Το Syroskidz και οι φίλοι του έδωσαν για τρίτη συνεχή χρονιά ραντεβού στην παραλία

Χαρά και ξεγνοιασιά εκεί… που σκάει το κύμα

Δύο ημέρες γεμάτες παιχνίδι, δημιουργία, αλλά και σωματική άσκηση προσέφερε στους μικρούς φίλους του το Παιδικό Φεστιβάλ Κυκλάδων Syroskidz.

Οι παραλίες Βάρης και Κινίου αποτέλεσαν τους σταθμούς της τρίτης κατά σειρά διοργάνωσης, η οποία ήταν αφιερωμένη στα παιδιά με αναπηρία και τον εθελοντισμό.

Αφηγήσεις παραμυθιών, κατασκευές, πειράματα, παρασκευή βοτάνων, θαλάσσια σπορ, ποδόσφαιρο, παιχνίδια στο νερό και πολλές ακόμη εκπλήξεις με τη συμμετοχή τοπικών φορέων που υποστηρίζουν κάθε χρόνο την πρωτοβουλία της Χρηστιάννας Πάπιτση, συνδιαρμόφωσαν ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων.

Ο φετινός κύκλος ολοκληρώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην Άνω Σύρο με ξενάγηση από τους Μικρούς Ξεναγούς του μεσαιωνικού οικισμού. Στο φεστιβάλ φιλοξενήθηκε η εθελοντική δράση «Η Σύρος αγκαλιάζει το Όραμα Ελπίδας», η οποία μας δίνει τη δυνατότητα να γίνουμε δότες μυελού των οστών και να χαρίσουμε ζωή μέσα από τη δική μας.

Το Αιγαίο μέσα από τη ματιά 70 μικρών καλλιτεχνών

Στην έναρξη του SyrosKidz3 εγκαινιάστηκε στην είσοδο της παραλίας της Βάρης η 5η Υπαίθρια Έκθεση Παιδικής Ζωγραφικής, η οποία θα διαρκέσει έως 19 Αυγούστου 2019. Με πινέλο τους… τη φαντασία, περισσότεροι από 70 μικροί καλλιτέχνες ζωγράφισαν το Αιγαίο και το στόλισαν με τα πιο όμορφα χρώματα.

Το Παιδικό Φεστιβάλ Κυκλάδων συνεχίζει τη συνεργασία του με την Παιδική Πινακοθήκη της Ελλάδας, που θα οδηγήσει έργα των παιδιών στην AEGEAN KIDS BIENNALE 2019, το ερχόμενο φθινόπωρο. Γι’ αυτό, υιοθετήθηκε το θέμα της στην Υπαίθρια Έκθεση Παιδικής Ζωγραφικής 5 που είναι «Αιγαίο, η θάλασσα των Ελλήνων»!

Η AEGEAN KIDS BIENNALE, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα διεθνούς εμβέλειας, που έχει βασικό στόχο την δημιουργία έργων τέχνης από παιδιά και νέους, αντλώντας έμπνευση από την απαράμιλλη ομορφιά, την πλούσια ιστορία, τα μαγευτικά χρώματα και το λαμπερό φως του Αιγαίου!

Τα περσινά έργα ήταν ανάμεσα σε άλλα στην Τελετή Έναρξης της 1ης Ολυμπιάδας Παιδικής Ζωγραφικής που φιλοξενήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο στις 20 Οκτωβρίου 2018. Η Ολυμπιάδα Παιδικής Ζωγραφικής 2018-2019 θα κορυφωθεί με μια λαμπερή τελετή βράβευσης την 1η Δεκεμβρίου 2019 στο Μουσείο Ακρόπολης.

Σημειώνεται ότι, στη φετινή υπαίθρια έκθεση χρησιμοποιήθηκαν καμβάδες από προηγούμενες διοργανώσεις, προκειμένου τα παιδιά να γνωρίσουν ακόμη περισσότερο την έννοια της ανακύκλωσης.