προβλημάτων, κλήθηκε να είναι πιο σαφής για τη στάση του Δήμου. “Αναλόγως, αν δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα, θα δούμε τι θα γίνει”, σημείωσε, μιλώντας για το χρονοδιάγραμμα του έργου. “Υπήρξε ένα γενικό περίγραμμα για την υλοποίηση του έργου. Θέλει περίπου έναν μήνα για τη διάτρηση του εδάφους και να κάνει τις πασσαλομπήξεις και ακόμη έναν μήνα για να γίνει η πλάκα του οδοστρώματος και η ασφαλτόστρωση. Ουσιαστικά μέχρι τα μέσα Μαΐου θα έχει ολοκληρωθεί, αν δεν υπάρξουν προβλήματα. Άρα, ο αρχικός σχεδιασμός είναι για 2,5 μήνες εργασιών”.

Ο κ. Βακόνδιος εν αναμονή πλέον της παρουσίας του εργολάβου στο σημείο, έκλεισε τις δηλώσεις του λέγοντας: “Είναι ένα σημαντικό έργο. Πρέπει να ολοκληρωθεί γιατί όντως έχει δημιουργήσει πρόβλημα στην περιοχή και έχει κόψει την πόλη στα δύο. Ζητάμε και την κατανόηση του κόσμου για να τελειώσουμε. Είμαστε στην τελική φάση και ελπίζουμε πως όλα θα πάνε καλά”.