Πανιά για νέες μουσικοποιητικές περιπέτειες ανοίγει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Σύρου

Ζουμερός καρπός στο πολιτιστικό «δέντρο» της Σύρου

  • Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου, 2020 - 06:16

Τις δραστηριότητές του, τα μελλοντικά σχέδιά του αλλά και την αγάπη του για τρεις θερμούς υποστηρικτές του έργου του που επί σειρά ετών αποτελεί έναν ζουμερό καρπό στο μεγάλο πολιτιστικό «δέντρο» της Σύρου μοιράστηκε με τους φίλους του ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Σύρου, στο πλαίσιο της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στην «Κατώγα του Λιλή» στον μεσαιωνικό οικισμό της Άνω Σύρου, παρουσία της Αντιδημάρχου Πολιτισμού Αλίκης Λεονταρίτη, των δημοτικών συμβούλων Παναγιώτη Κουταβά και Θωμαής Μενδρινού, του προέδρου της Κοινότητας Άνω Σύρου, Πέτρου Ραουζαίου και του πρώην δημάρχου Άνω Σύρου, Φώτη Ξαγοράρη.

Στην έναρξη της βραδιάς, η «ψυχή» του Συλλόγου, Μπάμπης Κουλούρας παρουσίασε τα πεπραγμένα της περασμένης χρονιάς, αλλά και στις φετινές δράσεις που για μία ακόμη φορά θα ψυχαγωγήσουν και θα συγκινήσουν το κοινό της Σύρου και όχι μόνο, καθώς στα σχέδια του Συλλόγου περιλαμβάνονται νέες μουσικοποιητικές περιπέτειες των Ομάδων Καβάφης και Γκάτσος τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Ο κ. Κουλούρας μάλιστα δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις δύο γυναικείες φωνές των ομάδων, Ελπίδα Γαδ και Χρυσούλα Κεχαγιόγλου οι οποίες διαγράφουν προσωπική επιτυχία, πλημμυρίζοντας με υπερηφάνεια τόσο τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Σύρου, όσο και όλους τους Συριανούς.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, ο Σύλλογος απένειμε τιμητική πλακέτα σε τρεις ανθρώπους που στηρίζουν πρόθυμα και δυνατά τους σκοπούς και τις δραστηριότητές τους: στον ηλεκτρολόγο του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης και Απανωσυριανό Ροζέ Δαλέζιο ο οποίος κάθε χρόνο φωτοβολεί τις εκδηλώσεις του Συλλόγου, στον πρόεδρο του Συλλόγου Πελοποννησίων Σύρου Γιάννη Καλοφωλιά για την αγαστή συν εργασία του και στον Νικήτα Ψυχάρη που τα τελευταία χρόνια συνδράμει σημαντικά στην πραγματοποίηση της τσιπουροβραδιάς στην πηγή του Αγίου Αθανασίου.

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε ο χαιρετισμός της πρώην Αντιδημάρχου Πολιτισμού, Θωμαής Μενδρινού, η οποία εξέφρασε τη σκέψη της μετονομασία του Πνευματικού Κέντρου της Άνω Σύρου σε Πνευματικό Κέντρο “Μπάμπης Κουλούρας”, ως μια αναγνώριση του έργου που ο ίδιος προσφέρει εδώ και πολλές δεκαετίες.