Σύρος: Συνάντηση εργασίας για την κρουαζιέρα από το Επιμελητήριο Κυκλάδων και παραγωγικούς φορείς

  • Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024 - 10:53

Συνάντηση εργασίας για την καλύτερη ενημέρωση όσων ασχολούνται με την κρουαζιέρα στη Σύρο πραγματοποίησε τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου το Επιμελητήριο Κυκλάδων.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Σύρου και τον Σύλλογο Επαγγελματιών Επισιτισμού Σύρου «Τερψιχόρη», στο πλαίσιο των συναντήσεων που πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα μεταξύ των παραγωγικών φορέων-μελών του Επιμελητηρίου Κυκλάδων προκειμένου να υπάρξει διευρυμένη συνεργασία και από κοινού δράσεις για την καλύτερη αντιμετώπιση όλων των θεμάτων που απασχολούν την επιχειρηματική κοινότητα του νησιού.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για τις εξελίξεις στη διεθνή κρουαζιέρα από τον εμπειρογνώμονα και σύμβουλο ανάπτυξης διεθνούς κρουαζιέρας του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Χρήστο Νικολαΐδη, με στόχο την καλύτερη προετοιμασία των επιχειρήσεων για την κρουαζιέρα στη Σύρο, ενόψει των αναμενόμενων αφίξεων το 2024.

Τη συνάντηση παρακολούθησε μεγάλος αριθμός συμμετεχόντων που ασχολούνται άμεσα ή έμμεσα με την κρουαζιέρα, οι οποίοι παραβρέθηκαν στη συνεδριακή αίθουσα «Βαλμά» ή συνδέθηκαν διαδικτυακά.

Στη συζήτηση που ακολούθησε τέθηκαν προς συζήτηση θέματα που αφορούν τόσο τις υποδομές όσο και τις προσφερόμενες υπηρεσίες προς τους επιβάτες τις κρουαζιέρας. Επίσης, έγινε αναφορά σε καλές πρακτικές και ιδέες που μπορούν να υιοθετήσουν τόσο οι πράκτορες όσο και οι επιχειρήσεις ξεχωριστά προκειμένου ο προορισμός της Σύρου να καταστεί περισσότερο ελκυστικός.

Τέλος, το Επιμελητήριο Κυκλάδων ανακοίνωσε μια σειρά από εξειδικευμένα σεμινάρια για τα μέλη του, που θα τους βοηθήσουν στην καλύτερη προετοιμασία των επιχειρήσεων ενόψει της νέας τουριστικής σεζόν γενικότερα, όπως:

Σχεδιασμός εσωτερικών χώρων καταστημάτων, διαμόρφωση και φωτισμός βιτρίνας.

Βασικές αρχές και εργαλεία κοστολόγησης: από τη θεωρία στην πράξη.

Βασικά εργαλεία σύγχρονης ψηφιακής προβολής, όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη, και πώς εφαρμόζεται στη λειτουργία μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Πώς κάνω το κατάλυμά μου προορισμό με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Σεμινάριο Bartending.

Σεμινάριο Barista.

Σεμινάριο housekeeping (αφορά κυρίως μικρά καταλύματα).

Σύντομα θα ακολουθήσουν σχετικές ανακοινώσεις για τις αναλυτικές ημερομηνίες των παραπάνω σεμιναρίων.