Το Συριανό Καρναβάλι «τρέχει» για να σκορπίσει το κέφι του στο κέντρο της Ερμούπολης

Βάλε τη μάσκα σου και έλα….

Ένας νέος θεσμός θα πάρει το «βάπτισμα» στο πλαίσιο των φετινών εκδηλώσεων του Συριανού Καρναβαλιού «Γεώργιος Σουρής».

Πολιτισμός και αθλητισμός ενώνουν τα χέρια τους μέσα από το «Maska Runners», μία πρωτοβουλία των Δρομέων Σύρου που έχει στόχο την ψυχαγωγία μέσω της άσκησης και της συμμετοχής στις αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Πρόκειται για έναν αγώνα δρόμου 1.000 μέτρων με αφετηρία το σημείο των ΚΤΕΛ και τερματισμό την Πλατεία Μιαούλη, που θα πραγματοποιηθεί το πρωί του Σαββάτου 22 Φεβρουαρίου 2020 με δωρεάν συμμετοχή. Μικροί και μεγάλοι δρομείς, φορώντας τις μάσκες τους θα διανύσουν την παραλιακή οδό, την ώρα που θα καταπλεύσει στο λιμάνι το πλοίο της γραμμής, θα περάσουν από τον πεζόδρομο της Ερμούπολης και θα καταλήξουν μπροστά από το Δημαρχιακό Μέγαρο, δίνοντας «πάσα» στις φετινές καρναβαλικές ομάδες για την παρουσίαση των στολών τους. Στο σημείο αυτό, θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια σε όλους τους συμμετέχοντες.

Θεσμοί που αντέχουν στον χρόνο

Σύμφωνα με τον γραμματέα των «Δρομέων Σύρου», Στράτο Λαγουδάκη, η νέα αυτή δράση του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου ξεκινά πιλοτικά με στόχο την επόμενη χρονιά να επιστρέψει μεγαλύτερη και με περισσότερες εκπλήξεις. «Επιθυμία μας είναι η καθιέρωση θεσμών που τυγχάνουν της αγάπης και της υποστήριξης από τον κόσμο», αναφέρει χαρακτηριστικά στην «Κοινή Γνώμη», σημειώνοντας ότι δράσεις όπως το Syros Run, το Finikas Run και το Dellagrazia Run έχουν αντέξει στο χρόνο και συνεχίζονται με την ίδια όρεξη και ανυπομονησία τόσο από τους ίδιους τους Δρομείς, όσο και από την τοπική κοινωνία. Ωστόσο, ο χαρακτήρας του «Maska Runners», που συστήνεται φέτος για πρώτη φορά, είναι καθαρά ψυχαγωγικός. Οι διοργανωτές εξετάζουν το ενδεχόμενο να ορίσουν κάποιο αντίτιμο συμμετοχής από την επόμενη χρονιά, προκειμένου τα έσοδα να διατεθούν για κάποιον φιλανθρωπικό σκοπό, όπως συμβαίνει και με τα υπόλοιπα αθλητικά γεγονότα, που φέρουν την υπογραφή τους.

Σημειώνεται πως αντίστοιχος αγώνας δρόμου, στο πλαίσιο καρναβαλικών διοργανώσεων, πραγματοποιείται και στην περιοχή του Ορχομενού.

Για να συμμετέχετε στο 1ο Maska Runners, συμπληρώστε τη σχετική φόρμα που θα βρείτε στο https://maskarunners.gr.