Σύρος: Η Ρόζα Ξανθάκη με αφορμή τις αντιδράσεις των πολιτών του Δανακού

  • Τρίτη, 5 Μαρτίου, 2024 - 11:31

Ανακοίνωση εξέδωσε η δημοτική σύμβουλος και μέλος της Δημοτικής Αρχής, Ρόζα Ξανθάκη με αφορμή την υπόθεση των αντιδράσεων που έχουν προκύψει από πολλούς κατοίκους στον Δανακό, για επαγγελματική δραστηριότητα του συζύγου της. 

Συγκεκριμένα, αντιδρούν 50 κάτοικοι εκ των οποίων προσφάτως οι 30 κάλεσαν τον δήμαρχο Σύρου - Ερμούπολης, Αλέξη Αθανασίου σε συνάντηση, ζητώντας του να μην ικανοποιήσει τα αιτήματα του συζύγου της για παροχή αδειών σχετικά με την υλοποίηση έργου που θα μεταφέρει σημαντικές ποσότητες νερού από  τον υδροφόρο ορίζοντα του Δανακού για ανάγκες άρδευσης σε εκτάσεις του στον Φοίνικα. Οι κάτοικοι αντιδρούν τονίζοντας πως θα "στερέψει" ο Δανακός. 

Υπενθυμίζεται πως ο σύζυγος της δημοτικής συμβούλου διαθέτει γεώτρηση στην περιοχή του Δανακού με σχετική άδεια, αλλά δεν έχει λάβει προς το παρόν καμία άδεια για την υλοποίηση του δικτύου για τη μεταφορά νερού. 

Η αρμόδια Κοινότητα Γαλησσά συνεδρίασε εκτάκτως και τοποθετήθηκε υπέρ των αντιδρώντων. 

Διαβάστε αναλυτικά εδώ το ρεπορτάζ της Κοινής Γνώμης. 

Η γραπτή δήλωσή - απάντηση της Ρόζας Ξανθάκη  

Όπως πολύ καλά γνωρίζει η κοινωνία της Σύρου, είμαι από τους ανθρώπους που πολιτικά περιορίζομαι στις πράξεις και όχι στα λόγια. Η στάση μου αυτή είναι διαχρονική και αξιολογήθηκε στις πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις, οι οποίες μου επέτρεψαν να συμμετάσχω στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Φαίνεται ότι η πορεία μου στην τοπική αυτοδιοίκηση ενόχλησε κάποιους, οι οποίοι δεν δίστασαν να εκμεταλλευτούν πολιτικά ένα ζήτημα το οποίο έχει ανακύψει στην επαγγελματική δραστηριότητα του συζύγου μου και προσπαθούν με λασπολογία και ανήθικη φημολογία να σπιλώσουν την πολιτική μου υπόσταση.

Είμαι μέλος αγροτικής οικογένειας και είμαι περήφανη για αυτό, ο σύζυγός μου είναι αγρότης στο επάγγελμα, από τους ελάχιστους εναπομείναντες στο νησί της Σύρου και όπως όλοι, παλεύουμε και εμείς σε δύσκολες εποχές, για την επιβίωσή μας. Στα πλαίσια της άσκησης της επαγγελματικής του δραστηριότητας, προέβη σε απολύτως νόμιμες ενέργειες, προκειμένου να του επιτραπεί η περιορισμένη άντληση ύδατος από ιδιωτική γεώτρηση, για να μπορέσει να υποστηρίξει τις καλλιέργειές του, και αυτό δημιούργησε αντιδράσεις σε μια μερίδα ανθρώπων, οι περισσότεροι εκ των οποίων δεν είναι καν αγρότες και δεν μπορώ να γνωρίζω, αλλά ο καθένας μπορεί να φανταστεί, τι συμφέροντα θέλουν να εξυπηρετήσουν. Στο σημείο αυτό δηλώνω ότι ο σύζυγός μου διαθέτει νόμιμες άδειες για όλες του τις ενέργειες και μάλιστα τις έλαβε σε χρόνο που προσωπικά δεν είχα καμία εμπλοκή με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Αναρωτιέμαι λοιπόν, γιατί θα πρέπει να σταματήσει ένα αγρότης τη νόμιμη δραστηριότητά του επειδή η σύζυγός του τυχαίνει να είναι δημοτική σύμβουλος, ενώ διαθέτει για όλα νόμιμες άδειες;

Ποιος είναι αυτός που πιστεύει ότι έχει το δικαίωμα να προβαίνει σε πολιτικούς εκβιασμούς και να απαιτεί τη διακοπή μιας νόμιμης επαγγελματικής δραστηριότητας, απειλώντας ότι θα «κρεμάσει στα μανταλάκια» μια δημοτική σύμβουλο;

Ποιος είναι αυτός που θεωρεί ότι είναι ανήθικο για μια δημοτική σύμβουλο να επιτρέπει στο σύζυγό της να κάνει τη δουλειά του με νόμιμες άδειες , οι οποίες μάλιστα δεν χορηγήθηκαν από το Δήμο;

Ποιος είναι αυτός που ειλικρινά έχει το δικαίωμα να διαπομπεύει μια δημοτική σύμβουλο και να την εκβιάζει πολιτικά, προκειμένου να σταματήσει με ανήθικο τρόπο τη νόμιμη επαγγελματική δραστηριότητα του συζύγου της, η οποία μάλιστα δεν έχει την παραμικρή σχέση με το Δήμο; Αγρότης είναι ο σύζυγός μου κύριοι, όχι εργολάβος δημοσίων ή δημοτικών έργων!

Επειδή λοιπόν προέρχομαι από τα λαϊκά στρώματα της κοινωνίας και είναι τιμή μου, θα θυμίσω στους «πολιτικούς εκβιαστές» μου , τι λέει ο σοφός λαός για το τι περιέχουν τα δοχεία που κάνουν τον μεγαλύτερο θόρυβο! Δυστυχώς για αυτούς, δεν μπορούν να τα βάλουν μαζί μου, γιατί απλούστατα δεν μπορούν να τα βάλουν με τη νομιμότητα.

 

ΡΟΖΑ ΞΑΝΘΑΚΗ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΔΗΜΟΥ ΣΥΡΟΥ- ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ

Ετικέτες: