Αποκλεισμένη παραμένει η περιοχή του Βούρλη έως ότου ολοκληρωθούν οι προγραμματισμένες παρεμβάσεις

Χωρίς έξτρα mini bus και κλειστός ο δρόμος μέχρι το Πάσχα

Θετική πλέον η πρόοδος των εργασιών, σύμφωνα με τον δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης, Αλέξη Αθανασίου

Σε καθεστώς απόλυτου αποκλεισμού θα παραμείνει ο δρόμος του Βούρλη μέχρι και το Πάσχα, οπότε και γίνεται προσπάθεια να δοθεί τότε(!) στην κυκλοφορία χωρίς την ασφαλτόστρωση, με το αίτημα των κατοίκων για προγραμματισμό επιπλέον δρομολογίων mini bus, να μένει αναπάντητο(!) από τη Δημοτική Αρχή Σύρου – Ερμούπολης, παρά την πολύ μεγάλη ταλαιπωρία που έχουν υποστεί οι πολίτες μέχρι σήμερα.  

Ειδικότερα, τον τελευταίο μήνα οι κάτοικοι της περιοχής, αλλά και της Δόξας και του Βροντάδου, δεν έχουν τη δυνατότητα να διέρχονται ούτε πεζή από το σημείο των εργασιών, καθώς συνολικά ο δρόμος αποτελεί εργοτάξιο, στο οποίο βρίσκεται το γεωτρύπανο που ολοκληρώνει σήμερα τις πασσαλομπήξεις.

Δεδομένου του απόλυτου αποκλεισμού και καθώς ηλικιωμένοι, άτομα με κινητικά προβλήματα αλλά και γονείς με μικρά παιδιά και καρότσια, αδυνατούν να μετακινούνται εναλλακτικά, από τα απότομα και πολλά σε αριθμό σκαλοπάτια, 67 άτομα έκαναν γραπτό αίτημα στον Δήμο για πύκνωση των δρομολογίων της αστικής συγκοινωνίας, που εξυπηρετούν Βροντάδο και Δόξα. Ειδικότερα, ζήτησαν δρομολόγια τουλάχιστον ανά μία ώρα.

Σύμφωνα με όσα δηλώνει στην “Κοινή Γνώμη” ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Φραγκίσκος Βακόνδιος, η αύξηση των δρομολογίων των mini bus, δεν φαίνεται να είναι εφικτή λύση, εξηγώντας πως γι' αυτό τον λόγο η σημερινή Δημοτική Αρχή, πιέζει ώστε να κλείσει το έργο το ταχύτερο και να διέρχονται οι πολίτες με ασφάλεια.

Βάσει της εκτίμησης που έκανε ο ίδιος, αλλά και ο δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Αλέξης Αθανασίου, χθες με δηλώσεις τους προς τα ΜΜΕ - σε συνέχεια επαφής με τον εργολάβο, αλλά και μετά από αυτοψία στην περιοχή -, ο δρόμος θα μπορεί να δοθεί στην κυκλοφορία πριν το Πάσχα.

Μέχρι τότε, δυστυχώς, οι πολίτες μοιραία θα υποστούν την ίδια ταλαιπωρία που αντιμετωπίζουν το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Υπενθυμίζεται πως ο δρόμος έχει μετατραπεί σε εργοτάξιο ξανά τους τελευταίους επτά μήνες, ενώ από αρχές Μαρτίου, δεν χρησιμοποιούνται ούτε τα πεζοδρόμια.  

“Αν είναι δυνατόν, να ανοίξει ο δρόμος το Πάσχα”

Για τον στόχο της Δημοτικής Αρχής και της Τεχνικής Υπηρεσίας, να δοθεί ο δρόμος σε κυκλοφορία πριν το Πάσχα, έκανε αρχικά αναφορά ο κ. Βακόνδιος. “Ουσιαστικά είμαστε στο πιο δύσκολο κομμάτι του έργου που ήταν οι πάσσαλοι. Αυτό ολοκληρώνεται αύριο και εντός προθεσμιών. Είναι για εμάς ανακούφιση”, τόνισε, λέγοντας παράλληλα πως, “αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να συντονίσουμε όλες τις απαραίτητες εργασίες, ώστε το συντομότερο δυνατό να ανοίξει ξανά ο δρόμος. Αν είναι δυνατόν και το Πάσχα, προσωρινά, αν τα καταφέρουμε”. Ως εκ τούτου, πρόσθεσε πως, “εντός του υπόλοιπου διαστήματος, θέλουμε να γίνουν και τα υπόλοιπα, το τελικό φινίρισμα για να ολοκληρωθεί και το έργο. Είναι σημαντικό για εμάς και ο κόσμος θα “ανασάνει” με την ολοκλήρωσή του”.

Ευχαριστίες προς πάσα πλευρά και στους κατοίκους

Από την πλευρά του, ο κ. Αθανασίου – πλαισιωμένος από πολλά στελέχη της Δημοτικής Αρχής -, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς πάσα πλευρά, τόσο για την ικανοποιητική πλέον(!) εξέλιξη του έργου, όσο και προς τους κατοίκους γιατί έχουν υποστεί σοβαρή ταλαιπωρία. “Από πλευράς μου, μόνο ευχαριστίες θέλω να πω. Καταρχάς στον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Φραγκίσκο Βακόνδιο, στην Τεχνική Υπηρεσία και στον εργολάβο. Είμαι υποχρεωμένος να το πω, καθώς, παρότι παρατηρήθηκε μία καθυστέρηση αρκετών μηνών, όταν ξεκίνησε το έργο, πραγματικά άρχισε και ολοκληρώνεται, όπως είπε και ο αντιδήμαρχος, στο δυσκολότερό του  σημείο, που ήταν οι 28 πασσαλομπήξεις.

Επίσης, μεγάλες ευχαριστίες στον αντιδήμαρχο Καθημερινότητας και Μικρών Έργων, Γιάννη Μαραγκό. Είναι ένας άνθρωπος που ήταν εδώ σχεδόν καθημερινά, βοηθώντας την Τεχνική Υπηρεσία, τον αντιδήμαρχο και σε όλα τα κυκλοφοριακά. Ενημέρωνε τους πάντες.

Ακόμη, μεγάλες ευχαριστίες στον κόσμο, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε εκ των πραγμάτων όταν κόβεται η πόλη στα δύο για επτά μήνες και μιλάμε για γειτονιές που έχουν πληθυσμό πάνω από εδώ”.

Συμπλήρωσε μάλιστα πως, “στη δική μας θητεία προσπαθήσαμε να πάμε όσο πιο γρήγορα μπορούσαμε”.

Χωρίς ασφαλτόστρωση η αρχική χρήση  

Για το τι ακολουθεί και για τον χρόνο που θα ανοίξει ο δρόμος, ο κ. Αθανασίου επεσήμανε τα εξής: “Να πω ότι η προσπάθεια τώρα, αφού έχει τελειώσει και η τελευταία πασσαλόμπηξη, είναι να κάνουμε ό,τι μπορούμε μέσα στις επόμενες  δύο ή τρεις εβδομάδες, ώστε να δοθεί ο δρόμος σε κυκλοφορία, χωρίς άσφαλτο. Να εξυπηρετηθούν και οι γειτονιές που μας ενδιαφέρουν κυρίως, αλλά και οι επισκέπτες μας, από αυτό εδώ το κομμάτι του δικτύου, με ασφαλή τρόπο”.

Ευχαριστώντας τέλος, όλα τα μέλη της Δημοτικής Αρχής και κυρίως τους αντιδημάρχους Φραγκίσκο Βακόνδιο και Γιάννη Μαραγκό, ο δήμαρχος, πρόσθεσε: “Εύχομαι και το τελευταίο στάδιό του, να πάει καλά – που είναι ο τελευταίος πάσσαλος – και τα υπόλοιπα, δηλαδή κάποια σπασίματα του δρόμου για να περάσει νέος αγωγός αποχέτευσης και κάποιες άλλες μικρές εργασίες που πρέπει να γίνουν από τον εργολάβο, να “τρέξουν” όλα καλά και να δούμε ανοικτό τον δρόμο πριν το Πάσχα”.

Κανένα επιπλέον δρομολόγιο mini bus 

Η δυσκολία της τροποποίησης των δρομολογίων των mini bus, προκειμένου να αυξηθούν σε αριθμό όσα θα εξυπηρετήσουν το Βροντάδο και τη Δόξα έως ότου ανοίξει ο δρόμος, ήρθε στο προσκήνιο, σε συνέχεια των απαντήσεων του αντιδημάρχου, κ. Βακόνδιου προς την “Κοινή Γνώμη”. Με αφορμή το αίτημα 67 πολιτών να υπάρξουν επιπλέον δρομολόγια, αφού ο δρόμος παραμένει πλήρως αποκλεισμένος, ο αντιδήμαρχος απάντησε: “Είχαν ζητήσει επιπλέον δρομολόγια mini bus όταν κλείστηκε ο δρόμος αρχές Μαρτίου. Περιμέναμε να δούμε την εξέλιξη. Η εξέλιξη θεωρώ πως είναι ικανοποιητική. Οπότε τη δεδομένη στιγμή, προσπαθούμε να συντονίσουμε, ώστε τις επόμενες 20 μέρες να ανοίξει ο δρόμος, να δοθεί σε κυκλοφορία έστω προσωρινά χωρίς ασφαλτόστρωση. Αν δεν τα καταφέρουμε σε αυτό το διάστημα, θα δούμε τι άλλο μπορούμε να κάνουμε”.

Επανέλαβε μάλιστα πως, “δεν είναι εύκολο” να μπουν επιπλέον δρομολόγια, εξηγώντας πως, “επειδή τη δεδομένη στιγμή το έργο είναι σε εξέλιξη και φαίνεται ότι πάει καλά, προσανατολιζόμαστε να τελειώσει το έργο και να δώσουμε τον δρόμο”. Ο αντιδήμαρχος, έκλεισε τις απαντήσεις του, ζητώντας επιπλέον κατανόηση από τους πολίτες. “Λίγη ακόμη υπομονή από τους κατοίκους, ζητάμε την κατανόησή τους. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν”, επεσήμανε, λέγοντας τέλος πως στο απευκταίο σενάριο που δεν ανοίξει ο δρόμος πριν το Πάσχα, “θα το επανεξετάσουμε. Θέλουμε όμως να πάνε καλά. Έστω και από τα πεζοδρόμια, θα μπορεί να περνά ο κόσμος”.