Το βραβευμένο πρόγραμμα “The Met: Live in HD” επιστρέφει στο Θέατρο Απόλλων με ολοκαίνουριες φαντασμαγορικές παραγωγές

Πρεμιέρα με την πρωτοχρονιάτικη Σταχτοπούτα

Μετά την επιβεβλημένη διακοπή των προβολών της λόγω κορωνοϊού, η Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης επανήλθε φέτος με ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα παραστάσεων.

Ο 15ος κύκλος των πρωτοποριακών ζωντανών μεταδόσεών της ξεκίνησε στις αρχές του προηγούμενου μήνα με την όπερα «Boris Godunov» του Modest Mussorgsky και συνεχίστηκε με το «Fire Shut Up in My Bones». Σειρά έχει η παράσταση «Ευρυδίκη» στις 4 Δεκεμβρίου 2021.

Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με τον Όμιλο ANTENNA, θα συμμετέχει και φέτος στο δίκτυο των πόλεων προβολής των βραβευμένων παραστάσεων όπερας της Metropolitan Opera of New York.

Οι δύο πρώτες παραγωγές που θα προβληθούν, όπως και τα προηγούμενα έτη, στο Θέατρο Απόλλων είναι ο Rigoletto και η εορταστική «Σταχτοπούτα».

Σταχτοπούτα

Σ’ αυτήν την πρωτοχρονιάτικη παράσταση, από τη συλλογή ιστοριών του Laurent Pelly, η «Σταχτοπούτα» του Massenet, μια επιτυχία από την περίοδο 2017-18, παρουσιάζεται με ολοκαίνουργια αγγλική μετάφραση σε έκδοση 90 λεπτών.

Η μέτζο-σοπράνο Isabel Leonard κρατάει τον ρόλο της ρακένδυτης πριγκίπισσας. Ο μαέστρος Emmanuel Villaume διευθύνει ένα απολαυστικό καστ που περιλαμβάνει την μέτζο-σοπράνο Emily D’Angelo στον ρόλο του γοητευτικού πρίγκηπα, την σοπράνο Jessica Pratt σαν προστάτιδα-ξωτικό και την μέτζο-σοπράνο Stephanie Blythe και τον βαθύτονο Laurent Naouri, στους ρόλους των εχθρικών της κηδεμόνων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παράσταση θα μεταδοθεί ζωντανά από τη σκηνή της Metropolitan Opera την 1η Ιανουαρίου στις 2022 και θα παρουσιαστεί μαγνητοσκοπημένη στο Θέατρο Απόλλων της Ερμούπολης, στις 21 Ιανουαρίου 2022. 

Ριγκολέτο

Στις 29 Ιανουαρίου, το κοινό της πρωτεύουσας των Κυκλάδων θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει σε απευθείας μετάδοση από την Αμερική την εκδοχή του Bartlett Sher, πάνω στη διαχρονική τραγωδία του Βέρντι «Ριγκολέτο». Ο βραβευμένος με Tony Award σκηνοθέτης, τοποθετεί την δράση της όπερας στην Ευρώπη της δεκετίας του 1920, με σκηνικά Art Deco του Michael Yeargan και κομψά κοστούμια από την Catherine Zuber, αμφότεροι τιμημένοι με συνολικά ένδεκα Tony Awards. Ο βαρύτονος Quinn Kelsey στο απόγειο των δυνατοτήτων του, αποδίδει τον κεντρικό ρόλο για πρώτη φορά στη σκηνή της ΜΕΤ, μαζί με τη σοπράνο Rosa Feola στο ρόλο της Τζίλντα, τον τενόρο Piotr Beczała στον ρόλο του δούκα της Μάντουα και τον κορυφαίο μαέστρο Daniele Rustioni στο πόντιουμ. Η ζωντανή μετάδοση είναι μέρος της  βραβευμένης σειράς μεταδόσεων της ΜΕΤ Live in HD series, που φέρνει την όπερα στις αίθουσες ολόκληρου του πλανήτη.

Το πρόγραμμα “The Met: Live in HD” μεταδίδεται ταυτόχρονα σε περισσότερες από 2.000 αίθουσες θεάτρων και κινηματογράφων, σε περισσότερες από 70 χώρες παγκοσμίως. Από το ξεκίνημά του, το Δεκέμβριο του 2006, η Met μέσω του προγράμματος έχει προβάλει ένα ευρύτατο φάσμα από κλασικά αριστουργήματα στη μεγάλη οθόνη, δίνοντας την ευκαιρία στους λάτρεις της όπερας, να απολαύσουν αγαπημένες παραστάσεις και πρωταγωνιστές, μέσα από τις μεγαλειώδεις παραγωγές του σύγχρονου ναού της λυρικής τέχνης, την Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης.

Οι αίθουσες προβολής της Met στην Ελλάδα αυξάνονται κάθε χρόνο καλύπτοντας γεωγραφικά σχεδόν όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Θέτουν τον πήχη ιδιαίτερα ψηλά καθώς αποτελούν ένα μοναδικό δίκτυο συνεργαζόμενων αιθουσών με τους σημαντικότερους χώρους πολιτισμού σε κάθε πόλη, μεταξύ αυτών το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης αλλά και θέατρα, κινηματογράφοι και άλλοι χώροι πολιτισμού.

Οι τιμές των εισιτηρίων για όλες ανεξαιρέτως τις πόλεις της Περιφέρειας είναι: 15 ευρώ (γενική είσοδος) και 10 ευρώ για φοιτητές, ανέργους και γκρουπ. Υπενθυμίζεται πως, στον τοπικό φορέα που αναλαμβάνει τη διοργάνωση, παρέχεται ποσοστό εσόδων 10% από τις  καθαρές εισπράξεις εισιτηρίων όλων των παραστάσεων.

Η προβολή των παραστάσεων «Ριγκολέτο» και «Σταχτοπούτα» αποτελεί μέρος του φετινού χριστουγεννιάτικου πολιτιστικού προγράμματος του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης. Όπως υπογραμμίστηκε και κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτισμού, η ανταπόκριση του κοινού θα καθορίσει και τη συνέχιση της συμμετοχής του Δήμου στο πρόγραμμα “The Met: Live in HD”, επιλέγοντας και κάποιες ακόμη παραγωγές.

Επόμενες προγραμματισμένες παραστάσεις: Αριάδνη της Νάξου (12 Μαρτίου), Ντον Κάρλος (26 Μαρτίου 2022), Τουραντό (7 Μαΐου 2022), Lucia Di Lammermoor (21 Μαΐου 2022), Άμλετ (4 Ιουνίου 2022).

Ετικέτες: