Η Ποσειδωνία εντάσσεται στη θεατρική «οικογένεια» του νησιού, ακολουθώντας το παράδειγμα κι άλλων χωριών με ανάλογη δράση

Η Σύρος αποκτά νέα θεατρική ομάδα

Ταξίδι σε καινούρια καλλιτεχνικά μονοπάτια ξεκινά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποσειδωνίας προσπαθώντας συνεχώς να αφουγκράζεται τις σκέψεις των μελών του και ταυτόχρονα να εξελίσσει τις δράσεις του, προσθέτοντας και από ένα νέο λιθαράκι.

Η δημιουργία θεατρικής ομάδας με το όνομα «Ποσειδών» αποτελεί πλέον γεγονός και δίνει την ευκαιρία στην Ποσειδωνία να συμπεριληφθεί στο θεατρικό χάρτη της Σύρου, ακολουθώντας τα βήματα κι άλλων χωριών του νησιού με ανάλογη παρουσία (Γαλησσάς, Βάρη).

Σε δηλώσεις του στην «Κοινή Γνώμη», ο πρόεδρος του Συλλόγου, Δημήτρης Νταλαχάνης εξηγεί ότι η σπίθα για  την πραγματοποίηση του εν λόγω εγχειρήματος άναψε από την επιθυμία των μελών του «Ποσειδώνα», που εξέφρασαν την επιθυμία να ασχοληθούν με τη θεατρική τέχνη. Συνοδοιπόροι σε αυτό το ταξίδι, η Γεωργία Ματσούκα, η οποία θα προετοιμάσει τους συμμετέχοντες και θα επιμεληθεί σκηνοθετικά τις παραστάσεις, καθώς και ο συντάκτης της «Κοινής Γνώμης», Αντώνης Μπούμπας ο οποίος θα γράψει το πρώτο έργο της ομάδας.

Πρώτη εμφάνιση του «Ποσειδώνα» την άνοιξη του 2020

Οι συναντήσεις της ομάδας πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποσειδωνίας. Τα μέλη, αρκετά εκ των οποίων θα ανέβουν για πρώτη φορά στο σανίδι, έρχονται σε επαφή με τη θεατρική τέχνη μέσω σχετικού παιχνιδιού με στόχο να ομογενοποιηθούν, ενώ στη συνέχεια θα διδαχτούν από τη συντονίστρια τον τρόπο με τον οποίο θα μπορέσουν στις απαιτήσεις του έργου που θα παραλάβουν στα χέρια τους.

«Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για τη συνεργασία μας με τη Γεωργία Ματσούκα, η οποία με τις γνώσεις και της εμπειρίες της θα στρώσει το έδαφος για την παρουσίαση της πρώτης μας παράστασης, την άνοιξη του 2020», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Νταλαχάνης, καθιστώντας γνωστό ότι η ομάδα αποτελείται μέχρι στιγμής από 12-13 ηθοποιούς και τρία ακόμη άτομα που επιθυμούν να βοηθήσουν την όλη διαδικασία από τα παρασκήνια. «Στόχος μας είναι να καλύπτουμε τις επιθυμίες των μελών και των φίλων μας και να εμπλουτίζουμε διαρκώς το πρόγραμμα δράσεών μας με νέες προτάσεις για το κοινό του νησιού μας» πρόσθεσε ο πρόεδρος, εκτιμώντας ότι «η σύσταση μιας θεατρικής ομάδας ήταν κάτι που έλειπε από την Ποσειδωνία μέχρι και σήμερα».

Με τη σειρά της η κ. Ματσούκα δηλώνει το ίδιο χαρούμενη για την απόφαση του Συλλόγου να μπει στα θεατρικά «χωράφια», κάνοντας λόγο για ορεξάτα μέλη, που έχουν τη διάθεση να μάθουν, να δημιουργήσουν και να εκφραστούν μέσα από τη θεατρική τέχνη, που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.