Τέσσερα χρυσά μετάλλια για τις Κυκλάδες στην 1η Ολυμπιάδα Παιδικής Ζωγραφικής

Μικροί «ολυμπιονίκες» της Τέχνης από Σύρο και Νάξο

Από τα φωτεινά χαμόγελα των μικρών «ολυμπιονικών» της τέχνης ακτινοβόλησε το Μουσείο της Ακρόπολης, κατά την τελετή απονομής μεταλλίων της 1ης Ολυμπιάδας Παιδικής Ζωγραφικής.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης διακρίθηκαν τα έργα που ξεχώρισαν μέσα από τον θεσμό της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας.

Οι μικροί καλλιτέχνες της εμπνεύστηκαν με αφορμή την συμπλήρωση 160 χρόνων από την παγκόσμια ελληνική πρωτοπορία των Πρώτων Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων του 1859 και φιλοτέχνησαν έργα αφιερωμένα στα ύψιστα ιδεώδη της άμιλλας, της αλληλεγγύης, της ειρήνης, της εκεχειρίας, της συμμετοχής, της πειθαρχίας, της επιμονής, της προσπάθειας, της φιλίας, της ισότητας, του σεβασμού, της αδελφοσύνης, του ευ αγωνίζεσθαι, των διαπολιτισμικών σχέσεων, της συνύπαρξης, της παιδείας».

Στόχος αυτής της προσπάθειας ήταν η παραγωγή έργων που αγκαλιάζουν την ιστορία της χώρας μας, που διδάσκονται από τα ηρωικά επιτεύγματα της, ώστε το μέλλον να δημιουργήσει φωτεινές προοπτικές και ελπιδοφόρες προσδοκίες.

Η 1η Ολυμπιάδας Παιδικής Ζωγραφικής, υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, ξεκίνησε στις 20 Οκτωβρίου 2018, στο Ζάππειο Μέγαρο και κορυφώθηκε με μια λαμπερή τελετή βράβευσης την 1η Δεκεμβρίου 2019 στο Μουσείο Ακρόπολης.

Από το Παιδικό Φεστιβάλ Κυκλάδων στην Ολυμπιάδα

Αξίζει να σημειωθεί πως ανάμεσα στα έργα που διακρίθηκαν ήταν και τέσσερις δημιουργίες παιδιών από τις Κυκλάδες που συμμετείχαν στην Υπαίθρια Παιδική Έκθεση Ζωγραφικής, στο πλαίσιο του φεστιβάλ ¡syroskidz!.

Η Έλλη Δέσποινα Βελούδου και η Αντωνία Βακονδίου από τη Σύρο και η Ελένη Βούλγαρη και η Αλεξάνδρα Παπακοσμά από τη Νάξο παρέλαβαν με χαρά το μετάλλιό τους και απέδειξαν από κοινού με τους υπόλοιπους διακριθέντες πως η νέα γενιά της χώρας μας που ελπίζει, δημιουργεί και διεκδικεί δυναμικά από το αύριο, είναι προικισμένη με ένα όραμα ευλογημένο, για να οικοδομήσει ένα μέλλον αντάξιο της.

Την Τελετή απονομής παρουσίασε η ηθοποιός Τζωρτζίνα Κώνστα. Με την παρουσία της τίμησε η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπιος Παυλόπουλος. Στην εισαγωγή της τελετής μίλησαν η Πρόεδρος της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας Αικατερίνα Λέγγου, η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, και ο Πρόεδρος του Μουσείου Ακρόπολης, Δημήτριος Παντερμαλής.

Χρ. Πάπιτση: «Νιώθω ότι η προσπάθεια μου δεν πάει χαμένη»

Σε δηλώσεις της στην «Κοινή Γνώμη», η ψυχή του Παιδικού Φεστιβάλ Κυκλάδων, Χρηστιάννα Πάπιτση εξέφρασε τη χαρά της για τη βράβευση των τεσσάρων κοριτσιών από τη Σύρο και τη Νάξο, που αποτελεί άλλη μία σημαντική αναγνώριση μικρών καλλιτεχνών του νομού μας, οι οποίοι αναδείχθηκαν αρχικά μέσα από τις δράσεις του syroskidz.

«Νιώθω υπερήφανη που το Παιδικό Φεστιβάλ των Κυκλάδων, το οποίο ξεκίνησε από μια μικρή παραλία της Σύρου, εξαπλώνεται σε άλλα κυκλαδονήσια κι έφτασε να συμμετέχει στην 1η Ολυμπιάδα Παιδικής Ζωγραφικής σε συνεργασία με την Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας που τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου. Αισθάνομαι ότι η προσπάθεια μου δεν πάει χαμένη και παίρνω δύναμη για το επόμενο syroskidz 4. Απέραντη ευγνωμοσύνη σε όλους τους συνεργάτες μου. Πάμε για το επόμενο με χρώμα, φως και αλήθεια όπως και τα έργα των μικρών καλλιτεχνών!».