Επαναλειτουργία των Βιβλιοθηκών Φοίνικα και Ποσειδωνίας

Τις πύλες τους θα ανοίξουν σε λίγες ημέρες οι δανειστικές βιβλιοθήκες Φοίνικα και Ποσειδωνίας, προσφέροντας και πάλι την ευκαιρία στους φίλους του βιβλίου να ανακαλύψουν τους «θησαυρούς» τους και να περάσουν όμορφες αναγνωστικές στιγμές.

Η δανειστική βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποσειδωνίας «Ο Ποσειδών» εγκαινιάστηκε το 2019 με στόχο να συμβάλει στη δια βίου μάθηση και την πνευματική καλλιέργεια μικρών και μεγάλων αναγνωστών. Μετά από την πολύμηνη αναστολή λειτουργίας των δομών λόγω των υγειονομικών συνθηκών, η βιβλιοθήκη θα είναι ανοιχτή από τις 7 Νοεμβρίου και θα υποδέχεται τους επισκέπτες της κάθε Τετάρτη και Κυριακή, κατά τις ώρες 18:00-20:00. Όλοι οι  φίλοι του βιβλίου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την ανάγνωση κάθε είδους βιβλίων, από τους πάνω από 2.500 τίτλους  που διαθέτει η βιβλιοθήκη μας, κλασσικής και σύγχρονης λογοτεχνίας, ιστορικά, πολιτικά, επιστημονικά, κ.α. Επίσης για τους μικρούς φίλους λειτουργεί και πλούσια παιδική βιβλιοθήκη.

Ένα βήμα πριν από τη λειτουργία της βρίσκεται και η Παιδική και Εφηβική Βιβλιοθήκη στον Φοίνικα, που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Τοπικής Κοινότητας σε συνεργασία με την ομάδα ενηλίκων αφηγητών ΠαραμυθιαΖω. Η Βιβλιοθήκη στεγάζεται στην αίθουσα συνεδριάσεων του συμβουλίου, πάνω από τα ΚΑΠΗ. Είναι Δανειστική γιατί μπορεί ο καθένας να δανειστεί ένα βιβλίο ή να το ξεφυλλίσει στον χώρο ή να ακούσει ένα μικρό παραμύθι από τα μέλη της ομάδας ΠαραμυθιαΖω, ενώ είναι και συνεργατική γιατί τα ράφια της γεμίζουν από δωρεές βιβλίων όλων μας.

Τα βιβλία που προσφέρθηκαν στη βιβλιοθήκη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού έχουν λάβει ήδη τη θέση τους στα ράφια. Οι μέρες και οι ώρες λειτουργίας της θα ανακοινωθούν προσεχώς.